Συγκρότηση ορχήστρας Αστικής Λαϊκής Μουσικής / Πάτρα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τη συγκρότηση ορχήστρας Αστικής Λαϊκής Μουσικής

Το τμήμα «Αστικής Λαϊκής Μουσικής» της Φιλαρμονικής Εταιρίας Ωδείο Πατρών με υπεύθυνο διδασκαλίας τον μουσικό Σπύρο Δελέγκο συγκροτεί ορχήστρα με σκοπό την παρουσίαση και την ανάδειξη σχετικού ρεπερτορίου σε συναυλιακό επίπεδο (Μ. Βαμβακάρης, Β. Τσιτσάνης, Γ. Παπαιωάννου, Κ. Σκαρβέλης, κ.ά.).

Η πρόσκληση
είναι ανοικτή και απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς που διαθέτουν τουλάχιστον στοιχειώδη εξοικείωση με τα μουσικά τους όργανα: μπουζούκι, κιθάρα, μπαγλαμάς, ακορντεόν, βιολί, κλαρίνο, μαντολίνο, κρουστά αλλά και γενικότερα όργανα από όλες τις οικογένειες, ώστε μουσικοί οποιουδήποτε είδους να έχουν τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή και να αποδώσουν μέρος της Αστικής Λαϊκής Μουσικής. Η γνώση παρτιτούρας είναι προαιρετική.

Το μουσικό είδος του Ρεμπέτικου, μέρος της Αστικής Λαϊκής Μουσικής του παρελθόντος, αποτελεί προϊόν μιας ισχυρότατης πολιτισμικής ζύμωσης διαφόρων φάσεων ανάμεσα στις δύο μεγάλες μουσικές φιλοσοφίες: της Δύσης και της Ανατολής. Συνεπώς, πρόκειται για ένα πολυδιάστατο πεδίο και στόχος του εν λόγω εγχειρήματος είναι να φωτιστεί όσο το δυνατόν η πληθώρα των πτυχών της μουσικής αυτής.

Οι πρόβες
θα πραγματοποιούνται κάθε βδομάδα για 1 ½ ώρα στο χώρο του ωδείου, ενώ η πρώτη συνάντηση θα είναι την Τετάρτη στις 17 Φεβρουαρίου στις 19:30.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο: 2610-277740, Φιλαρμονική Εταιρία Ωδείο Πατρών, Ρήγα Φεραίου 7, Πάτρα, http://www.fe-odeiopatron.gr/

Ωραία πράγματα στην Πάτρα! Θα ήθελα πολύ να συμμετάσχω αλλά πέφτετε λιγάκι μακρυά… Καλή επιτυχία, στην ωραία αυτή πρωτοβουλία!

Να είσαι καλά! Ευχαριστούμε!