Στου ονείρου μου το στέκι, Βλαχέρνα Αρκαδίας

Αρκαδικό κουτούκι με πάλκο χωρίς μικρόφωνα στη Βλαχέρνα Αρκαδίας.
Μεσημέρι - βράδυ
παραδοσιακά φαγητά
σπιτικά γλυκά

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα μας για επιλεγμένες βιντεοσκοπίσεις
προηγούμενες ζωντανές εμφανίσεις και συνταγές!

Είναι κάποια Παρασκευή Χειμώνα 2010-11 και 1 ημέρα πριν τον γάμο 2 φίλων στην Βυτίνα.
Φτάνουμε λοιπόν στην Βυτίνα με την εγκυμονούσα γυναίκα μου στο 1ο μας παιδί και ένα ακόμα φιλικό ζευγάρι στο αμάξι.

ΨΩΦΟΚΡΥΟ!!!

Είχα πάρει πληροφορίες για ένα καλό μαγαζί στην Βλαχέρνα (χωριό πριν την Βυτίνα) και αφού αφήσαμε τα πράγματα στα δωμάτια, στην Βυτίνα, φύγαμε κατευθείαν για εκεί.

Από τον κεντρικό δρόμο αρχίσαμε να ανεβαίνουμε για να βρούμε το μαγαζί……αλλά δεν το βρίσκαμε……και που άνθρωπος να ρωτήσεις.

ΕΡΗΜΙΑ ΚΑΙ ΨΩΦΟΚΡΥΟ!!!

Μετά από κανά 5 λεπτο ψάξιμο φτάνουμε σε ένα άνοιγμα με 1 τεράστιο δέντρο(αν θυμάμαι καλά γιατί ήταν και νύχτα) και μια διπλή ξύλινη πόρτα με φως.

Κατεβαίνουμε κουρασμένοι από το ταξίδι, ψιλο-απογοητευμένοι από το όλο ψάξιμο και με την λογική….”τι να υπάρχει εδώ πάνω στην μέση του τίποτα ρε γαμώτο”.

Ανοίγουμε την πόρτα, μπαίνουμε στο μαγαζί και παθαίνουμε πλάκα………ένας υπέροχος μακρόστενος χώρος από ξύλο και πέτρα, μία βιτρίνα με χάλκινα και έγχορδα μουσικά όργανα και
στο βάθος το πάλκο….και πάνω ο ιδιοκτήτης με μπουζούκι και η κόρη του (μάθαμε αργότερα) με βιολοντσέλο να παίζουν υπέροχα κομμάτια και να τραγουδάει όλο το μαγαζί.

“Καλώς τους, δεν αργήσατε – τώρα αρχίσαμε» μας είπε η Κική(η γυναίκα του ιδιοκτήτη) και μας είχε έτοιμο το τσιπουράκι για να ζεσταθούμε στο τραπέζι που είχα κλείσει.

Το φαγητό απίστευτο, το κρασί νέκταρ…… και μέσα σε μια ώρα είχαμε γίνει όλοι μια παρέα στο μαγαζί, μιας και σε κάθε τραπέζι υπήρχε βιβλίο με στοίχους και ζητούσε όποιος ήθελε συγκεκριμένο τραγούδι………”ΣΕΛΙΔΑ 8” και όλοι γυρνούσαμε στην ”ΣΕΛΙΔΑ 8”.

Η παρέα μου «με έδωσε» (εγω…. τραβάτε με κι ας κλαίω) ότι είχα και μπουζούκι στο αμάξι, κι ανέβηκα στο πάλκο με τον σερβιτόρο-κιθαρίστα για καμιά ωρίτσα αργότερα.
Μετά ανέβηκε κι άλλος κόσμος….όποιος έκανε κέφι να παίξει ή να τραγουδήσει.

Μία βραδιά που δεν θα την ξεχάσω όσο ζω!

Πηγαίνετε……αξίζει!!!

ΥΓ. Τώρα έχω 2 “μάγκες” 19 και 2 μηνών στο σπίτι και δεν μπορώ να πάω πουθενά…
αλλά αν είχα 1 ΣΚ ελεύθερο…αχχχχχ…δεν θα μεγαλώσουν λίγο τα μαγκάκια μου?

Απίστευτο site ρε παιδιά!!! Πολλά συγχαρητήρια!!!

http://oneirousteki.gr/

Είναι πραγματικά μια πολύ καλή πρόταση το στέκι αυτό.

Μην περιμένεις, φίλε, να μεγαλώσουν.
Πάρτε τα μαζί σας, την επόμενη φορά. Μπαίνουν στο κλίμα από μικρά και …στον καλό το δρόμο και μεγαλώνοντας θα σάς το ζητούν και από μόνα τους να πηγαίνετε σε τέτοια στέκια.