Pine_Lopi
(Pine Lopi)
Φεβρουάριος 15, 2023, 7:57πμ
1
Καλημέρα σε όλους, μετακόμισα προσφατα στην Νικαια της Γαλλίας.θα θελα να μάθω αν ύπαρχουν κάπου εδώ γύρω παρέες η άτομα μεμονωμένα που να ακούν η να παίζουν ρεμπέτικα.στην Αθήνα τραγουδούσα με μια παρέα σε περίπτωση που κάποιος κάποια παίζει κάποιο μουσικό όργανο και θα ήθελε να τραγουδήσουμε παρέα!
2 «Μου αρέσει»
liga_rosa
(Νίκος Σαρηγιάννης)
Φεβρουάριος 15, 2023, 8:20πμ
2
Καλώς όρισες στο φόρουμ, και καλή αρχή στην Γαλλία!
Δες μήπως βρεις πληροφορίες για την πόλη σου από τους παριζιάνους ρεμπέτες:
Χαίρετε, και καλώς σας βρήκα, ! Είμαι καινούριο μέλος στο φόρουμ αν και έχει τύχει να το συμβουλευτώ στο παρελθόν πολλάκις! Παίζω κιθάρα τα τελευταία 2-3 χρόνια, παρέα με φίλους που παίζουν τρίχορδα (τελείως εραστιτεχνικά, απλά παίζουμε την μουσική που αγαπάμε!). Τον τελευταίο χρόνο κάνω μεταπτυχιακό στο Παρίσι, και πιθανότατα θα συνεχίσω να ζώ εδώ, οπότε ψάχνω παρέα για να παίζουμε μουσικές! Φυσικά είναι περίεργη περίοδος τώρα με τον ιό, με τα μαγαζιά κλειστά, αλλά… βλέποντας και κάνοντας! Ευχα…
Τους τελευταίους μήνες, από τα μέσα Φλεβάρη, είμαι πια κάτοικος Παρισίου (είπα να ζήσω και εγώ τη ζωή του μετανάστη ). Από τα πρώτα πράγματα που έκανα μόλις τακτοποιήθηκα εδώ, ήταν να ψάξω και να ανακαλύψω την ελληνική μουσική σκηνή της πόλης. Μουσικοί, μαγαζιά, τόποι συνάντησης, στυλ παιξίματος, μπλεξίματα με άλλες μουσικές…
Μέσα από αυτό το θέμα, θα αποδελτιώνω, σιγά - σιγά και όποτε βρίσκω χρόνο, τις εμπειρίες μου από την ελληνική παραδοσιακή και ρεμπέτικη μουσική σκηνή στο Παρί…
Εύχομαι να βρεις παρέα για παίξιμο, θα έχει και ενδιαφέρον σαν τίτλος: "Το ρεμπέτικο από την Νίκαια (Κοκκινιά) στην Νίκαια (Nice)!
2 «Μου αρέσει»