Ραδιοφωνικη εκπομπη....με ωραια λαϊκα

Τα απογευματα Δευτέρα ως Πέμπτη ακουμε υπεροχα λαϊκα στο <<Δευτερο προγραμμα>>…ωρα εκπομπης 7-8…! Μια εκπομπη όαση μες στη σαπίλα του ραδιοφώνου…

Εννοείς την εκπομπή του Γιώργου Τσάμπρα; Αν ναι, την θεωρώ μια από τις πολύ καλές εκπομπές από έναν καλό γνώστη της λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής δισκογραφίας. Πολλές φορές καλεί και εγνωσμένης αξίας μουσικούς της λαϊκής μουσικής (Τάκης Σούκας, Κώστας Παπαδόπουλος, Αντώνης Καλογιάννης κ.α.)

…όντως καλή εκπομπή και ανταποκρίνεται στις υψηλές απαιτήσεις που μας είχε συνηθίσει ο “ογκόλιθος” κος Πάνος Γεραμάνης.

Υπερβολές, υπερβολές, υπερβολές!
Αν ζούσε ο Γεραμάνης και τον αποκαλούσες “ογκόλιθο”, θα υπήρχαν δύο περιπτώσεις αντίδρασης:

  1. Να θεωρούσε ότι τον περιγελούσες για τα …λίγα περιττά κιλάκια που είχε και να σε μπινελίκωνε.
  2. Να καταλάβαινε ακριβώς τι εννοούσες, οπότε σίγουρα θα σε μπινελίκωνε, γιατί ο Πάνος ήταν γνωστός για το ήθος του και δε δεχόταν τέτοιες φιλοφρονήσεις.
    Οσο για το

εδώ κι αν μιλάμε για υπερβολές. Καλή εκπομπή, ναι. Σύγκριση με την εκπομπή του Πάνου, ούτε για αστείο!
Ανθρωποι σαν το Γεραμάνη είναι ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟΙ (το “ουδείς αναντικατάστατος” μου θύμιζε πάντα εργοδότη που μόλις έχει απολύσει υπάλληλό του).
Ωστόσο υπήρχε “κληρονόμος” (όχι αντικαταστάτης), φίλος μάλιστα του Γεραμάνη, που όταν μια-δυο φορές πήγε στους “Λαϊκούς βάρδους” κι έκαναν μαζί εκπομπή, έσπασαν τα τηλέφωνα ρωτώντας: “Τι έγινε ρε Πάνο; Εφερες κιόλας το διάδοχό σου;”.
Υπήρχε άνθρωπος που μπορούσε να “σιγουρέψει” και το ύφος, και το ήθος του Γεραμάνη. Παρόλα αυτά εκεί στο κρατικό ραδιόφωνο δεν πήραν χαμπάρι τίποτα. Ή έκαναν πως δεν πήραν χαμπάρι. Κάτι σαν το Χριστόδουλα, που όταν βαρούσαν τους φοιτητές στο ψαχνό, αυτός δεν άκουγε, δεν έβλεπε τίποτα γιατί …διάβαζε. Εδώ, θα μου πεις, είχαν στην τσίλια τον ίδιο τον Πάνο, να βρουν ευκαιρία να τον σουτάρουν και με το διάδοχό του θα ασχολούνταν.

δεν μπορώ παρά να σε ρωτήσω ποιός, αν θες να μας πεις βέβαια…

Έτσι για την κουβέντα, θεωρώ πως η εκπομπή του Τσάμπρα τις μισές φορές δεν ακούγεται. Έχω προσπαθήσει, αλλά δεν μου βγαίνει, κάτι με χαλάει.
Πάντως ότι έχει γνώσεις, έχει.

Βαγγέλης Αρναουτάκης.

Ο Γεραμανης ηταν φαινομενο…Ο Τσαμπρας εχει το δικο του χαρακτηρα. Μεσα στα σκατα του ραδιοφωνου κανει μια αξιολογη εκπομπη…