Πώς παίζουμε τα ακόρντα

καλησπετα,ειμαι νεος στη μουσικη,εχω ενα τετραχορδο μπουζουκι και κανω μαθημα 4 μηνες.ξερω οτι ειναι πολυ νωρις αλλα θελω να μου πειτε πχ. για το τραγουδι (κανεις εδω δεν τραγουδα τα ακορντα τα οποια ειναι [LEFT]

Dm Gm Dm

Dm Gm Dm CGm Dm
Ραγίζει απόψε η καρδιά με το μπαγλα-μαδάκι
Dm Gm Dm CGm Dm
Πολλά κομμάτια έγινε, σπασμένο πο-τηράκι
Θυμήθηκα που πίναμε σε τούτο το τραπέζι
Τώρα ποιος ξέρει πού γυρνά, ποιος ξέρει τι γυρεύει

Gm DmGm Dm
Κανείς εδώ δεν τραγουδά, κανένας δε χορεύει
F GmC FDm Cm F Gm
Ακούνε μόνο την πενιά κι ο νους τους ταξιδεύει
F GmC FDm Cm Dm
Ακούνε μόνο την πενιά κι ο νους τους ταξιδεύει

οπως διαβασα σε ενα site,to Dm πχ ειναι, οτι το D ειναι η ρε,επισης το μονο ακορντο που γνοριζω ειναι πχ,laminore 1η-3η θεση[/LEFT]

Ψάχνοντας στο google βρήκα αυτό : http://bouzouki-place.blogspot.com/2009/04/blog-post_8603.html που άμα πατήσεις εκεί που γράφει “ΕΔΩ” σου ανοίγει ένα pdf που είναι κατατοπιστικότατο. Τα γράμματα για τις συγχορδίες ξεκινάνε από το Α που είναι η ΛΑ και φτάνουν μέχρι το G που είναι η σολ, διαδοχικά. Σκέτο το γράμμα κεφαλαίο είναι η συγχορδία σε ματζόρε, ενώ όταν έχει δίπλα του το m είναι σε μινόρε.

Προφανώς εδώ έχει γίνει κάποια αλλοίωση στο κόπι-πέιστ. Έτσι ακριβώς όπως είναι γραμμένο, δε σημαίνει τίποτε.

Το νόημα του να γράφεις στίχους με συγχορδίες είναι το εξής: Θεωρώντας δεδομένο ότι ο αναγνώστης ξέρει τη μελωδία του τραγουδιού, του δείχνεις σε ποια συλλαβή αλλάζει συγχορδία. Άρα θα πρέπει:
-Το πρώτο Dm να γραφτεί λίγο πριν από την αρχή του στίχου
-Το Gm πάνω από τη συλλαβή -πό-
-Το δεύτερο Dm πάνω από τη συλλαβή -διά
-Στη συλλαβή -γλα-, που τραβάει επί πολλές νότες, γίνονται δύο αλλαγές: πρώτα σε C, τη στιγμή που σκάει η συλλαβή, και μετά Gm κάποια στιγμή ενώ ο τραγουδιστής συνεχίζει να τραβάει το α-α-α. Γι’ αυτό και σου γράφει «μπαγλα-μαδάκι» με παύλα.
-κλπ.

Λογικά, από εκεί που το αντέγραψες, τα κενά μεταξύ των συγχορδιών πρέπει να είναι κανονισμένα έτσι ώστε να βγαίνει αυτό το οπτικό αποτέλεσμα. Αν όχι, πέτα το χωρίς δεύτερη σκέψη. Είναι άχρηστο, γιατί σου λέει απλώς ποιες συγχορδίες υπάρχουν γενικά μες στο κομμάτι, χωρίς να σου λέει πότε να τις παίξεις.

Τα κενα ειναι κανονισμενα απλα αλοιοθηκε