Πόλεμος εταιρειών για τα πνευματικά διακαιώματα στο Διαδίκτυο

Για όλους εμάς, όμως, χαράς ευαγγέλια: :090:

Ο Ιστότοπος Youtube, με 100 εκατομμύρια (!) επισκέπτες καθημερινά, σε λίγο θα διαθέτει πολλά ακόμα βίντεο, μετά από συμφωνία με τα BBC, NBS και CBS!!!

(Έφαγε, βέβαια, και μια καταγγελία για προσβολή δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας από τη Viacom και πρέπει να πληρώσει αποζημίωση 1 δισ. δολάρια!)

Το Google, από την άλλη ψηφιοποιεί εκατομμύρια βιβλία, τα οποία ελεύθερα θα μπορούμε να χαρούμε πολύ σύντομα στο διαδίκτυο!!!

(Έφαγε κι αυτός ο ιστότοπος, βέβαια, μήνυση από την Microsoft, για τους ίδιους λόγους…).

πηγή: http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathextra_11_15/03/2007_184722

Εγώ πάντως, επειδή γνωρίζω πολύ καλά τι εστί Ψωροκώσταινα, και επειδή από την ΑΕΠΙ που υποτίθεται με καλύπτει για τα πνευματικά μου δικαιώματα δεν έχω δεί ακόμα τα αναμενόμενα εδώ και χρόνια, αποφάσησα να γράφω πάνω στα προσωπικά μου Cd ότι επιτρέπω πάσης φύσεως αντιγραφή και μεταπώληση των δίσκων μου, αφού ξέρω πως μόνο οι φίλοι μου θα με στηρίξουν αγοράζοντας κάποια απ` αυτά, έστω κι αν μετά τα κοπιάρουν γιά δικούς τους φίλους.
Φυσικά κάνω μόνος μου τις παραγωγές και δεν χρειάζεται να προσκυνάω καμμιά εταιρία καρχαριοειδών που ούτως ή άλλως έχω βάλει στο μπλάκ λίστ.

Να είστε σίγουροι πως ούτε την αξιοπρέπειά μου ξεπουλάω, αλλά ούτε και θα πεινάσω περισσότερο από πριν.

Εύχομαι να το πάρουν χαμπάρι τα κυνηγημένα μαγαζιά από τους επιτείδιους και να παίζουν τα δικά μου τραγούδια στη σιντιέρα μόλις μπουκάρουν οι μάγκες για χαράτσι, δείχνοντάς τους ότι δικαιώματα γιόκ, και τα τραγούδια μπορούν να παίζονται ελεύθερα μιας και το γράφει και στην ούγια.
Ετσι συν της άλλης θα βγάζω και το άχτι μου.

Μετά τιμής

Νικόλας ο ψαράς -εκ Βραζιλίας- (εμ… πίσω έχει η αχλάδα την ουρά…)