Πρακτικά του 12ου Διατμηματικού Μουσικολογικού Συνεδρίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας

Εδώ σε αυτά τα Πρακτικά έχει πολύ ρεμπετολογικό «ψωμί»:

ΣΠΥΡΟΣ Θ. ΔΕΛΕΓΚΟΣ, «Δρόμος» προς την «Ανατολή» ή τη «Δύση»; Ιδεολογία και αναπαραστάσεις της μελωδικής οντολογίας του μεσοπολεμικού ρεμπέτικου» (σ. 673)

ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ «Η έμμεση παγιοποίηση του συνοδευτικού ρόλου της κιθάρας στην ελληνική αστική λαϊκή μουσική των 78 στροφών μέσα από το συνθετικό έργο του Σπύρου Περιστέρη» (σ. 761)

ΣΠΗΛΙΟΣ ΚΟΥΝΑΣ «To φαινόμενο της «διαμουσικότητας» στις ηχογραφήσεις της κυρίας Κούλας και της Μαρίκας Παπαγκίκα στην Αμερική» (σ. 773)

Πέτρος Βούβαρης, Κώστας Καρδάμης, Γιώργος Κίτσιος, Ευαγγελία Σπυράκου, Ιάκωβος Σταϊνχάουερ και Ιωάννης Φούλιας (επιμ.), Πρακτικά του 12ου Διατμηματικού Μουσικολογικού Συνεδρίου υπό την αιγίδα της Ελληνικής Μουσικολογικής Εταιρείας (Θεσσαλονίκη, 27-29 Νοεμβρίου 2020), Εκδόσεις Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη 2022.

3 «Μου αρέσει»

Ρε τι ‘ν’ τούτο!! Κοντά χίλιες σελίδες εισηγήσεις, με θεματική οτιδήποτε (καλά, σχεδόν) μπορεί κανείς να φανταστεί από μουσική. Στα τρία που προτείνει ο Άνθιμος, ο καθένας θα βρει να προσθέσει και μερικά ακόμα κατά τις προσωπικές προτιμήσεις του.

Μπράβο τους (Ελλ. Μουσικολογική Εταιρεία + τμήματα Μουσικών Σπουδών τεσσάρων παν/μίων) και για τη διοργάνωση, και για την απουσία, καταπώς δείχνει, οποιουδήποτε ελιτισμού ως προς τα μουσικά είδη και γενικά τη θεματολογία, και για το ανέβασμα με ελεύθερη πρόσβαση στον καθένα.

Ευχαριστούμε για την κοινοποίηση, Άνθιμε.