Πού μπορώ να βρω τραγούδια του Μάρκου;

Καλησπέρα είμαι 16 χρονών. Έχω σχεδόν 1 μήνα που ακούω ρεμπέτικα τραγούδια και κυρίως το Μάρκο . . .
Θα μπορούσε κάποιος να μου πει που μπορώ να βρω δίσκους του Μάρκου σε cd ;;;

Δεν έχω πολλές γνώσεις ακόμα για τραγούδια που δεν έχουν εκδοθεί και με θέματα όπως κλεμμένα τραγούδια από Ζαμπέτα και Μπιθικώτση απλά αν μπορέσει κάποιος να με βοηθήσει να βρω μερικούς δίσκους καθώς ούτε τα μισά δεν είναι στο youtube ή στο spotify

Μακάρι να έχουν βρεθεί όλα αυτά τα χαμένα τραγούδια . . .

Καλησπέρα Κώστα, καλωσόρισες στην παρέα μας, καλές συζητήσεις να έχουμε.

Μια καλή αρχή είναι να ψάξεις στη βάση του sealabs όπου μπορείς να ακούσεις πολλά από τα κομμάτια που είναι καταγεγραμμένα εκεί.

Ρίξε μια ματιά εδώ: https://rebetiko.sealabs.net/select_song.php

Έχουν βρεθεί πάρα πολλά από τα κομμάτια που έχουν ηγογραφηθεί. Μπορείς να δεις και την πλήρη (και ανανεωμένη) δισκογραφία/εργογραφία του Μάρκου που είχε φτιάξει το μέλος μας @tzanidisjohn από εδώ.

6 «Μου αρέσει»

Χρήστο Καλησπερα! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! Επίσης έχω μια απορία, για πόσα τραγούδια του Μάρκου μιλάμε ότι υπάρχουν ;;

1 «Μου αρέσει»

149 (δικά του) δημοσιεύει ο Κουνάδης, στο (ακυκλοφόρητο) «Μάρκος Βαμβακάρης», που καλύπτουν την περίοδο 1932 - 1960. Συν τα της «δεύτερης καριέρας» (Τα ματόκλαδά σου λάμπουν κλπ.)

1 «Μου αρέσει»

Εγώ πάλι έχω την αντίθετη εντύπωση, ότι στο ίντερνετ γενικά βρίσκεις περισσότερα απ’ όσα έχουν βγει σε σιντί.

Είναι τραγούδια ψηφιοποιημένα κατευθείαν από τις πλάκες του γραμμοφώνου που έχουν διάφοροι συλλέκτες. Αυτή η χρήση του ΥΤ ειδικά, όχι μόνο για βιντεάκια (όπως ήταν εξ αρχής) αλλά και για μουσικές κάθε είδους, ξεκίνησε τα χρόνια που ο δίσκος και το σιντί είχαν ήδη αρχίσει να πεθαίνουν. Ό,τι είχε βγει μέχρι τότε σε δίσκους και σιντί, αυτό ήταν. Σπανιότατες οι εκδόσεις που έγιναν έκτοτε (συγκεκριμένα για Βαμβακάρη δεν έχω υπόψη μου να έγινε καμία). Η δραστηριότητα όμως με τα ανεβάσματα από 78ρια συνεχίστηκε και κορυφώθηκε, και συνεχίζεται ακόμη.

Όπως λέει κι ο Χρήστος, η πιο αξιόπιστη μεριά όπου μπορείς να βρεις πολλά, με καλή ηχητική ποιότητα, υπεύθυνη τεκμηρίωση, και ταξινομημένα, είναι το Σίλαμπς.

Μιας και ήρθες στο κατάλληλο μέρος, όπου ξέρουμε τα πάντα, ( :wink: ) δες εδώ:


Edit: Α, το είπε ήδη ο Χρήστος! :slight_smile:

2 «Μου αρέσει»

Ε, όχι και “ακυκλοφόρητο”… Πώς υπάρχει στη βιβλιοθήκη μου αγορασμένο;
“Αποσυρμένο”, ναι…

1 «Μου αρέσει»

Ακυκλοφόρητο ουσιαστικά. Ο Παναγιώτης το εξέδωσε για να συνδυαστεί με μία σειρά δίσκων (σιντί) που θα ονομαζόταν «Τα Άπαντα των 78 στροφών». Η έκδοση αυτή μνημονεύεται μέσα στο βιβλίο και υπήρξε ο λόγος απόσυρσής του. Ως απόρροια διαφορών με την οικογένεια Βαμβακάρη, η μεν σειρά δίσκων δεν εκδόθηκε ποτέ, η δε οικογένεια πέτυχε την δικαστική επιβολή απόσυρσης του βιβλίου από την κυκλοφορία, πράγμα που πραγματοποιήθηκε. Έτσι, ουσιαστικά, το βιβλίο κυκλοφόρησε για λιγότερο από μήνα, αν θυμάμαι καλά. Αν, Άνθιμε, είσαι στους ελάχιστους που πρόλαβαν να το αγοράσουν νόμιμα, θα είσαι και από τους ελάχιστους που πήραν απόδειξη αγοράς. Εγώ δεν έχω απόδειξη, αφού πήρα το βιβλίο ουσιαστικά «κάτω απ’ το τραπέζι».

1 «Μου αρέσει»

Νομιμότατα, από τις εκδόσεις ΚΑΤΑΡΤΙ στη Μαυρομιχάλη (πάνε κι αυτές οι εκδόσεις, κλείσανε…)
Γενικότερα έχω τη συνήθεια ό,τι καινούργιο βιβλίο με ενδιαφέρει το αγοράζω μέσα στο πρώτο διήμερο.

Για μένα που σχεδόν πάντα έρχομαι τελευταίος, χρειάστηκε να προηγηθεί τηλεφώνημα, πριν εμφανιστώ στη Μαυρομιχάλη…

Σα να το παίρνει το μάτι μου και σε παλαιοβιβλιοπωλεία…

1 «Μου αρέσει»

Ε, καλά, εκεί… φυσικά!

Εσείς που το έχετε, αξίζει;
Δλδ, έχει κάτι “καινούργιο” που δεν ξέραμε, πληροφορίες, φωτογραφίες; (έστω για την εποχή του)

Αξίζει Μπάμπη, αν έχεις όρεξη ψάξ’ το και αν το βρεις, πάρ’ το. Η βασική του χρήση, που με βολεύει πολύ, είναι ότι έχεις μαζεμένα όλα τα τραγούδια, με στίχους (το κυρίως ενδιαφέρον) και άλλα στοιχεία και χωρίς πολλά λάθη, με εύχρηστα ευρετήρια για γρήγορη αναφορά. Το κείμενο (περ. 70 από περ. 300 σελίδες) δεν περιέχει σχεδόν τίποτα που να μην το ξέραμε (εμείς οι ψαγμένοι) και από πριν, μάλιστα κάποια κεφαλαιάκια όπως Οι θεματικές του Μ.Β. ή Έρωτας και γυναίκες στα τραγούδια του Μ. καλύτερα να έλειπαν. Παρουσιάζει όμως, το μόνο ενδιαφέρον, έστω σε δυόμισυ μόνο σελίδες, το επεισόδιο με την εισδοχή του Μάρκου στη δισκογραφία της Οντεόν / Παρλοφόν (του Μάτσα) με αρκετές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.

2 «Μου αρέσει»

Που θα το βρούμε όμως που είναι αποσυρμένο?

Κάνε μια γύρα στο φόρουμ. Κάποια στιγμή πριν λίγα χρόνια πρέπει να εμφανίστηκε κάπου ένα μικρό στοκ προς διάθεση. Εγώ έτσι το βρήκα. Δεν τη θυμάμαι ακριβώς τη φάση, και μάλλον θα πρέπει να έπεσε ακρίδα και να το εξαφάνισαν οι μουστερήδες, αλλά μπορεί και όχι. Αλλιώς, όπως λέει ο Άνθιμος, στα παλαιοβιβλιοπωλεία.

1 «Μου αρέσει»

Μιλάμε για το γνωστό μακρόστενο βιβλίο του Κουνάδη ?

4ce8fa7e-c27f-493f-9ded-fe2af4fa0f21

1 «Μου αρέσει»

https://www.bookinist.gr/index.php?option=com_virtuemart&view=productdetails&virtuemart_product_id=18765&virtuemart_category_id=531

https://www.booksistor.gr/p/21056/markos-bambakaris-1905-1972-magkas-gennithika.html

https://www.eleftheriskepsis.gr/p/121004/markos-bambakaris-1905-1972-magkas-gennithika.html

2 «Μου αρέσει»

Ναι αυτό είναι. Το χρειάζομαι για μια εργασία

Ωωω τέλεια σε ευχαριστω πολύ.

Αλλιώς τσιμπά το από metabook στα 14 μεταχειρισμένο.

1 «Μου αρέσει»