Πλησιάζει ο Ιούλιος (Φεστιβάλ Σκοπέλου)

download_20220413_094129

Το Φεστιβάλ μας "Μέρες Ρεμπέτικου"στην Σκόπελο κάθε χρόνο γίνεται δυνατότερο ,ωραιότερο και πιο ποικιλόμορφο,αντλεί δυνάμεις μέσα απο τις αντιθέσεις του και ατσαλώνεται πηγαίνοντας κόντρα στίς αντιξοότητες των καιρών κάτω απο τις επιταγές της φύσης του Ρεμπέτικου!Δυναμώνει τις σχέσεις του αναδεικνύωντας αυτές με τον εξωθεν κόσμο του Ρεμπέτικου και δημιουργει συνεχιστές μέσα στους νέους ,και αυτο ειναι που το κάνει κορυφαίο στο είδος του.
Εφέτος λοιπόν με εναν "Πολιτιστικό Σύλλογο"ανανεωμένο οργανωμένο αλλα και οργανωτικό ταυτόχρονα με έντονη τη θέληση να προσφέρει αλλα και με εναν Δήμο Σκοπέλου ο οποίος αγκάλιασε και βοήθησε τα μάλα την περισυνή διοργάνωση και μαζι με τον επιχειρηματικό κόσμο και λαο του νησιού πάμε δυνατά 12,13,14,15 Ιούλη στην Παναγίτσα του Πύργου λοιπόν ανακοινώνοντας τους σημαντικούς καλλιτέχνες που δέχτηκαν την πρόσκληση η δήλωσαν συμμετοχή και μας τιμούν με την παρουσία τους οπως οι Μπάμπης Τσέρτος,Βαγγέλης Κορακάκης,Κυριάκος Γκουβέντας,Νίκος Τατασόπουλος,Βασίλης Κορακάκης,Χαρούλα Τσαλπαρά ,το γκρούπ “Ya mas”απο την Σουηδία ,οι “Εν Χορδαίς και Οργάνοις”του Αρίστου Βαμβακούση απο την Σύρα,και φυσικά τους καλλιτέχνες που ζούν και δημιουργούν στο νησί .
Τα Σεμινάρια στο Μπουζούκι ,το Ακορντεόν , το Βιολί και το Τραγούδι εφέτος θα γίνουν τις ιδιες μέρες και πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή. Επισης και ομιλίες με διάφορα θέματα επάνω στο Ρεμπέτικο .
Μια μέρα αφιερωμένη στα 100 χρόνια απο την καταστροφή της Σμύρνης και το ρεμπέτικο της Σμύρνης και της Πόλης.
Και η Εκθεση μουσικών λαικών οργάνων απο τους κατασκευαστές τους θα λαβει χώρα κεντρικά στην παραλία.

Κ.Καλαφάτης
Καλλιτεχνικός διευθυντής

5 «Μου αρέσει»

Σπύρο έχουμε πληροφορίες τύπου: κόστος, πουδη δηλώνουμε συμμετοχή κ.τ.λ?

οχι δεν ειδα κατι. εχουν σελιδα στο FB ειδικά για το Φεστιβάλ.
εβαλα το λινκ.

1 «Μου αρέσει»

Ναι το ειδα αλλα δεν βρηκα κατι.

“ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΟΦΩΝΟΥ”
Η Χαρούλα η Τσαλπαρά μια χαρισματική τραγουδίστρια και μουσικός με την σκαπάνη του μουσικολόγου αλλα και την σπουδή του μουσικού εχει εκπονήσει μια καταπληκτική εργασία στο Ρεμπέτικο τραγόυδι με τον τίτλο “Οι γυναίκες του γραμμόφωνου” και με αυτήν οπλο ηγείται των σεμιναρίων εργαστηρίων τραγουδιού!Σκοπός του εργαστηρίου είναι η παρουσίαση των διαφορετικών τρόπων ερμηνείας των γυναικών που σφυρηλάτησαν την εποχή του ελληνόφωνου γραμμοφώνου. Με κριτήριο το στυλ και τον τόπο και τη χρονική περίοδο που δραστηριοποιήθηκαν, ομαδοποιούνται σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες:

  1. Προπολεμικό στυλ, με πρωτοστατούσες τραγουδίστριες - εκπροσώπους του Σμυρναίικου και Πολίτικου ύφους όπως η Μαρίκα Φραντζεσκοπούλου, η Ρόζα Εσκενάζη, η Ρίτα Αμπατζή, αλλά και η Γεωργία Μηττάκη.
  2. Οι τραγουδίστριες της Αμερικής Μαρίκα Παπαγκίκα, η Κυρία Κούλα, η Αμαλία Βάκα και η Βιργινία Μαγκίδου.
  3. Το «αθηναϊκό» αυστηρότερο στυλ που συμβαδίζει με τον ΒΠΠ και εκπροσωπείται από τις Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Νταίζη Σταυροπούλου, Σωτηρία Μπέλλου
  4. Το μεταγενέστερο και λυρικότερο από το προηγούμενο μεταπολεμικό ύφος της Στέλλας Χασκίλ, της Μαρίκας Νίνου και της Μαίρης Λίντα.

Κάθε μέρα θα επικεντρωνόμαστε σε ένα τραγούδι από τα προαναφερθέντα στυλ, με στόχο να φέρουμε αυτούς τους τρόπους τραγουδιού στο σήμερα, να κατανοήσουμε τις συνθήκες που διαμόρφωσαν τα διαφορετικά στυλ και να γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τις εκπροσώπους τους. Θα αναλύσουμε ομοιότητες και διαφορές, σε σχέση με τη μελωδία και τη διαποίκιλσή της, τη θεματολογία, το ρυθμό και την εκφορά.

Το εργαστήριο απευθύνεται σε οποιοδήποτε άτομο ενδιαφέρεται να γνωρίσει τον κόσμο του γραμμοφώνου από τη συγκεκριμένη σκοπιά.
Δηλώσετε συμμετοχή στέλνοντας τα στοιχεία σας στο messenger η καλώντας στο
697 230 4048 τον Κ. Καλαφάτη.

1 «Μου αρέσει»

Εδω να αναφέρω οτι ο κ.Καλαφατης ειναι πολυ εξυπηρετικος και φιλικός.

Ομως οφείλω να αναγνωρίσω οτι η οργάνωση του Ρεμπέτικου φεστιβάλ στην Σύρο ηταν και ειναι σε άλλο επίπεδο.

Δεν ξέρω αν τα πρόσωπά ή η εμπειρία κάνει την διαφορά αλλά η διαφορά στην οργάνωση ειναι πολύ μεγάλη!

1 «Μου αρέσει»

τα σεμινάρια που ανακοινωθηκαν.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ στο πλαίσιο του Φεστιβαλ “Ημέρες Ρεμπέτικου στην Σκόπελο” 2022
“Παίξτε μπουζούκια παίξτε βιολιά…”

Σεμινάριο βιολιού στο λαϊκό ,παραδοσιακό τραγούδι απο τον γνωστό κορυφαίο Έλληνα σολίστ Κυριάκο Γουβέντα στις 11-12-13 Ιουλίου.

Στα σεμινάρια μπουζουκιού φέτος στις 12,13,14,15 Ιουλίου ένας νέος δάσκαλος που έχει οργανώσει τις δεξιότητες του στο όργανο σε μια μέθοδο εκμάθησης αυτού.
Ο Βασίλης Κορακάκης θα ηγηθεί λοιπόν των σεμιναρίων στο μπουζούκι.

Η Χαρούλα η Τσαλπαρά μια χαρισματική τραγουδίστρια και μουσικός με την σκαπάνη του μουσικολόγου άλλα και την σπουδή του μουσικού έχει εκπονήσει μια καταπληκτική εργασία στο Ρεμπέτικο τραγούδι με τον τίτλο “Οι γυναίκες του γραμμόφωνου” και με αυτήν όπλο ηγείται των σεμιναρίων εργαστηρίων τραγουδιού στις 12,13,14,15 Ιουλίου

Τα σεμινάρια θα έχουν διάρκεια 3 ωρών και θα ξεκινούν απο τις 6:00 μ.μ. έως τις 9:00 μ.μ.

Δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας τα στοιχεία σας και τον αριθμό τηλεφώνου σας στο messenger στην σελίδα Ρεμπέτικο Φεστιβάλ στη Σκόπελο.

1 «Μου αρέσει»

προλαβαίνετε δεν προλαβαίνετε…

Αυτό το νήμα έκλεισε αυτόματα μετά από 365 ημέρες. Δεν επιτρέπονται πια καινούριες απαντήσεις.