Πληροφορίες για τραγουδίστρια

Καλησπέρα. Υπάρχει κάποιος που να έχει πληροφορίες για την τραγουδίστρια, αναφερώμενη ως " Κυρία Καμελιά" που ηχογράφησε έναν και μόνο δίσκο τον dp zonophone x-104090 Με την Χαΐδω και Μπουρνοβαλιά? Επίσης, υπάρχει κάποιος που να έχει τον συγκεκριμένο δίσκο?

Αυτόν τον δίσκο ψάχνεις ?

Στο ΥΤ υπάρχουν μερικά.

Αυτά τα δύο και στη Ρεμπετοσελίδα.

Στο ΥΤ τα δύο τραγούδια είναι το ένα με χρονολογία 1905 και το άλλο 1910. Είναι όμως οι δύο πλευρές του ίδιου δίσκου, για τον οποίο το discogs λέει 1910, ενώ το Σίλαμπς (βλ. λινκ Σπύρου) λέει 1905.

Κοίταξα και το greekdiscography.gr: 1905 η Χάιδω, χωρίς χρονιά η Μπουρνοβαλιά. Και παρουσιάζουν, εκ παραδρομής, το εξώφυλλο του «μουσικού τεμαχίου» (=της παρτιτούρας) για εξώφυλλο του δίσκου. Ο δίσκος, είτε 1905 είτε 1910, προφανώς δε θα είχε εξώφυλλο, μόνο έναν generic χάρτινο φάκελο.

Αυτά τα ξέρω εννοείται και έχω ακούσει τα τραγούδια, απλά το μόνο που υπάρχει από την Καμελιά, είναι το όνομα της.

Αυτόν ψάχνω ναι, βέβαια αυτή η παρτιτούρα που ενφανίζεται στο greek discography είναι γενική απ’ όσο ξέρω, και είναι για τις πρώτες εκτελέσεις.

Εκείνη την εποχή πουλούσαν κυρίως παρτιτούρες, οι δίσκοι ήταν κάτι καινούριο και με μικρότερο αγοραστικό κοινό. Οι παρτιτούρες μπορεί να ήταν διασκευασμένες/απλοποιημένες για το μέσο μουσικόφιλο σε σχέση με τις εκτελέσεις από επαγγελματίες ζωντανά ή σε δίσκους. Από την άλλη και ο δίσκος του 1905 μπορεί να είχε πιο απλή ενορχήστρωση σε σχέση με τις ζωντανές εκτελέσεις γιατί σε ένα κυριολεκτικά πρωτόγονο στούντιο είναι πολύ πιο δύσκολο να ηχογραφηθεί σωστά μια πολυμελής ορχήστρα παρά ένα συνοδευτικό όργανο μόνο του με τη φωνή.

1 «Μου αρέσει»