Ο ΜΑΝΑΒΗΣ (Αγνωστο τραγούδι)

Καλησπέρα σε όλους.
Παρακαλώ αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει να βρώ κάποια στοιχεία (τραγουδιστής-συνθέτης κ.λ.π) ενός τραγουδιού. Σας παραθέτω τους δύο πρώτους στίχους :
Ο ΜΑΝΑΒΗΣ
Βρε δεν μου λες καλέ μανάβη,
τι πουλάς να σε χαρώ αμάν αμάν,
κάνε μου την χάρη και έλα
λίγο πιο κοντά να δω

Βρε ότι μου ζητήσεις έχω
από όλα και φθηνά αμάν αμάν,
έχω και φιρίκια μήλα
σαν & εσένανε γλυκά

το τραγούδι αυτό είναι ένας απτάλικος και το τραγουδάγαν οι παραδοσιακοί οργανοπαίχτες στο νησί μου (το οποίο έχει πάρα πολλές επιρροές από την Μικρά Ασία) πρίν 3 δεκαετίες. Οι στίχοι μόλις πρόσφατα έπεσαν στα χέρια μου αλλά δεν υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο.Ευχαριστώ εκ των προτέρων…

Μάλλον εσύ πρέπει να μας δώσεις περισσότερα στοιχεία γιά το τραγούδι.
Γράφεις γιά “Απτάλικο” που τραγουδούσαν “παραδοσιακοί οργανοπαίχτες στο νησί” από τη μιά και ζητάς τραγουδιστή και συνθέτη από την άλλη.

Φίλε " Παραδοξολόγος " καλησπέρα. Δυστηχώς δεν ξέρει κανείς κάτι σχετικά με αυτό το τραγούδι. Τους στίχους τους βρήκα από έναν πατριώτη μου, περίπου 70 ετών που τους είχε μάθει πιτσιρικάς , ο οποίος είναι και ο μοναδικός που θυμάτε αυτό το τραγούδι και το τραγουδά. Οπως προανάφερα το τραγούδι αυτό είχε να ακουστεί περίπου 30 χρόνια και την εποχή που παιζόταν στα γλέντια και τα τοπικά πανηγύρια, ήταν ήδη παλιό κομμάτι.Εκ΄τοτέ δεν μεταδόθηκε από τους παλιούς οργανοπαίχτες στους νέους.Ένας από τους παλιούς οργανοπαίχτες (βιολί) στην Σέριφο που το έπαιζε, ήταν ο Ευστράτιος Νίνης (έπαιξε κάποια στιγμή με τον ΝΑΥΤΗ) αλλά δυστηχώς δεν το είχε συμπεριλάβει σε έναν δίσκο που είχε βγεί. Δεν ξέρω αν είναι ένα κομμάτι που έχει τις ρίζες του στις Χαμένες Πατρίδες… ή αν πρόκειτε για νεότερο τραγούδι. Επίσης 99% δεν είναι τοπικό τραγούδι. Εχω βρεί αρκετά τραγούδια με τον τίτλο ΜΑΝΑΒΗΣ αλλά όχι αυτό δυστηχώς.Όπως και νά΄ναι ευχαριστώ που ασχολήθηκες.

Ποιά είναι αυτή η ιδιαίτερη πατρίδα σου, το νησί σου -που δεν μας το αποκαλύπτεις;
Ίσως θα υπάρξει καλύτερη βοήθεια αναφέροντάς το… Η Σέριφος; Ή καμια Λέσβος ;
Σαν σκέψη…

Η Σέριφος.

Ο μανάβης του τραγουδιού θα μπορούσε να είναι ο νησιώτης της παρακάτω ζωγραφιάς:
http://paradoxon.gr/paramithi/planodios.html

Ίσως πουλάει κρασί, ξύδι και μήλα γλυκά (σαν την κοπελλιά που ενδιαφέρεται για την πραμάτεια του).
Η ζωγραφιά είναι του 19ου αιων. (στοιχεία του ζωγράφου δεν έχω πρόχειρα).
Φίλε plakanos, μπορείς να μας δώσεις και τους στίχους που ακολουθούν;