Οι Γλάροι - Γαβαλάς

ʼκουσα παλιότερα στους Λαϊκούς Βάρδους αν δεν απατώμαι και διάβασα σε μια συνέντευξη της Μαρινέλλας από τον Θανάση Λάλα ότι ο Καζαντζίδης με τη Μαρινέλλα και νομίζω με τη Λύδια τραγούδησαν σε 2η(:wink: εκτέλεση μετά τον Γαβαλά το τραγούδι ‘οι Γλάροι’.
Το έχει κανείς από σας ακούσει σε αυτή την εκτέλεση;
Φιλικά,
Δημήτρης

Μυθε,εψαξα στο διαδικτυο ομως το συγκεκριμενο τραγουδι πουθενα…Σε ενα sight οπου υπαρχει πληρης(?)λιστα με τα δισκογραφημενα τραγουδια του Καζαντζιδη οι γλαροι δεν αναφερονται.Εισαι σιγουρος οτι το ειχαν ηχογραφησει?

Maria, poio site exei pliri lista tragoudiwv tou Kazantzidi ?

www.geocities.com/Athens/Oracle/1756/KazantzidisSt.html…Ευχαριστω για τη διορθωση!Με τη γλωσσα των υπολογιστων δεν τα παω καλα!

Με 90% σιγουριά δεν είναι ολοκληρωμένη αυτή η λίστα που αναφέρεις. Πάντως στο διαδίκτυο δεν θα βρεις κάτι καλύτερο, όντως είναι πολύ καλή λίστα. Τα είχα ψάξει παλιά.

Το τραγούδι πάντως το έχουν ηχογραφήσει στην Κολούμπια. Το ότι αναφέρεται σε 2 ανεξάρτητες πηγές (η δε μία είναι ο Γεραμάνης, που σε θέματα τουλάχιστον Καζαντζίδη θεωρώ από τις πλέον έγκυρες) με κάνει να το πιστεύω.

Όσους “Καζαντζιδικούς” ρώτησα κανείς δεν γνωρίζει αυτή την εκτέλεση, Δημήτρη. Θα περιμένεις λίγο -γιατί πνίγομαι στη δουλειά- μιαν απάντηση από τον Πάνο Γεραμάνη (θα του τηλ. αύριο -ελπίζω…).

Σε ευχαριστώ για την προσπάθειά σου Ιωάννα. Ούτε κι εγώ γνώριζα για την εκτέλεση αυτή μέχρι που το είδα να αναφέρεται στις παραπάνω πηγές που ανέφερα.
Με το πάσο σου πάντως. Εγώ περιμένω όσο θέλεις. Ειδικά αφού θα ρωτήσεις τη μια πηγή. :wink:

Mythe (Δημήτρη): 1ο - ο Πάνος Γεραμάνης μου είπε πώς δεν έχει αναφέρει ποτέ πως έχει ηχογραφηθεί το τραγούδι οι ΓΛΑΡΟΙ με τον Καζαντζίδη.
Σημειώνει όμως πως ανέφερε ότι ο Καζαντζίδης με την Μαρινέλλα και την Λίδια το τραγουδούσαν καθημερινά, για κανα εξάμηνο, στη ΦΛΩΡΙΝΤΑ της Λεωφ. Αλεξάνδρας, στο μαγαζί που δούλευαν όλοι μαζί και είχανε στο σχήμα και τον ίδιο τον Μεϊμάρη (καθώς και τον Γιώργο Τσιμπίδη).
2ο - Τις ηχογραφήσεις του Ζαμπέτα με τον Χατζιδάκι στο Γ’ Πρόγραμμα δεν τις έχω, αλλά θυμάμαι πως παλαιότερα είχε γραφτεί στο φόρουμ πως κάποιος τις είχε ακούσει στον 902 Αριστερά στα FM.
3ο - Ο 902 έχει και τις ηχογραφήσεις από το σπίτι του Ζαμπέτα. Στο δίσκο είχε μπει ένα κομμάτι αλλά είχαμε ηχογραφήσει εκείνη τη μέρα 3-4 (αν θυμάμαι καλά).

Ο Αρης Νικολαϊδης -που είναι συνεργάτης στον 902- μπορει να σε εξυπηρετήσει-διαφωτίσει.
(Αρη, πού είσαι; Είσαι καλά καλέ, φίλε μας καλέ;;:wink:

Ιωάννα σε ευχαριστώ για την απάντησή σου και τις πολύτιμες πληροφορίες σου!! Να σημειώσω κι εγώ κάποια πράγματα:

  1. Δεν το είχε αναφέρει ο ίδιος ο Γεραμάνης αλλά το ανέφερε η Γιώτα Λύδια που την είχε καλεσμένη πριν από μήνες στους Λαϊκούς Βάρδους. Πιθανόν να την έχω κρατήσει την εκπομπή γιατί τις ηχογραφώ (δεν με βολεύουν οι ώρες για real time ακρόαση) αλλά είμαι 100% ότι το είπε αυτή. Μπορεί να μην το θυμάται ο ίδιος.
    Επίσης στο ΒΗΜΑgazino της 10/11/2002 που έχω μπροστά μου γράφει ο Λάλας σε συνέντευξη με την Μαρινέλλα: Μαρινέλλα: “Τους ‘Γλάρους’ είχαν πει υπέροχα ο Πάνος Γαβαλάς με τη Ρία Κούρτη στην Οdeon όπου ανήκαν τότε. Το ίδιο τραγούδι το είπαμε κι εμείς απ’ την Κολούμπια. Πούλησε και μ’εκείνους, πούλησε και μ’εμάς.”
  2. Έχω κάποιες ηχογραφήσεις από το Γ πρόγραμμα Ζαμπέτα/Χατζιδάκι που αναμετάδωσε από τους Λαϊκούς Βάρδους ο Γεραμάνης. Αν ενδιαφέρουν, πέστε μου.
  3. Αυτές με ενδιαφέρουν!

Νάστε καλά!
Δημήτρης

Επανέρχομαι στο θέμα γιατί ξέρω 1000% ότι υπάρχει ηχογράφηση του Καζαντζίδη στο τραγούδι ‘Φύγε κι άσε με’. Πιθανόν στην άλλη πλευρά του δίσκου να είναι ‘Οι γλάροι’… :wink:

Το “Φύγε κι άσε με” το είπε ο Στέλιος σε μια ηχογράφηση στην Αυστραλία. Τους “Γλάρους” δεν τους είπε ποτέ.
ΑΝ

Arh, thn exw akousei auth thn hxografhsh tou Apollo. H allh pleura tou diskou ksereis an einai to ‘Ayth h nyxta menei’?