Οι αλητείες του Ισραήλ

Δυο πόρτες απο το σπίτι μας,γίνεται μια πραγματική γενοκτονία!!
Ελεω Ισραήλ η διεθνής κοινότητα,κάθεται με σταυρωμένα χέρια.
ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ ΝΤΡΟΠΗ!!!

http://www.e-tipos.com/multimedia_popup?id=2049&index=5

Μα, ποιός σου είπε ότι τα συμφέροντα της διεθνούς κοινότητας δεν είναι ταυτόσημα με αυτά του Ισραήλ; Νομίζεις ότι μόνοι τους προχώρησαν, χωρίς γερές “πλάτες”;

Αυτό το “διεθνής κοινότητα” έχει καταντήσει ανέκδοτο!
Πάντως έχουν κι ένα δίκιο οι Ισραηλινοί. Αυτές οι πέτρες που πετάνε οι παλαιστίνιοι πιτσιρικάδες στους λοκατζήδες πονάνε πολύ. Είναι να μην αμυνθούν οι άνθρωποι;
Α… να μην ξεχάσω:
Τους πρωθυπουργούς και προέδρους των χωρών που γλίτωσαν από την εξουσία των αναρχοκομμουνιστοσυμμοριτών και πέρασαν στην αληθινή δημοκρατία πώς τους είδατε; Ιδιαίτερα τον Τσέχο. ( Ασε αυτούς της Βαλτικής, που έχουν αναγάγει τη δημοκρατία σε επιστήμη, κατά την οποία διώκονται οι άνθρωποι με βάση όχι μόνο τις πράξεις τους αλλά και τις σκέψεις τους - κάτι μου θυμίζει αυτό).
Η δε Ευρωπαϊκή Ενωση τους έσκισε τους Ισραηλινούς! Αμα θέλουν, λέει, κάποια στιγμή να αποχωρήσουν από τη Γάζα και να σταματήσουν τη φασαρία. Ιδιαίτερα τα μεσημέρια και τις υπόλοιπες ώρες κοινής ησυχίας. Μπορούν βέβαια να χρησιμοποιήσουν σιγατήρες στα όπλα, να μην ξυπνάνε τους Ευρωπαίους όταν πυροβολούν Παλαιστίνιους…

Ασχετο:
Τον Μπιν Λάντεν τον πιάσανε; Ή μήπως τώρα κρύβεται σε άλλη χώρα, οπότε πρέπει να μπουκάρουμε να τον πιάσουμε;

ΥΓ. Να μην ξεχνάμε ε; Βρισκόσμαστε σε περίοδο καπιταλιστικής κρίσης και η καλύτερη (πιο γρήγορη και αποδοτική) λύση για το ξεπέρασμα μιας τέτοιας κρίση είναι ο πόλεμος. Οπου λοιπόν βλέπετε σύρραξη, είτε αυτή αφορά μια μειονοτική γειτονιά είτε μια ολόκληρη χώρα, με μια-δυο προβοκάτσιες τη μετατρέπουμε σε πόλεμο, στον οποίο η “διεθνής κοινότητα” πρέπει να παρέμβει. Με τα όπλα βέβαια.

Το θέμα είναι ότι οι Παλαιστίνιοι έχουν καταδικαστεί σε λιμοκτονία, με το 80% του πληθυσμού να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δεν έχουν φάρμακα, ρεύμα, πόσιμο νεράκι, δεν λειτουργούν τα νοσοκομεία και όλα αυτά χρόνια τώρα, είναι ουσιαστικά αποκλεισμένοι στον τόπο τους και ο χώρος όλος ( χερσαίος, εναέριος, θαλάσσιος) ανήκει στους Ισραηλινούς, δέχονται απροκάλυπτες επεμβάσεις στα εσωτερικά τους, τους έχουν διχάσει πολιτικά με δυσφήμιση πολιτικών οργανώσεων εκλεγμένων από τον ίδιο το λαό, όπως της Φατάχ,
ενώ η οποιαδήποτε αντίδρασή τους στην [u]κατοχή[/u] των εδαφών τους από το Ισραήλ ονομάζεται “τρομοκρατία”…

Οι αφορμές δεν λείπουν, ως συνήθως.
Αφορμή αυτή τη στιγμή είναι η …απειλή της Χαμάς.
Μα η Χαμάς είναι η νόμιμα εκλεγμένη από τον Παλαιστινιακό λαό κυβέρνησή τους.
Τώρα αν βαφτίζεται “τρομοκρατική απειλή” η παρουσία της και “τρομοκρατία” η προσπάθεια επιβίωσης του Παλαιστινιακού λαού, είναι ένα άλλο θέμα.
Μήπως συμφώνησαν ποτέ με τη Φατάχ; … Αυτή μάλιστα την πολέμησαν με λύσσα.

Το επιμύθιο είναι πως τόσο οι Η.Π.Α., όσο και τα ανθρωπάκια - ηγέτες της Ε.Ε., τα φερέφωνά της, “αξιοποιούν” το Παλαιστινιακό πρόβλημα για να πιέσουν όσες αραβικές ηγεσίες δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει πλήρως, για την προώθηση των σχεδίων τους για μια «ευρεία Μέση Ανατολή» αλλά και σαν ένα μάθημα για όποιον τολμά να αντιστέκεται, να σηκώνει κεφάλι ακόμα και στο βασικό ανθρώπινο δικαίωμα της ΠΑΤΡΙΔΑΣ, της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Άρα, αναμενόμενο είναι τόσο η Ε.Ε. όσο και οι Η.Π.Α. να μένουν θεατές στο δράμα αυτό και να περιορίζονται σε εκκλήσεις, σε ψίχουλα φιλανθρωπίας προς τον Παλαιστινιακό λαό και στην εξίσωση θύτη και θύματος με την τήρηση της γραμμής ίσων αποστάσεων στη διαμάχη αυτή.

Υ.Γ. Εντύπωση δημιουργεί το ότι οι πληθυσμοί των αραβικών χωρών στα συλλαλητήρια και στις πορείες που γίνονται υπέρ των δίκαιων αιτημάτων των Παλαιστινίων, στρέφονται ολοκληρωτικά κατά των δικών τους κυβερνήσεών με συνθήματα και …“ξεχνούν” να φωνάξουν και για τους Παλαιστίνιους.

Τέτοιες ώρες είναι που ξεμπροστιάζονται και οι εγχώριοι ευρωψιτακοί. Αφρίζουν επειδή ορισμένοι κύκλοι, λέει, μέσα στην ΕΕ σιγοντάρουν τις ΗΠΑ στην στήριξη της… δυσανάλογης απάντησης του Ισραήλ στις “ρουκέτες των τρομοκρατών της Χαμάς” (!).
Μόκο τα ευρωλιγούρια για το ότι, π.χ., η ΕΕ (σημ: το σύνολο των κυβερνήσεων των κρατών μελών που την απαρτίζει) αναβάθμισε πρόσφατα τις σχέσεις της με το Ισραήλ, διμπλωματικά, οικονομικά, εμπορικά, στρατιωτικά κ.λπ. στην βάση των “αξιών του ελεύθερου και δημοκρατικού κόσμου”, και βεβαίως δίχως την παραμικρή νύξη για το παλαιστινιακό.

ΗΠΑ και ΕΕ δεν τηρούν ίσες αποστάσεις σε θύτη και θύμα. Μπούρδες. Είναι ξεκάθαρα ταγμένοι υπέρ της ισραηλινής ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας. Απλώς, ορισμένοι τηρούν τα προσχήματα και τους τύπους ενώ άλλοι, ως καινούριοι στο παιχνίδι, είναι λίγο πιο… χονδροκομμένοι στην έκφραση, και τους ξεφεύγουν (καλή ώρα οι Τσέχοι, αυτά τα χρυσά παιδιά, που ανέφερε κι ο Άρης).

Α! από βδομάδα αναλαμβάνει κι ο Ombamas: τρέμε Λίβνι!:019:

Το διάβασα και δεν πίστευα στα μάτια μου…

Πληθωρικός ο Πάγκαλος, αλλά έχει τσαγανό, πρέπει να του το αναγνωρίσουμε.
Η είδηση:
Με αφορμή τις γιορτές, ο πρεσβευτής του Ισραήλ στην Ελλάδα, Αλί Γιάχια, έστειλε στον Πάγκαλο τρία μπουκάλια κρασί ως δώρο με τις ευχές του για το νέο έτος.

Και η αντίδραση του Πάγκαλου:
Επέστρεψε το δώρο της ισραηλινής πρεσβείας με την εξής σημείωση:

“Αγαπητέ Κύριε Πρέσβη,
σας ευχαριστώ για τις τρεις φιάλες κρασιού που μου στείλατε ως δώρο εορτών.
Εύχομαι σε σας, την οικογένειά σας και σε καθέναν στην Πρεσβεία σας ευτυχισμένο τον καινούργιο χρόνο. Υγεία και πρόοδος σε όλους σας.
Δυστυχώς παρατήρησα ότι το κρασί που στείλατε, έχει παραχθεί στα Υψώματα του Γκολάν.
Έχω διδαχθεί απʼ όταν ήμουν πολύ νέος[u] να μην κλέβω και να μην δέχομαι τα προϊόντα κλοπής.
[/u]
Γιʼ αυτό δεν είναι δυνατόν να δεχθώ αυτό το δώρο και πρέπει να σας το επιστρέψω.

Όπως γνωρίζετε, η χώρα σας κατέχει παρανόμως τα Υψώματα του Γκολάν τα οποία ανήκουν στη Συρία σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο αλλά και με πολυάριθμες αποφάσεις της Διεθνούς Κοινότητας.
Με την ευκαιρία αυτή εκφράζω την ελπίδα μου ότι το Ισραήλ θα βρει ασφάλεια εντός των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων του και οι τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του ισραηλινού εδάφους από τη Χαμάς ή οποιονδήποτε άλλον θα περιοριστούν και θα πάψουν οριστικά αλλά ελπίζω επίσης ότι η κυβέρνησή σας θα σταματήσει να εξασκεί πολιτική συλλογικής τιμωρίας η οποία εφαρμόστηκε σε μαζική κλίμακα από το Χίτλερ και τις στρατιές του. Πράξεις όπως αυτές που συμβαίνουν τούτες τις μέρες από τους ισραηλινούς στρατιωτικούς στη Γάζα μας θυμίζουν ολοκαυτώματα όπως εκείνα των Καλαβρύτων, του Δοξάτου ή του Διστόμου και οπωσδήποτε εκείνο του γκέτο της Βαρσοβίας.
Με αυτές τις σκέψεις, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τις καλύτερες ευχές μου για εσάς, τον ισραηλινό λαό και όλους τους λαούς της δικής μας περιοχής του κόσμου.”

Kαι ένα αξιόλογο άρθρο:

[b] “Η Γάζα, θύμα της γεωπολιτικής απανθρωπιάς”[/b]
Το άρθρο είναι του Ρίτσαρντ Φολκ, ομότιμου καθηγητή του Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Πρίνστον, ειδικού μεσολαβητή του ΟΗΕ για τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
Ο Φολκ, πριν από δύο εβδομάδες απελάθηκε από το Ισραήλ…

(Και εδω βλέπετε ενας επικυνδινο Παλαιστήνιο ετοιμο να καταστρέψει όλο το Ισρηλ:112:
μάλλον έχει δίκιο ο Ομπαμα):091::245: :112:

To κράτος του Ισραήλ
Οι ιμπεριαλιστές και ιδιαίτερα οι ΗΠΑ ενισχύοντας το σιωνισμό και εκμεταλλευόμενοι τη δύσκολη θέση του Εβραϊκού λαού, δημιούργησαν ένα κράτος με ρόλο τοποτηρητή στην περιοχή.Οι Εβραίοι το 1947 ήλεγχαν μόλις το 7% της Παλαιστίνης, όταν άρχισαν να καταφτάνουν οι πρόσφυγες. Η μέθοδος που χρησιμοποιήθηκε ήταν ο εποικισμός: οι Παλαιστίνιοι διώχνονταν με τη βία από τις εστίες τους τις οποίες καταλάμβαναν οι σιωνιστές. Ο ΟΗΕ απέδωσε το 60% των εδαφών της ιστορικής Παλαιστίνης στο Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι όπως ήταν φυσικό απέρριψαν το σχέδιο. Στον πόλεμο που ακολούθησε οι Ισραηλινοί, εξοπλισμένοι από τις ΗΠΑ, μετά από μεγάλες σφαγές, κατέλαβαν ακόμη μεγαλύτερο μέρος από αυτό που τους αποδόθηκε αρχικά. Έτσι ιδρύθηκε το 1948 το κράτος του Ισραήλ. Εκατοντάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι πήραν το δρόμο της προσφυγιάς στις γειτονικές χώρες και δημιούργησαν τους προσφυγικούς καταυλισμούς, στους οποίους ζουν εώς σήμερα σε απόλυτη ένδεια. Η μέθοδος του εποικισμού δεν εγκαταλείφθηκε ποτέ από το Ισραηλινό κράτος.

Ο Νασερισμός και ο Παναραβισμός
Οι επιδιώξεις των ΗΠΑ στην περιοχή, είναι να δημιουργήσουν ένα στάτους κβο μόνιμης κυριαρχίας. Έρχονται έτσι σε αντιπαράθεση όχι μόνο με την ΕΣΣΔ αλλά και με τους Ευρωπαίους. Αιχμή του δόρατος είναι φυσικά το κράτος του Ισραήλ.Το 1952 ο Νάσερ ανατρέπει με τη βοήθεια του βασιλιά και των Άγγλων την φιλοαμερικανική κυβέρνηση. Το 1956 εθνικοποιεί τη διώρυγα του Σουέζ και αυξάνει το κύρος του στον Αραβικό κόσμο. Επίσης τα κόμματα Μπάαθ σε Συρία και Ιράκ αποκτούν αντιαμερικανικό προσανατολισμό. Έτσι δημιουργείται ο αστικός Παναραβισμός, που όπως θα αποδειχθεί έχει πολύ κοντά πόδια, απογοητεύοντας και την ΕΣΣΔ που πόνταρε πάνω του.

Ο πόλεμος των έξι ημερών
Το 1967 το Ισραήλ μέσα σε έξι ημέρες κατατροπώνει τους στρατούς της Αιγύπτου, της Συρίας και της Ιορδανίας και καταλαμβάνει τη χερσόνησο του Σινά, τα Υψίπεδα του Γκολάν και όλη την Παλαιστίνη. Ο Νασερισμός καταρρέει και όλες οι αραβικές αστικές τάξεις αποκτούν φιλοαμερικανικό προσανατολισμό. Το Νάσερ θα διαδεχθεί ο Σαντάτ, ο οποίος με την ανοχή των ΗΠΑ θα «ανακαταλάβει» το Σινά. Ο πόλεμος των έξι ημερών έδειξε στους λαούς της περιοχής και ειδικά στους Παλαιστίνιους ότι πρέπει να στηριχτούν στις δικές τους δυνάμεις.

Η εμφάνιση της Αριστεράς
Η άνοδος της Αριστεράς στην περιοχή θα συνδεθεί άμεσα με το παλαιστινιακό εθνικό-απελευθερωτικό κίνημα. Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PLO) θα ιδρυθεί το 1964, σαν ένα πλατύ μέτωπο που συνένωνε όλες τις απελευθερωτικές οργανώσεις. Μέσα στην PLO σημαντικότερες οργανώσεις ήταν η πιο μετριοπαθής Φατάχ (=Νίκη) του Αραφάτ, το Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (PFLP) του Χαμπάς και το Δημοκρατικό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (DFLP).Η PLO σύντομα ανέπτυξε το αντάρτικο κίνημα μέσα και έξω από το Ισραήλ έχοντας σα βάση στήριξης τους προσφυγικούς καταυλισμούς στις αραβικές χώρες. Η εθνική αλλά και κοινωνική βάση του κινήματος θα αποτελέσουν πρότυπο για όλη την περιοχή, και θα τρομοκρατήσουν όχι μόνο το Ισραήλ αλλά και τις αραβικές κυβερνήσεις και τους ισλαμιστές. Παρά τις αυταπάτες που έσπειραν ΕΣΣΔ και Φατάχ για το ρόλο των αραβικών καθεστώτων, αυτά είναι που θα κάνουν τη «βρώμικη δουλειά».Αρχικά η PLO δεν αναγνώριζε το κράτος του Ισραήλ, πάλευε να πάψει η κατοχή και να επιστρέψουν όλοι οι πρόσφυγες στα σπίτια τους. Βασικός στόχος ήταν η δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους στα όρια της ιστορικής Παλαιστίνης.

Το χτύπημα του κινήματος
Η πρώτη φάση του δράματος θα παιχτεί στην Ιορδανία, όπου η αυτόνομη οργάνωση των Παλαιστίνιων υπό την PLO και το κοινωνικό της αντίκτυπο αποτελούσε πρόκληση για το βασιλιά Χουσεΐν. Το Μαύρο Σεπτέμβρη του 1970 Ιορδανικός στρατός χτυπάει και σφάζει τους Παλαιστίνιους, που μετά από αιματηρό αγώνα καταφέρνουν να διαφύγουν στο Λίβανο. Ο Συριακός στρατός, παρά τις φρούδες ελπίδες της Φατάχ, εισβάλλει και το 1976 στο προσφυγικό στρατόπεδο του Τελ Αλ Ζαατάρ σκοτώνει 2.000 Παλαιστίνιους. Παλαιστίνιοι και Λιβανέζοι αντάρτες μάχονται από κοινού. Ακολουθεί η εισβολή του Ισραηλινού στρατού το 1982 στο Λίβανο, που καταδιώκει τους Παλαιστίνιους ως τη Βηρυτό. Παρά τη διάθεση των ανταρτών να πολεμήσουν ως το τέλος, ο Αραφάτ θα παραδώσει τα όπλα. Ο Λαϊκός στρατός αφοπλίζεται και μεταφέρεται με πλοία, ενώ η Φατάχ καταφεύγει στην Τύνιδα.

Η Αριστερή Πτέρυγα της PLO
Το PFLP ιδρύθηκε το 1967 από το Χαμπάς (1926-2008), ηγετική μορφή του κινήματος. Γρήγορα προσανατολίστηκε στον μαρξισμό-λενινισμό, και αντιτάχθηκε στη λογική των διαπραγματεύσεων.Διατήρησε τους αρχικούς στόχους της PLO, καταγγέλλοντας το σχέδιο των δέκα σημείων του ’74 και τη συνθήκη του Καμπ Ντέιβιντ το ’79, σαν υποχωρήσεις. Μαζί με το DFLP (που δήλωνε μαοϊκό) σχημάτισαν το ’77 το Απορριπτικό Μέτωπο, σαν αντιπολίτευση μέσα στην PLO. Προσπάθησε να καταδείξει το ρόλο των αραβικών καθεστώτων και να μπολιάσει το κίνημα με κοινωνικές ιδέες, να ανοίξει το ζήτημα της γυναίκας και τα δικαιώματα των θρησκευτικών μειονοτήτων. Οραματιζόταν μια υπερεθνική σοσιαλιστική Αραβία. Μετά το ’82 ακολούθησε ανεξάρτητη πορεία. Σήμερα έχει κυρίως έρεισμα στην περιοχή της Ραμάλα. Συνεχίζει να μάχεται με το όπλο στο χέρι τον κατακτητή. Η παγκόσμια όμως οπισθοχώρηση της Αριστεράς έπαιξε σημαντικό ρόλο στη μείωση της επιρροής του.

Το Ισλάμ
Ο ισλαμικός παράγοντας, ιδιαίτερα οι κυβερνήσεις, ήταν ανέκαθεν ο πιο δουλικός στον ιμπεριαλισμό, εκφράζοντας τα φεουδαρχικά συμφέροντα. Αρχικά, οι ισλαμιστικές οργανώσεις ήταν ενάντια στο ένοπλο κίνημα και διακύρησσαν την «παθητική αντίσταση». Συχνά ΗΠΑ και Ισραήλ τις χρηματοδοτούσαν για να δράσουν ενάντια στην Αριστερά (πχ οι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» συμμετείχαν στην επίθεση ενάντια στους Παλαιστινίους αντάρτες στο Λίβανο). Οι ΗΠΑ στην προσπάθειά τους να διαμορφώσουν νέες συμμαχίες με τα αραβικά καθεστώτα στην περιοχή, άφησαν τους ισλαμιστές «στην τύχη τους». Έτσι διάφορες φεουδαρχικές-ισλαμικές δυνάμεις, που πετάχτηκαν έξω από το παιχνίδι, αρχίζουν να δυσαρεστούνται και να στρέφονται ενάντια στο παλιό τους αφεντικό. Ενδεικτική είναι η Ιρανική Επανάσταση του ’79, η πρώτη «νικηφόρα» επανάσταση του αιώνα που δεν καθοδηγείται από την Αριστερά.

1987 Η πρώτη Ιντιφάντα:
Παρά τη συνθηκολόγηση της Φατάχ, ο παλαιστινιακός λαός, που στενάζει κάτω από την κατοχή, θα συνεχίσει την αντίσταση. Με αφορμή την δολοφονία Παλαιστινίων εργατών από ισραηλινό όχημα, ξεσπούν ταραχές σε όλα τα κατεχόμενα, που παίρνουν τη μορφή εξέγερσης. Είναι η αρχή της πρώτης Ιντιφάντα (’87-‘93), που με μεγάλες απεργίες και διαδηλώσεις θα συγκλονίσουν τα κατεχόμενα. Χαρακτηριστικός είναι ο πετροπόλεμος των νεαρών Παλαιστινίων ενάντια στα τανκς. Η Ιντιφάντα αγκαλιάζει κυρίως τα φτωχά στρώματα του πληθυσμού. Η Φατάχ θα αιφνιδιαστεί και θα χάσει τον έλεγχο, καθώς νέες δυνάμεις εμφανίζονται…

Το ριζοσπαστικό Ισλάμ
Το κενό που άφησε η αποτυχία του Νασερισμού και της Αριστεράς να δώσουν λύση στα προβλήματα των μαζών ήρθε να καλύψει ένα νέο φαινόμενο, το ριζοσπαστικό Ισλάμ. Ξεκινώντας από αντισιωνιστικές και αντιαμερικάνικες θέσεις, αλλά και προσεγγίζοντας φτωχά στρώματα με τη γραμμή της «μουσουλμανικής κοινωνικής αλληλεγγύης» σιγά-σιγά πήραν μαζικά χαρακτηριστικά, γειώθηκαν με τον αγώνα των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό και ήρθαν σε ρήξη με τις τοπικές κυβερνήσεις.Το 1987 ιδρύεται η Χαμάς (Ισλαμικό Κίνημα Αντίστασης) και η Ισλαμική Τζιχάντ. Η Χαμάς προέρχεται από τους Παλαιστίνιους Αδελφούς Μουσουλμάνους, τους οποίους αρχικά χρηματοδοτούσε και εξόπλιζε το Ισραήλ για να διεβμολίσει την Αριστερά, αλλά βγήκαν εκτός ελέγχου. Η Χαμάς δηλώνει ότι δεν υπάρχει λύση για το παλαιστινιακό ζήτημα έξω από τη Τζιχάντ, και παλεύει για Ισλαμικό παλαιστινιακό κράτος. Με τα χρόνια ανέπτυξε ένα «κράτος πρόνοιας», με νοσοκομεία, σχολεία κρυφά από το στρατό και δελτία τροφίμων. Η άρνησή της να συμμορφωθεί με τους όρους της «διεθνούς κοινότητας» και η συμμετοχή της στις μάχες της έδωσαν μεγάλο λαϊκό έρεισμα.

Όσλο: η οριστική συνθηκολόγηση
Επειδή η εξέγερση είναι εκτός ελέγχου, το Ισραήλ με υποδείξεις των ΗΠΑ αποφασίζει να χρησιμοποιήσει την PLO και με μια ιστορική στροφή αλλάζει τη στάση του και αρχίζει να προσεγγίζει τον Αραφάτ. Στόχος είναι να δοθεί μια υποτυπώδης διοίκηση στην PLO, με αντάλλαγμα την οριστική συνθηκολόγηση. Το 1988 ο Αραφάτ αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ.Σε μια σειρά συμφωνιών η PLO ξεπουλά οριστικά το κίνημα, με την ειρηνευτική διαδικασία του Όσλο (’91-‘93). Οι δυτικοί το μόνο που παραχωρούν στους Παλαιστίνιους είναι η Παλαιστινιακή Αρχή (Π.Α.), που καλύπτει μόνο το 22% της ιστορικής Παλαιστίνης. Οι Παλαιστίνιοι το μόνο που έχουν είναι μια «συμβουλευτική αντιπροσώπευση», χωρίς στρατό, εναέριο χώρο ή σύνορα, ενώ το κράτος του Ισραήλ διατηρεί κάθε δικαίωμα στην περιοχή. Για παράδειγμα, οι δρόμοι (!) που έχτισαν οι Ισραηλινοί μέσα στην ΠΑ θεωρούνταν ιδιοκτησία του ισραηλινού κράτους με ό, τι αυτό συνεπάγονταν. Οι εποικισμένες περιοχές αποδίδονται στο Ισραήλ. Η Ιντιφάντα θάβεται, μαζί όμως και η εμπιστοσύνη των Παλαιστίνιων στην Φατάχ.Ισραήλ και ΗΠΑ αρχίζουν να χρηματοδοτούν την ΠΑ, κυρίως την αστυνομία που αναλαμβάνει κατασταλτικό ρόλο. Αυτό δημιουργεί ένα βολεμένο προνομιούχο στρώμα. Πολύ συχνά, η ΠΑ συλλαμβάνει και εκτελεί αριστερούς ή ισλαμιστές ή απλά αγωνιστές που στρέφονται ενάντια στους Ισραηλινούς. Η Αριστερά και οι ισλαμιστές θα καταγγείλουν το Όσλο, θα μποϋκοτάρουν την ΠΑ και θα συνεχίσουν τις επιθέσεις εναντίων Ισραηλινών στόχων.Ο ιστορικός συμβιβασμός του Όσλο και η «καλοπέραση» της ΠΑ, σε συνδυασμό με την ένδεια του παλαιστινιακού πληθυσμού δημιουργούν τις συνθήκες για την άνοδο των δυνάμεων εκείνων που θέτουν το ζήτημα της συνέχισης του αγώνα.

2000 Η δεύτερη Ιντιφάντα:
Τίποτα δεν έχει βελτιωθεί από το Όσλο. Οι έποικοι αυξάνονται (350.000 στη Δυτική Όχθη), η ΠΑ «ελέγχει» μόνο το 7% της ιστορικής Παλαιστίνης. Όλες οι οικονομικές συναλλαγές ελέγχονται από το κράτος του Ισραήλ.Ο Σαρόν (πρωθυπουργός του Ισραήλ) επισκέπτεται προκλητικά το τέμενος του Αλ Ακσα, από τους ιερότερους χώρους των μουσουλμάνων, όπου απαγορεύεται η είσοδος σε αλλόθρησκους. Αμέσως ξεσπούν διαδηλώσεις, και η ισραηλινή αστυνομία ανοίγει πυρ σκοτώνοντας επτά Παλαιστίνιους, πυροδοτώντας την δεύτερη Ιντιφάντα (του Αλ Άκσα). Η εξέγερση απλώνεται και μέσα στο Ισραήλ. Ξεσπά αμέσως Γενική Απεργία, τεράστιες διαδηλώσεις και επιθέσεις σε στρατιωτικούς στόχους. Ο Πέρες δηλώνει: «γιατί μας ρίχνουν πέτρες και μας αναγκάζουν να ρίχνουμε πυραύλους;»Οι ισλαμιστές χρησιμοποιούν αρχικά μορφές πάλης όπως οι καμικάζι αυτοκτονίας, σε μια λογική «μαχητικής διαπραγμάτευσης» με τους ιμπεριαλιστές: αντιλαμβάνονται τα μέλη τους σα διαπραγματευτικά μέσα, αφού κανένας καμικάζι δε γύρισε ποτέ να ελέγξει αν δικαιώθηκε η θυσία του… Όσο όμως ο λαός συμμετείχε μαζικά στον αγώνα, ο χαρακτήρας τους αλλάζει, και η δράση τους αρχίζει να παίρνει μαζικά χαρακτηριστικά.Το 2000 οι αντάρτες της Χεζμπολά νικούν και διώχνουν τον κατοχικό στρατό από το νότιο Λίβανο.

2001:
Ελικόπτερο σκοτώνει τον Αμπού Αλί Μουσταφά, ηγέτη του PFLP.
2002:
Η Φατάχ υπογράφει εκεχειρία, όμως η Χαμάς ,η Ισλαμική Τζιχάντ και οι Ταξιαρχίες των Μαρτύρων του Αλ Ακσά (μια ένοπλη μερίδα της Φατάχ), συνεχίζουν τις επιθέσεις (όπως και η Αριστερά) και αναλαμβάνουν τα ινία της αντίστασης. Οι οργανώσεις αυτές αποκτούν ολοένα και πιο μαζικά χαρακτηριστικά και λαϊκό έρεισμα.Σε μια αποτρόπαια πράξη βίας, ο στρατός κυριολεκτικά ισοπεδώνει την Τζενίν.
2003:
Οι δυτικοί προτείνουν τον Οδικό Χάρτη (νέο «ειρηνευτικό σχέδιο»), και ενισχύουν την παλαιστινιακή αστυνομία, σε μία προσπάθεια να απομονώσουν την Ιντιφάντα και τις δυνάμεις που τη στηρίζουν. Η ΠΑ απαγορεύει της επιθέσεις και εξαπολύει νέο κύμα καταστολής, με πρωταγωνιστή τον Αμπάς.Αρχίζει να κτίζεται το Τείχος, που αποκλείει από παντού τις αμιγώς παλαιστινιακές περιοχές, αρπάζει κι άλλο έδαφος, και επιδεινώνει την καταστολή, αφού για να πας στο σχολείο ή τη δουλειά σου πρέπει να πάρεις άδεια από το στρατό.Ισλαμιστές και Αριστερά καταγγέλλουν τον Οδικό Χάρτη και την κατασκευή του Τείχους.
2004:
Για να εκτονώσει την κατάσταση, ο Σαρόν αποσύρει τους επικούς και το στρατό από τη Γάζα.
2005:
Θάνατος του Αραφάτ. Εκλέγεται πρόεδρος ο Αμπάς, ο οποίος εντείνει τις συλλήψεις. Η Ιντιφάντα ατονεί, αλλά η Χαμάς κερδίζει σε πολλές τοπικές εκλογές. Ιδιαίτερα δυνατή είναι στη Γάζα.
2006:
Η Χεζμπολά νικάει στον πόλεμο του Λιβάνου το στρατό του Ισραήλ. Η Χαμάς κερδίζει τις εκλογές της ΠΑ. ΗΠΑ-ΕΕ-Ισραήλ αποσύρουν τη χρηματοδότηση της ΠΑ και ενισχύουν τη Φατάχ με χρήματα και όπλα. Αρχίζει ο αποκλεισμός της Γάζας. Η κυβέρνηση Χαμάς αποδέχεται τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του ’67, αλλά οι δυτικοί θέλουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση.
2007:H Φατάχ ζητά πρόωρες εκλογές αλλά η Χαμάς, όπως δικαιούται, αρνείται. Η Φατάχ κάνει πραξικόπημα, ανατρέπει την κυβέρνηση και θέτει εκτός νόμου τη Χαμάς. 41 βουλευτές της Χαμάς φυλακίζονται. Η Χαμάς όμως θα κρατήσει τον έλεγχο της Γάζας.Σε μία εντυπωσιακή επιχείρηση, αντάρτες ανατινάζουν το τείχος στα σύνορα με την Αίγυπτο και καταφέρνουν να ανεφοδιάσουν τη Γάζα.

***το κείμενο αυτό μοιράστηκε απο τις αγωνιστικές κινήσεις στην εκδήλωση που πραγματοποίησαν στις 24/1 στο πολυτεχνείο του ΑΠΘ. Εγώ το παραθέτω σαν κείμενο που βάζει τα κομβικά ιστορικά σημεία του Παλαιστινιακού. Αν κριθεί ως προπαγανδιστικό υλικό ας μη διστάσουν οι διαχειριστές να το κόψουν. Απλά από την πλευρά μου δεν ήθελα να το βάλω σαν δικό μου κείμενο, εφόσον το έγραψε άλλως, αν και το αισθάνομαι δικό μου (για πολλούς λόγους).