Ντο μπουργκάνα

μετα απο επιδιώρθωση αλλαγή μανικιού σε 4χορδο δε μπορώ να παίχω με ευκολία την ντο δε βγαίνει καλός ήχος , οχι φάλτσος αλλα ουτε και ταστάρει θα ελεγα ενα πράγμα χοντροκομένο σκέφτομαι να αφήσω μονο την μπουργκάνα για να δω διαφορές επίσεις το οργανο εχει ακομα το καβαλαρι ψηλά θα τον κατεβάσω σε κανα μηνα περίπου να παιχτει λίγο ακομα το οργανο να σημειώσω οτι το εχω κανα 2 μηνο το καινουργιο μανικι … επίσεις δε μπορώ να εξω ανετα σε μπουργκάνα διπλόχορδη ειδικά σε ντο την φα την καταφέρνω καμιά ιδέα ?

ΔΟΚΙΜΑΣΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΕ ΤΙΣ ΜΟΥΡΓΚΑΝΕΣ ΣΟΥ. ΣΤΗΝ ΝΟΤΑ ΦΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΤΗΣ ΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΝΟΤΑ ΝΤΟ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΥΡΓΚΑΝΑ ΤΗΣ ΦΑ

Παρντόν;;;

Συμφωνω με τον Νικο!

Ο παλιός φίλος Οχτάχορδος έχει πάρα πολύ καιρό να δημοσιεύσει νέο μήνυμα. Πιθανότατα λοιπόν, δεν θα διαβάσει το μήνυμα του Κύπριου. Κύπριε, παρακαλούμε να μην χρησιμοποιείς κεφαλαία.

Βρε παιδιά δεν με πειράζει για τα κεφαλαία αλλά εξηγάτε μου το γιατί…για να ξέρω φυσικά! Όσο για τις μουργκάνες φιλαράκια…ιδού η ρόδος ιδού και το πήδημα! Δεν χάνετε τίποτα να το δοκιμάσετε…Στο Βόλο που ήμουνα πάντως το δοκίμασαν πολλοί το σύστημα αυτό…και τους άρεσε, τόσο το παίξιμο, όσο και το άκουσμα! Ξέρει κανείς για τις πένες τις τρίγωνες τις dolphin 0,6 mm…??? Καίγομαι…

Γιατί ιντερνετικά τα κεφαλαία σημαίνουν “φωνάζω-μαλώνω”. Όσο για το “σύστημα”,θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε τι τραγούδια έπαιζαν οι φίλοι από τον Βόλο που αναφέρεσαι.

Δεν είναι μόνο αυτό, φίλε Κύπριε, πραγματικά όλοι μας κάποτε θα χρησιμοποιήσουμε κεφαλαία για να “φωνάξουμε”. Όμως, όταν πρόκειται για ένα γραπτό κείμενο που έχει και κάποια έκταση, η γραφή με κεφαλαία κουράζει, κυρίως γιατί λείπουν οι τόνοι. Είναι διαφορετικό από ένα σύντομο και πρόχειρο μήνυμα ή μία επιγραφή του τύπου “ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΙΣΟΔΟΣ” ή “ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ ΤΡΙΧΟΡΔΟ”

Απ’ ότι καταλάβω φίλε Νίκο το πράγμα πηγαίνει στην ειρωνία γι’ αυτό το κλείνω το θέμα ώς εδώ. Νόμιζα ότι ο κάθε ένας μπορεί να εκφράσει την άποψη του ελεύθερα και ωραία…η μουσική δεν χωρά ειρωνίες και χλευασμούς.

— Νέο μήνυμα προστέθηκε στις 10:55 ::: Το προηγούμενο μήνυμα δημοσιεύθηκε στις 10:51 —

Για τον nikosn ήταν η απάντηση μου…

Παιδιά έχουμε πει άπειρες φορές εδώ μέσα ότι ο γραπτός λόγος, επειδή δεν έχεις τον συνομιλητή σου απέναντι, παρεξηγείται εύκολα. Φίλε Κύπριε ο nikosn δεν σε ειρωνεύτηκε αλλά ούτε και σε χλεύασε, άλλωστε είναι χρόνια σε αυτό το χώρο και δεν το συνηθίζει.

Κάθε ένας μπορεί να εκφράσει όπως είπες και συ την άποψή του ελεύθερα και ωραία, οπότε συνέχισε.

Όσο για τα κεφαλαία γενικά τα έχουμε απαγορεύσει, γιατί εκτός του ότι κουράζουν διαβάζοντάς τα, στην ιντερνετική κουλτούρα είναι σαν να “φωνάζεις”, κάτι που ίσως το χρειαστείς σε κάποια συζήτηση εδώ μέσα.

Καλώς ήρθες και πάλι!!!

Καμία, μα καμία πρόθεση ειρωνίας.Ειλικρινά,και λυπάμαι αν “φάνηκε” έτσι.Και από έμένα το καλώς ήλθες και καλές συζητήσεις.Το ερώτημά μου όμως παραμένει.Τι τραγούδια παίζονταν εκεί στο Βόλο,με αυτό το σύστημα αρματωσιάς;

εμενα η απορια μου ειναι τι κερδιζεις με αυτο

οταν την Ντο την κανεις Φα δε ζοριζεται πολυ το οργανο;
Αντιθετα η Φα που θα πεσει σε ΝΤΟ θα ειναι πολυ λασκα…

δεν υπαρχει προβλημα με τις τασεις; Δε θα ακουγεται περιεργα το οργανο;

ΥΓ Παρεξηγησες σιγουρα τον nikosn.