Από το δείγμα φαίνεται να είναι λίγο αναπαράσταση της δουλειάς του Νοτόπουλου, λίγο καταγραφή της έρευνας της Νικολέττας Δημητρίου με αρχειακό υλικό.
Δεν προκύπτει (ή δεν κατάλαβα εγώ) πού θα του δούμε.
Πρώτη προβολή θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2026, και ώρα 19:00, στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Λευκωσίας με αγγλικούς υπότιτλους. Θα ακολουθήσει δεξίωση.
Ίσως να παρουσιαστεί στα σχετικά φεστιβάλ στην Ελλάδα στο μέλλον.
Ποιος είναι/ήταν ο Αντώνης Γιούπας με το πιθκιαύλι; Δεν έχω αυτή τη στιγμή πρόχειρα τα αρχεία του Νοτόπουλου, αλλά δε νομίζω να είχα δει αυτό το όνομα στις καταγραφές του, ούτε να είχε αναφερθεί κανείς ως «άλλοτε βοσκός». Πάντως ο πραγματικός άνθρωπος που εμφανίζεται μετά την εκφώνηση του ονόματος είναι ο Αντρέας Χρίστακκος, που παίζει απίστευτο και 100% λαϊκό πιθκιαύλι.
Λοιπόν άκουσα την ταινεία υπ’ αριθμόν 107 από εδώ : https://mpc.chs.harvard.edu/the-notopoulos-tapes-2/ . Η εκφώνηση είναι σχεδόν η ίδια, στην ηχογράφηση λένε και την ηλικία του. Το excel έχει τα χάλια του πάντως, κάνουν λάθη στα ονόματα (Κάμηλος, Ξιρής κλπ), ορθογραφία και μεταγραφή στο λατινικό αλφάβητο ότι νά’ναι.