Νίκος Σαραγούδας(1933-2024)

Γειά σας παιδιά.όποιος έχει πληροφορίες γιά τον συγκεκριμένο κύριο παρακαλώ΄να με διαφωτίσει…γενικές πληροφορίες και δισκογραφία…καλημέρα

den eimai proxeiros gia tin diskografia,alla exw na pw ta exis:
o exairetos k.nikos meta apo mia kali kariera paizontas laoutokithara se dimotika sygkrotimata kai me kali kariera kai ws tragoydistis,apofasizei sta 35 toy,aytos o arbanitis apo ta spata na asxolithei me to outi.
etsi mieitai stoys dromoys tis byzantinis kai anatolikis moysikis apo ton prwtopsalti thrasiboylo stanitsa kai kanei kai taxidia stin Poli,opou pairnei mathimata ao ton megalo outista Giorgo Batziano.
siga siga anaptysei diko toy styl paiximatos.i penia toy Saragouda einai dynamiki.to organo ixei dynata sta xeria toy.paizei me sklhri pena kai synithws konta ston kavalari.xerei toys tropoys,borei na paixei me moria,einai agapitos sto koino toy kai dimioyrgei zesto klima mazi metin gynaika toy tin tragoydistria Giasemi Saragouda.Toys xeimwnes epilegei na emfanizetai se mikra magazia paraskevosabbata stin athina.prepei na einai o megalyteros ilikiaka outieris stin ellada.

Έφυγε σήμερα ο Νίκος Σαραγούδας, σπουδαίος, αυθεντικός, τεράστιος παίχτης αλλά και δεινός αμανετζής. Γνώστης του παραδοσιακού αλλά και του νεοδημοτικού τραγουδιού…

7 «Μου αρέσει»

Αααααα! Ε, ας αναπαυθεί εν ειρήνη…

Τί ηλικία είχε, αλήθεια;

1 «Μου αρέσει»

91 ετών, σύμφωνα με τα άρθρα

1 «Μου αρέσει»

A-2449698-1355388912-7175

δισκογραφία.

https://www.discogs.com/artist/2449698-Νίκος-Σαραγούδας

EKTP_2019

<… Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε γνώστες και μη της μουσικής ιδιαίτερα χάρη στον απλό εύληπτο τρόπο διατύπωσης του υλικού και την αμεσότητα της βιογραφικής προσέγγισης και της προφορικής ιστορίας μετατρέποντας έτσι τον απλό αφηγητή σε πληροφορητή και διατηρώντας ταυτόχρονα τον επιστημονικό του χαρακτήρα… .>

4 «Μου αρέσει»

Ηταν φοβερός, αν και εγώ νόμιζα πως έχει πεθάνει εδώ και πολά χρόνια. Αλήθεια, είχε εμφανιστεί ποτέ στο φόρουμ; επίσης η γυναίκα του η γιασεμί,έχει κι αυτή πεθάνει;

1 «Μου αρέσει»

αλλη μια βιογραφία του.

… ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του στη μουσική παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας το νεοδημοτικό ρεπερτόριο της εποχής…

1 «Μου αρέσει»

Όχι, στο φόρουμ δεν βρέθηκε ποτέ. Προσωπικά όμως έχω μία ωραιότατη ανάμνηση, πρέπει να ήταν στον Άγιο Λαυρέντιο, όπου είχαμε συμπαίξει για ώρες, με την Γιασεμή στο τραγούδι.

Η Γιασεμή, orfrebetis, ήταν εκείνη που, φυσικά με συντριβή ψυχής, ανακοίνωσε διαδικτυακά τον θάνατο του άνδρα της.

4 «Μου αρέσει»

Η γιασεμή πόσο χρονόν είναι τώρα;

Γιασεμί. Σε αφίσες κλπ. τη συγκεκριμένη τη βλέπω πάντα με γιώτα.

Μουσικός με σπάνια ανθρωπιά. Καλό ταξίδι μπάρμπα Νίκο Σαραγούδα.

Στη φωτογραφία με τον Παπασιδέρη και τις κιθάρες τους. Με το ούτι εμφανίστηκε στα μέσα της δεκαετίας του 70.’

Νίκος Σαραγουδας Αμανες έμπα στο κοιμητήριο:cry::orthodox_cross: κλαρίνο Νίκος Γουβας:greece::pray::notes: / vasilis Sarandou :greece:

3 «Μου αρέσει»

Ναι. Όλη του η μουσική χαρακτηριζόταν από το ότι ο ίδιος ήταν ένας γλυκύτατος, γενναιόδωρος άνθρωπος. Θα τον θυμόμαστε.

1 «Μου αρέσει»