Νέος νόμος για τα οπτικοακουστικά μέσα από την ΕΕ

Λογοκρισία 1936-1967-2021.
https://pmu.gr/?p=1441

2 «Μου αρέσει»

Πραγματικά άλλο γελοίο αυτό. Άλλη μια τρανή απόδειξη ότι σιγά σιγά γίνεται αποδημοκρατοποιηση.Δεν έχει κανείς το δικαίωμα να αποσιωπησει την διαφωνία του καλλιτέχνη εν καιρώ ".ειρήνης ". Άλλωστε είναι μια από τις βασικές λειτουργειες της τέχνης. Να κατακρίνει τις αδικίες κοινωνικές και πολιτικές. Τι θα γίνει μετά? Λογοκρισία στους πίνακες? Απαράδεκτοι. Αυτό λέγεται καταπάτηση των βασικών ιδεολογιών της δημοκρατίας και των ανθρωπινων δικαιωμάτων.

Εδώ και καιρό κοιμόμαστε με ανοιχτά παράθυρα, τους δρόμους τους είχαμε από παλιότερα…

3 «Μου αρέσει»

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΠΜΣ καταλαβαίνω ότι το άρθρο 8 εμπλουτίζει τον ευρωπαϊκό τρομονόμο (κεκυρωμένον από την ελληνική βουλή το 2019), απαγορεύοντας οποιοδήποτε υλικό που ανεβαίνει στο διαδίκτυο από οποιονδήποτε, να εμπεριέχει υποκίνηση σε βία ή μίσος και δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα.

Η συγκέντρωση στα Προπύλαια, σκοπό έχει να πιέσει για κατάργηση του άρθρου 8. Να θεωρήσω δηλαδή, ότι ο ΠΜΣ θα αγωνιστεί, στα προπύλαια, για να μπορεί ο οποιοσδήποτε να ανεβάζει στο διαδίκτυο υλικό που εμπεριέχει υποκίνηση σε βία ή μίσος, και δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα;

Να θεωρήσω επίσης, ότι η λογοκρισία του Μεταξά το 1936, καθώς και η επιβολή δικτατορίας το 1967, σκοπό είχαν την υποβοήθηση διάδοσης υλικού που να εμπεριέχει υποκίνηση σε βία ή μίσος και δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα;

2 «Μου αρέσει»

Νίκο μπορείς να θεωρήσεις ότι θέλεις. Λογοκρισία έχουμε?
Πάντως ο ΠΜΣ αναφέρει συγκεκριμένες περιπτώσεις που έχουν γίνει ήδη.
Π.χ " Στη Γερμανία από το 2019 και έπειτα, μουσικοί, συγγραφείς, εικαστικοί, ακαδημαϊκοί έχουν διωχθεί με βάση τον τρομονόμο, γιατί μέσα από το έργο τους κάνουν κριτική ενάντια στην πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους παλαιστίνιους!!“.
Π.χ. " Στην Ισπανία με βάση αντίστοιχη νομοθεσία, έχουν γίνει 76 διώξεις (πολλές από αυτές αφορούν καλλιτέχνες). Σε αρκετούς έχουν αποδοθεί ποινές φυλάκισης. Στίχοι τραγουδιού που λένε «Δεν θα καταφέρουν να με λυγίσουν» απέναντι στις ειδικές δυνάμεις, θεωρούνται έως και «ωραιοποίηση της τρομοκρατίας»!!
Εγώ απλά θα σε ρωτήσω με τους στίχους ενός άλλου τραγουδιού. Που μάλλον εμπίπτει στην ωραιοποίηση της τρομοκρατίας.
Which side are you on?

4 «Μου αρέσει»

Λουκά, θυμήθηκα μία περίπτωση επί δικτατορίας των συνταγματαρχών, όπου ένα στρατοδικείο δίκασε κάποιους νεαρούς που κόλλαγαν σε τοίχο προκηρύξεις ενάντια στη δικτατορία. Ο στρατοδίκης τους καταδίκασε σε φυλακίσεις που προβλέπονται για χρήση βόμβας, λέγοντας: «Σήμερον, ήσαν απλαί προκηρύξεις. Αύριον, θα είναι πλαστικαί βόμβαι!» και τους καταδίκασε ως βομβιστές. Αλλά είχαμε δικτατορία. Αν είχαμε και σήμερα δικτατορία, το θέμα με τον τίτλο αυτό απλά, δεν θα είχε δημιουργηθεί.

1 «Μου αρέσει»

Συμφωνώ απόλυτα ότι δεν έχουμε δικτατορία Νίκο. Για τον απλό λόγο ότι δεν χρειάζεται. Αν χρειαστεί βλέπουμε.
Πάντως ο ΠΜΣ σε αυτό που διαβάσαμε δεν μιλάει για το '36 ή το '67

2 «Μου αρέσει»

Ο ΠΜΣ όχι, άλλοι ίσως…

Μα καλά, τι είναι όλα καλά δηλαδή επειδή γράφεται αυτό το νήμα; Ή επειδή γράφουμε και (ακόμα) δεν μας έκαναν κάτι θα πρέπει να πούμε και ευχαριστώ; Το ψήφισμα τα λέει όλα. Τέλος πάντων θα ξεφύγουμε…

3 «Μου αρέσει»

Με τη λογοκρισία η βασική διάκριση είναι «υπάρχει - δεν υπάρχει». Όχι «υπάρχει πολλή ή λίγη».

Είναι δεδομένο ότι δεν έχουμε απόλυτη λογοκρισία, μπορείς να πεις πολλά πράγματα που θέλεις, αλλά να που ξαφνικά θεσμοθετείται κάποια μείωση στο τι επιτρέπεται να λες.

3 «Μου αρέσει»

Ναι, αλλά με σαφέστατη οριοθέτηση: υποκίνηση σε βία, μίσος, τρομοκρατικό έγκλημα. Συμφωνείς με το «Μπάτε σκύλοι, αλέστε, όπου και όπως θέλετε!» που ισχύει στο διαδίκτυο;

1 «Μου αρέσει»

Νομίζω ότι η υποκίνηση σε βία ήδη απαγορευόταν. Και στο διαδίκτυο.

Αν είν’ έτσι, τότε ποιός ο λόγος της αυριανής συγκέντρωσης; Επειδή προστέθηκε το μίσος και η τρομοκρατία;

1 «Μου αρέσει»

Εγώ έγραψα για δικτατορία, χούΝΔα αν προτιμάτε. Τα ανώτερα στελέχη της κυβέρνησης είναι ακροδεξιάς προέλευσης, με δηλωμένη προτίμηση στον Μεταξά, στους δωσίλογους της κατοχής, στους πραξικοπηματίες της χούντας, στους μαχαιροβγάλτες της ΧΑ. Οι περισσότεροι από αυτούς απευθείας απόγονοι, που ποτέ δεν συγκρούστηκαν με οικογενειακή παράδοση αλλά ίσα-ίσα χρησιμοποίησαν τα προνόμια για να ασχοληθούν με την πολιτική. Το ότι τους ψήφισαν κάποιοι δεν μου λέει κάτι, τουλάχιστον οι ψηφοφόροι δεν θα μπορούν εκ των υστέρων να επικαλούνται άγνοια ή να βγαίνουν ως αντιστασιακοί.
Δεν περίμενα να βρω εδώ μέσα υποστηρικτές της λογοκρισίας, η οποία εξάλλου είναι σαφέστατα οριοθετημένη πολιτικά και σίγουρα όχι με ίσες αποστάσεις και αντικειμενικά κριτήρια. Είπαμε όχι πολιτικές συζητήσεις στο φόρουμ, αλλά όχι να γίνουμε και απλοί θεατές στον εκφασισμό της κοινωνίας. Και τα γράφω επώνυμα και δημόσια όπως πάντα.

4 «Μου αρέσει»

Μα την κολοκυθιά θα παίξουμε; Δεν προστέθηκε τίποτε από αυτά. Η τρομοκρατία περιλαμβάνεται στη βία, και την προτροπή σε πράξεις μίσους (ή κάπως έτσι) απλώς την παρέλειψα από βιασύνη αλλά επίσης απαγορεύεται ήδη.

Παιδιά, όπως πάντα, το φόρουμ στηρίζει την ανταλλαγή απόψεων, αλλά επειδή πιθανά ο διάλογος να γίνει πιο “θερμός” σε αυτό το θέμα, σας παρακαλούμε όλους να είμαστε προσεκτικοί.

Στο θέμα αυτό για τις επόμενες ώρες, ο κάθε ένας θα έχει δικαίωμα μίας ανάρτησης ανά ώρα, ώστε να κρατηθεί η θερμοκρασία σε φυσιολογικά επίπεδα.

5 «Μου αρέσει»

Ο λόγος της αυριανής συγκέντρωσης είναι το τι ισχύει στην πραγματικότητα Νίκο. Έχει ήδη αποδειχθεί στις προαναφερόμενες από τον ΠΜΣ περιπτώσεις, πως χρησιμοποιήθηκε ο νόμος.
Εκτός και αν έχεις εσύ ενδείξεις ότι η δική μας κυβέρνηση θα λειτουργήσει διαφορετικά από τις άλλες. Τα δείγματα γραφής πάντως ως τώρα δείχνουν ότι με πρόσχημα διάφορα θέματα υπαρκτά ή όχι ενισχύει όλες τις μορφές καταστολής.
Γιατρούς χρειαζόμαστε, αστυνομικούς προσλαμβάνουμε.
Ασθενοφόρα και λεωφορεία μας λείπουν, περιπολικά αγοράζουμε.
Νοσοκομεία και ΜΕΘ χρειαζόμαστε, ραφάλ αγοράζουμε.
Περισσότερες αίθουσες και σχολεία θέλουμε, αστυνομία για τα εκπαιδευτικά ιδρύματα θέλει να φτιάξει.
Άρα η συγκέντρωση αύριο έχει και λόγο και ουσία.

5 «Μου αρέσει»

Στο δρόμο όλοι σήμερα.

Υγ:στην Ισπανία κάποιοι με το συγκεκριμένο νόμο, όπως αναφέρει και ο ΠΜΣ,έχουν κατηγορηθεί για στίχους που δεν έχουν καμία σχέση με βία, μπορείτε να ανατρέξετε στην τοποθέτηση του Συλλόγου.

2 «Μου αρέσει»

Ο νόμος αυτός θυμίζει λίγο πορεία.
Που κατεβαίνουν 1000 συνταξιούχοι και για 10 βλακες αντι να ακουστούν τα αιτήματα τους στεκόμαστε στο ξύλο που έφαγαν οι παππούδες με αποτέλεσμα η εκάστοτε κυβέρνηση να τους πετσοκοψει την σύνταξη άνετα.
Φυσικα και πρέπει να υπάρχει έλεγχος για βία κ.τ.λ. αλλα στον βωμό του ελέγχου θα καταργηθεί οποιοδήποτε ίχνος ελευθερίας.
Δίδυμοι πύργοι κάτω, κάμερες σε κάθε γωνια της Αμερικής και του Λονδίνου.
Και για να είμαστε λίγο ειλικρινείς ξέρουμε πως οτιδήποτε κάνουμε ελέγχεται ήδη από πολλές μεριες δεν καταλαβαίνω το νόημα του νομου αφού και τώρα μπορεί να επέμβει η ηλεκτρονική δίωξη.
Βλέπω μελλοντικά το φορουμ κλειδωμένο που θα μπαίνουμε με κωδικούς και vpn γιατί γίνεται αναφορά σε ενθαρρυντικά και προσβλητικά τραγούδια που οδηγούν στην βία η σε ουσίες γιατί θα ρωτήσω την κλίμακα στο “τουτοι οι μπατσοι”.
Απλά να ξεκαθαρίσω ότι δεν στηρίζω καμια πολιτική παραταξη η ομάδα.

Αποσύρθηκε ο χουντονόμος αλλά ας μην επαναπαυόμαστε!!!

3 «Μου αρέσει»