Μπάμπης Παπαδόπουλος-Απ' τη σπηλιά του Δράκου

Μόλις απέκτησα και τούτη την στιγμή ακούω το καινούργιο δίσκο του Μ.Παπαδόπουλου. Έχει μόνο ορχηστρηκά τραγούδια διασκευές όπως ο ίδιος τις πίστευε και ήθελε να τις ακούσει.Έχουν ενα περίεργο ήχο. Εμένα προσωπικά μου αρέσει σαν δίσκος.Στα αυτιά μου φτάνει όμορφα η άποψη του. Μουσικά τις θεωρώ και προσεγμένες. Είναι απο τις διασκευές που γίνονται γιατί έχουν κάτι να πούν και οχι γιατί δεν έβρησκαν τι άλλο να κάνουν. Δεν είναι θέλω να πιστεύω εύκολη λύση.
Έχει διασκευές όπως το “Ένα τραγούδι απ’ τ΄Αλγέρι”, “Η γυφτοπούλα”, “Ο Συνάχης” και πάει λέγοντας.
Ο μόνος ενδιασμός μου για όσους θα ακούσουν τον δίσκο είναι αν μπορεί να παικτεί σε ταβέρνα. Μου κάνει λίγο δύσκολο. Δεν σε νταλκαδιάζει. Σε ραδιόφωνο, σε συναυλία ή έστω και σε ταβέρνα άλλα οχι πάνω απο δυο μαζεμένα.
Συμμετέχουν και τρία ακόμα παιδιά, ο Διονύσης Μακρής, ο Δημήτρης Βλαχομήτρος
και ο Γιώργος Χριστιανάκης.
Ακούστε τον αξίζει!

Ο Παπαδόπουλος ήταν η κιθάρα στις “τρύπες”. Το προσωπικό του ύφος είναι αρκετά διαφορετικό.
Έχει υπάρξει καθηγητής μου στα μουσικά σύνολα, και πρόσφατα τον είδα και στο gagarin, στην εκδήλωση αλλυλεγγύης για τη Γάζα…
Αρκετα υπνωτιστικός, μαλλόν dub τον λες περισσότερο παρά έντεχνο ή κάτι άλλο.

…καλα εκανες νικο και ανεφερες το δισκο…δυστυχως πολλοι απο εμας δεν ενημερωνομαστε για τα ΄΄μουσικα νεοτερα…΄΄
ο μπαμπης παπαδοπουλος …δημιουργει μουσικη που δεν ξερω πως να τη χαρακτηρισω…το παθαινω αυτο οταν κατι μου αρεσει πολυ.
καποτε… καπου στα 1992-93…μου εκανε εντυπωση ο τυπος που λιγη ωρα πριν γκαζωνε στην ηλεκτρικη κιθαρα(συναυλια…)…να κρατα αγκαλια τωρα μια κλασσικη και να παιζει ρεμπετικα…μουκανε εντυπωση και μου αρεσε πολυ!ειναι ωραιος ο τυπος αυτος:)
α!!!τι σημαινει dub?

οπως λεει και το γουικι,μια πολυ γενικη εξηγηση θα ηταν το “ατμοσφαιρικο”.ο ορος dub παραπεμπει κυριως στη ρεγκε,αλλα πιο ηλεκτρονικα,με πολλα εφφε,βαθη κτλ.

να και ενα καλοκαιρινο παραδειγμα,του οποιου η εισαγωγη παραπεμπει σε καποια ρεμπετικα :smiley:

Με αφορμή τον δίσκο που είχε βγει γίνονται μια σειρά απο ζωντανές εμφανίσεις.
http://www.myspace.com/events/View/9203048/babis-papadopoulos/Babis-Papadopoulos-acoustic-setBios-Athens

27 Γενάρη στο Bios

Παραθέτω κι ένα βιντεάκι απο περασμένη συναυλία

ολα καλα …μεχρι που μπαινουν τα βιολια

εμένα ακριβώς η μανιέρα των βιολιών, που δεν υπάρχει στο δίσκο, είναι που μου άρεσε πολύ στη διασκευή, ενός μουσικού που είναι κατά τη γνώμη μου εξαιρετικός σε πολλά πράγματα που έχει καταπιαστεί

ο άνθρωπος έχει φοβερή αντίληψη της μουσικής, συνδυασμένη με καλό γούστο. είτε παίζει ροκιές, είτε πειραματικές λούπες, είτε πειράζει την λαϊκή μουσική. ας πειράξει και μερικά χιτάκια ακόμα, μπας και τα ξανααγαπήσουμε!

Μου αρέσει αυτό που κάνει, όταν είμαι παρών στο live. Δεν με ευχαριστεί το ίδιο από ηχογράφηση ή βίντεο.
Στα συν, ότι αυτός ο μουσικός δεν χρησιμοποιεί την οποία μουσική για να προβάλλει την δεξιοτεχνία του. Δεν ξέρω πολλά “ονόματα” που να παίζουν την δική τους δουλειά και επί έξι επτά λεπτά να παίζουν όλο ουσία, χωρίς να κάνουν την παραμικρή επίδειξη…