Μουριά και κέδρος

Το τελευταίο μπουζουκάκι μου στο www.trixorda.blogspot.com.
To βιντεο τραβήχτηκε μόλις το αρμάτωσα

Ωραιοτατο μπραβο!!!

Γεια στα χέρια σου μάστορα.

Ευχαριστώ θερμά!

ομορφα πραματα οπως παντα!!

Ε ρε γλυκες!!!

Γιάννη, έκανα μια βόλτα στο μπλογκ σου. Τα όργανά σου είναι εξαιρετικά καλαίσθητα (χωρίς να εννοώ κάτι υποτιμητικό για τον ήχο τους, απλώς η εικόνα μεταδίδεται καλύτερα στον υπολογιστή και γι΄αυτό θέλω να τη σχολιάσω).
Λοιπόν, μου έκαναν μεγάλη εντύπωση τα 4χορδά σου. Δε νομίζω να έχω δει αλλού αυτή τη λιτή αισθητική να καλλιεργείται σε 4χορδα, ενώ σε 3χορδα και σε πιο παραδοσιακά έγχορδα υπάρχει.
Καθώς έχω γαλουχηθεί με την «κόντρα» 3χ-4χ από τότε που πρωτοέμαθα τι εστί μπουζούκι, καταλαβαίνω απόλυτα όλους όσοι, σαν εμένα, από τη μια ομολογούν ότι κάθε όργανο είναι καλό, φτάνει ένας καλός παίχτης, ο καθένας όπως εκφράζεται, κλπ. κλπ., αλλά από την άλλη πολύ απλά δε γουστάρουν το τετράχορδο. (Δηλαδή εκείνους που δεν απαρνούνται τη συναισθηματική τους «οπαδική» επιλογή αλλά λογικά την αναγνωρίζουν ως παράλογη.)
Πιστεύω ότι αν από παλιότερα υπήρχαν τέτοια τετράχορδα, απλά, σκέτα και μερακλήδικα, το όργανο μπορεί να είχε κερδίσει περισσότερες τρίχορδες καρδιές.

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια άπαντες.Πράγματι η προσέγγιση είναι πιο απλή από τη δεδομένη ειδικά στα τετράχορδα και στηρίζεται σε προσωπική θέση.Θεωρώ δηλ.ότι το τετράχορδο αδικήθηκε απ΄το πολύ φόρτωμα.Αλλά και πάλι γράφω ότι αυτό είναι προσωπική άποψη-υπάρχουν άλλοι που λατρεύουν τη “φορτωμένη” διακόσμηση.Ευχαριστώ και πάλι.

Σεβαστό, δε λέω. Τώρα όμως υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής!

Κι άλλο ένα μπουζουκάκι με μια δόση νοσταλγίας.Για τον φίλο μου τον Ανέστη www.trixorda.blogspot.com

Πολύ όμορφο, κι απόσο έχω ακούσει στο Γιουτιούμπ πάει σε… καλά χέρια!!!

Άλλο ένα από το ευλογημένο ξύλο www.trixorda.blogspot.com

Γιάννη καλησπέρα,

Υπάρχει δυνατότητα να μοιραστείς μερικές πληροφορίες και για την Epiphone Spartan που φιλοξενείς στο blog σου;
Πρέπει να είναι πάααρα πολύ σπάνιο όργανο με ιστορία. Επίσης εικάζω πως αν επιχειρήσεις να την κοστολογήσεις θα καταλάβεις πως μιλάμε για θησαυρό.

Την αγόρασα πριν από λίγο καιρό.Το σκάφος είναι καρυδιά πλάτη και πλαινά και το Καπάκι έλατο,όλα μασίφ.Η μόνη “ζημιά” που έχει είναι τα πλαστικά φιλέτα της ταστιέρας και ένα μικρό άνοιγμα στο καπάκι.Το όργανο είναι απόλυτα λειτουργικά έχει χαμηλό action και φοράει 12αρες χορδές

[video=youtube_share;EiKOtH372WU]http://youtu.be/EiKOtH372WU[/video]http://youtu.be/EiKOtH372WU