Μεθοδοσ λαουτου στεριανου?

Παιδια θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει καποια μεθοδος για λαουτο στεριανο και αν υπαρχει και σε cd ή dvd υλικο με οπτικοακουστικο υλικο.
Ευχαριστω πολυ εκ των προταιρων.
Σπυρος

Υπάρχει μέθοδος εκμάθησης για λαούτο απο τον Δημήτρη Μυστακίδη εκδόσεις, εν χορδαις.Μπορείς να το παραγγειλεις απο κάποιους μουσικούς οίκους. Κάνε μια αναζήτηση στο google να δεις που υπάρχει. Κατατοπιστικό και περιλαμβάνει γενικές πληροφορίες για το όργανο, ανάλυση όλων των λαικών δρόμων(σε μερικές περιπτώσεις και μακαμ) δακτυλοθεσίες φυσικά,συγχορδίες και τραγούδια χαρακτηριστικά για κάθε δρόμο. ¨Εχει και cd που παίζει τους δρόμους και τα τραγουδια καθώς και ασκήσεις.Α και ρυθμους απ όλη την Ελλάδα, στοιχεία θεωρίας, μελωδικές και ρυθμικές ασκήσεις και ηχοληψία του λαούτου.

Ευχαριστω παρα πολυ,υπαρχει η δυνατοτητα αποστολης στο εξωτερικο;Ξερεις ακριβως τον τιτλο;επισης υπαρχει καποια και για σαζι;

Ο τίτλος είναι: το λαούτο. Μεθοδος εκμάθησης. Οσο για αποστολή στο εξωτερικό, επικοινώνησε με όποιον μουσικό οίκο ή βιβλιοπωλείο δεις πως εμπορεύεται το εν λόγω βιβλίο. Ψάξε στο google και σίγουρα θα βρεις την άκρη. Οσο για σάζι δεν ξέρω, ρίξε όμως μια ματια σε αυτην την σελίδαhttp://web.me.com/mrmagital/sazmania.co.uk/HOME.html

Ευχαριστω φιλε μου παρα πολυ.

Γεια σου φίλε Σπύρο, σε γνωρίζω διαδικτυακά. Εδώ και κάτι 5 χρόνια είχαμε επικοινωνία τότε που δούλευες στην ιστοσελίδα του Δημήτρη Ραπακούσιου. Είμαι από Βραζιλία, θυμάσαι;

Λοιπόν, κι εγώ πρόσφατα πήρα ένα λαούτο και παρήγγειλα τη μέθοδο του Μυστακίδη από το ηλεκτρονικό κατάστημα nakas . Υπάρχει και άλλη μέθοδος, από τις εκδόσεις Ντορεμι (Θεσ/νικη), αλλά το βιβλίο του Μυστακἰδη ειναι πολυ πιο πληρες απ’ ό,τι ξέρω.

Theo De Borga?Εσυ εισαι φιλε μου;
Να εισαι καλα,ευχαριστω παρα πολυ για την πληροφορια,χαθηκαμε ρε φιλε.
Στειλε με Προσωπικο Μυνημα κανα skype 'η msn να τα λεμε.
Καλο Πασχα φιλε μου

Σπύρο, αυτό το μήνυμα μπορούσες να το στείλεις εσύ πρώτος σαν π.μ.

Συγγνωμη Δημητρη εχεις δικιο,Καλο Πασχα

Ναι Σπύρο εγώ είμαι!

Απομακρύνθηκα λίγο από τη μουσική και το φόρουμ τους τελευταίου μήνες, αλλά ήθελα να προσθέσω ότι το βιβλίο του Μυστακίδη είναι ό,τι χρειάζεται κανείς να μάθει λαούτο. Έχει θεωρία, τραγούδια, σιντι, τα παντα. Είναι ένα θαυμάσιο έργο! Περιέχει επίσης και μια εισαγωγή στην κατασκευή του οργάνου, γραμμένη από τον Γιάννη Αλεξανδρή, μεγάλο μουσικό και κατασκευαστή, ο οποίος μάλιστα έχει κατασκευάσει και το δικό μου λαούτο! Σε σχετικό θέμα έβαλα κι ένα βιντεάκι με το λαούτο αυτό.

Ευχαριστω φιλε μου,
στειλε κανα μεηλ να τα λεμε που και που.
Καλα να περνας και παντα υγεια να εχεις
Σπυρος

Ξερει κανεις να μου πει τι παχος πετονιας βαζουμε στους μπερντεδες στο λαουτο το στεριανο;
Και τι τυπο;Επισης υπαρχει κανεις να μου πει καμια ιστοσελιδα για το δεσιμο του μπερντε;
Ευχαριστω πολυ και ζητω συγγνωμη αν δεν ειναι το καταλληλο μερος για να ρωτησω,αλλα δεν ηξερα που να αποθεσω την ερωτηση.
Φιλικα
Σπυρος Κολιαβασιλης

Το μήνυμα αυτό σβήστηκε κατόπιν αιτήσεως του κου Βρύζα

Υπάρχει και ένα άλλο βιβλίο - μέθοδος εκμάθησης, που έχει γραφτεί πρίν από το βιβλίο του Μυστακίδη.
Είναι του Γρηγορίάδη, με τον ίδιο τίτλο από τις εκδόσεις ντο ρε μι. Οι δρόμοι περιγράφονται πολύ απλοικά, παρ’ όλα αυτά είναι αρκετα χρησιμο και αναλυτικό το πρώτο μέρος που περιγράφει τα είδη του λαούτου, τα μέρη του και την προέλευση του. Επίσης έχει αρκετες φωτογραφίες και αναλυτικά τις νότες στην ταστιερα - πολύ καλό για κάποιον που ξεκινάει από το μηδέν.
Τέλος, ένα ακόμη που έχει αυτό το βιβλίο και τα περάσματα του μπάσου (γέρφυρες, κτλ) σε παρτιτούρα.
Εγώ χρησιμοποιώ του Γρηγοριάδη στην πολύ αρχή και του Μυστακίδη στη συνέχεια.
Το βιβλίο Γρηγοριάδη μπορείτε να το βρείτε στο website του νάκα.

Το μήνυμα αυτό σβήστηκε κατόπιν αιτήσεως του κου Βρύζα