Μαύρη μαυρίλα! Σύνδεση Pc με Tv


(Δημήτρης Βελήκαρης) #1

Λοιπόν, σύνδεσα το PC με την TV από την κάρτα VGA (ati radeon) προκειμένου να ακούω μουσική (με το winamp). Όλα καλά. Η οθόνη της TV έγινε κλώνος του monitor και ό,τι φαίνεται στο ένα φαίνεται -και ακούγεται- και στο άλλο (έτσι νόμιζα!)
Όταν προσπαθώ να δω εικόνα (divX, mpeg, avi κλπ κλπ) με διαφορους players (windows media player, BSBplayer) ενώ στο μονιτορ του PC το video φαινεται κανονικά στην οθονη της TV δεν φαίνεται εικόνα αλλά μαύρη οθόνη!:mad:
Καμιά καλή ιδέα να δω εικόνα και στην TV;


(Παναγιώτης Καγιάφας) #2

Υποθέτω ότι η κάρτα ATI έχει δύο εξόδους (πιθανώς μία DVI και μία VGA).

Θα πρέπει να πάς στο CATALYST CONTROL CENTER (δηλαδή το utility που δίνει η ATI για τη ρύθμιση των παραμέτρων της κάρτας) και ειδικότερα στην επιλογή Displays Manager όπου θα πρέπει να ενεργοποιήσεις και τη δεύτερη έξοδο της κάρτας (εμφανίζεται σαν οθόνη secondary). Θα πρέπει να προσέξεις την ανάλυση να είναι τέτοια που να την δέχεται η τηλεόρασή σου (π.χ. 800Χ600) γιατί διαφορετικά παρόλη την ενεργοποίηση δεν θα βλέπεις τίποτε.


(Κώστας Κ.) #3

Εκτός αν έχεις PLASMA ή LCD tv, με μεγαλύτερες αναλύσεις και αναμονές RGB, οπότε δε θα έχεις κανένα πρόβλημα. Συνδέεις PC ή Laptop? Αν είναι το δεύτερο, ίσως χρειαστεί να παίξεις απ’ ευθείας από το πληκτρολόγιο με το πλήκτρο Function και την εναλλαγή οθόνης (συνήθως ανάλογα με το μοντέλο βρίσκεται στο F5, ή F6): κρατάς πατημένο το Fn και το αντίστοιχο F5 και βλέπεις τις εναλλαγές.


(stratosxatz) #4

εχω κανει το ιδιο αλλα πρεπει να μας πεις τι τηλεοραση εχεις. εγω το εκανα με lcd:245:


(Χρήστος Παναγιωτακόπουλος) #5