ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ ΚΑΙ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΤΗΣ

Εχω απο πολυ παλια ακουσει οτι υπαρχει καπου μια εκπομπη ραδιοφωνου οπου ο Ο Μανος Χατζηδακης ειχε προσκεκλημενο τον Γιωργο Μπατη ,οπου μαλιστα ο Μπατης επαιξε και αρκετα τραγουδια στο μπαγλαμα του,δυστυχως δεν εχω βρει κατι τετοιο μεχρι σημερα,αλλα δεν το θεωρω καθολου απιθανο να υπαρχει καποια τετοια εκπομπη,γνωριζει καποιος φιλος τιποτα για αυτο το θεμα.

Ενδιαφέρον!

Ο Μπάτης μας άφησε πριν τη χούντα του ‘67. Και όσοι τον γνώρισαν, λένε ότι έπαιζε ή ψευτο-έπαιζε μπαγλαμά ως τη μέρα που πέθανε.
Απ’ την άλλη, ο Χατζιδάκις απ’ το '66 ως το '72 ήταν στην Αμερική και στο ραδιόφωνο γίνεται πρώτη φορά δ/ντής ΕΡΤ το '75. Πιο πριν, το ‘60 γίνεται πασίγνωστος με το Οσκαρ μουσικής για τα Παιδιά του Πειραιά. Αρα, λογική περίοδος που θα μπορούσε να είχε συμβεί μια τέτοια εκπομπή είναι απ’ το '60 ως το '66.

Μπορεί να κάνω και λάθος γιατί δεν ξέρω την ελληνική ραδιοφωνική ιστορία. Όποιος νομίζει ότι μπορεί να “στενέψει” λίγο το εύρος των 6 ετών (1960 - 1966) ή να το επαναπροσδιορίσει, ας γράψει κάτι.

Πάντως, εάν όντως υπάρχει, αξίζει να βρεθεί μια τέτοια εκπομπή.
Οχι τίποτα άλλο, αλλά ο Μάνος ήταν σοβαρός άνθρωπος και (κυρίως) σοβαρός μουσικός. Τους παλιούς συναδέλφους του, τους αντιμετώπιζε με σεβασμό. Αρα μια κουβέντα του με τον Μπάτη θα ήταν κάποιου επιπέδου. Οχι σαν τις τρίχες που ακούμε και διαβάζουμε σήμερα.

O μπάτης μας άφησε στις 10/3/1967