Μαγαζιά σε Καρδίτσα,Τρίκαλα

Μήπως γνωρίζει κανείς εάν υπάρχουν μαγαζιά σε αυτές τις πόλεις πού να κάνουν ζωντανά παιξίματα;

γεια σου φιλε Μητσο.
σιγουρα στην Καρδιτσα υπαρχει το Ρεμπετικο (η Ρεμπεταδικο?-δεν θυμαμαι ακριβως). Ειναι σε οροφο κοντα στην Κεντρικη Πλατεια.
Τριχορδο, Κιθαρα, Ακορντεον και γυναικεια φωνη. Πολυ καλες πενιες και τραγουδια. Βρεθηκα Πρωτοχρονια και εμεινα ακρως ικανοποιημενος. Απλα μια μικρη διορθωση χρειαζονται στον ηχο. Στα αυτια μου ερχονταν καπως μεταλλικος. Επειδη πηγα μονο μια φορα και δεν ειχα πολυ καθαρο κεφαλι ισως να μην ειμαι απολυτα αντικειμενικος. Ωστοσο τα τραγουδια ειναι πολυ σωστα παιγμενα και το ρεπερτοριο ψαγμενο.
Επισης στην Καρδιτσα υπαρχουνε τα Μπαγλαμαδακια. Εχω 3 χρονια να τα επισκεφτω, ειναι σαφως κατωτερα σε σχεση με την αποδοση στις εκτελεσεις που επιζητουμε εμεις. Ωστοσο κατα διαστηματα ακουγονται πολυ καλα τραγουδια, π.χ. ακουσα εκει πρωτη φορα το τραγουδι που λεει ο Μαρκος “Στην Πλακα που επηγαινα”. Εκπληκτικο επισης το γεγονος οτι ο μπουζουξης στα Μπαγλαμαδακια εχει λογω ατυχηματος μονο 2 δαχτυλα και αποδιδει αριστα την πενα!

Για Τρικαλα προς το παρον δε γνωριζω. Αν ξερει καποιος φιλος ας μας πληροφορησει.

Αν και έχει περάσει καιρός από τα μηνύματα των παιδιών,να πω ότι στην Καρδίτσα υπάρχει το ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ (Ηρακλείτου 12,Στενό δρομάκι,δίπλα από την κεντρική πλατεία της Καρδίτσας,τηλ.2441076013,6977086157).Το πρόγραμμα αυστηρώς ρεμπέτικο.
Ανοικτά κάθε Πέμπτη-Παρασκευή-Σάββατο.Αν και τώρα στις γιορτές κάθε μέρα.
Παίζουν:Οικονόμου Φάνης-φωνή,μπουζούκι,μπαγλαμά
Οικονόμου Ντίνος-φωνή-κιθάρα
Ευαγγέλου Γιώργος-φωνή,μπουζούκι,βιολί
Καραμούτσιου Αλεξάνδρα-φωνή
Κουτσιαλής Κώστας-ακορντεόν
και περιστασιακά ο φίλος Σέφης Μπακάλης-μπουζούκι,μπαγλαμά.

Το ‘Στην Πλάκα που επήγαινα’ του Μάρκου,όπως και άλλα ρεμπέτικα τραγουδούσαν για χρόνια στα μπαγλαμαδάκια,του καλού φίλου Γιώργου Σακελλαρίου, ο Φάνης και ο Ντίνος πριν ανοίξουν το ΄ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ’.

Πριν λιγες μερες βρεθηκα Καρδιτσα και Τρικαλα,ειδα ζωντανα παιξιματα και τα αναφερω για οσους βρισκονται η θα βρεθουν εκει τριγυρω.
Βασικα για την Καρδιτσα ειναι γνωστο πλεον ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ δε χρειαζεται να πω και πολλα,οποιος παει Καρδιτσα θαρρω οτι επιβαλλεται να περασει και απο το μαγαζι.Τα αδερφια Ντινος και Φανης δινουν ρεστα παικτικα και ερμηνευτικα με τραγουδια απο διαφορες περιοδους…κυριολεκτικα εμεινα στο τραπεζι να κοιταω σα χαζος…ταξιδευα:)

Στα Τρικαλα τωρα,μας ειπαν να παμε σε ενα καινουριο μαγαζι που ανοιξε την ΚΛΗΜΑΤΑΡΙΑ,επειδη φαγαμε καποια ωρα ρωτωντας και ψαχνοντας να αναφερω οτι βρισκεται κοντα στην ταβερνα ΤΑ ΤΡΙΑ ΔΕΝΤΡΑ στην οδο Ασκληπειου κατω απο τις γραμμες του τρενου. ( http://www.xo.gr/profile/profile-804646776/el/map/).Δυο μπουζουκια και μια κιθαρα σε κυριως προπολεμικο ρεπερτοριο…Μαρκος πατριαρχης:)…πολυ καλες τιμες,τσιπουρο και φαγητο.Σαν περασε λιγο η ωρα λοιπον αρχισαν τα οργανα να φερνουν βολτα απο χερια σε χερια…ειχαμε παει κι εμεις οργανωμενοι και εγινε το ελα να δεις,ολοι μια παρεα να τραγουδαμε μεχρι να ξημερωσει…το συστηνω ανεπιφυλακτα.Οποιος παει ας πει οτι γρατσουναει οργανο…και τους χαιρετισμους μου:)

Ευχαριστώ πολύ μασκώτ μου, αν βρεθώ δεν θα παραλείψω
να δώσω τους χαιρετισμούς σου…

Από Σαλονίκη μεριά, τι θα γίνει θα σε δούμε καμιά φορά ;

Θελω να κανω μια βολτα Αθηνα η Θεσσαλονικη μεσα στο χειμωνα…ελπιζω να την καταφερω!

Δεν ετοιμαζεσαι αγαλι-αγαλι να μας επισκεφτεις εσυ;…Σκαρωνω καφενεδακι…!..Ενας λογος παραπανω!!!:090: