Λάκης Καρνέζης

Μήπως κάποιοι φίλοι μπορούν να βοηθήσουν… Ψάχνω τραγούδια και δίσκους που να ξέρουμε ότι παίζει επιβεβαιωμένα ο Λάκης Καρνέζης ως 1ο μπουζούκι και ΚΥΡΙΩΣ τα δισκογραφημένα ταξίμια του. Ξέρω ότι ο Άκης Πάνου του έδινε τα ταξίμια στα τραγούδια που έχει πεί ο Καζαντζίδης αλλά, προφανώς, θα είναι κι άλλα. Κάθε βοήθεια θεωρείται ευπρόσδεκτη…

Ταξίδι μέσα στη νύχτα -Μίκης Θεοδωράκης - Μαργαρίτα Ζορμπαλά τραγούδι, ΛΥΡΑ.
μπουζούκι ο Λάκης Καρνέζης σε όλο το δίσκο.

πάρε κι ένα δείγμα http://www.youtube.com/watch?v=fUj-qE-w_ho

Ταξίδι μέσα στη νύχτα -Μίκης Θεοδωράκης - Μαργαρίτα Ζορμπαλά τραγούδι, ΛΥΡΑ.
μπουζούκι ο Λάκης Καρνέζης σε όλο το δίσκο.

πάρε κι ένα δείγμα http://www.youtube.com/watch?v=fUj-qE-w_ho

Μήπως ήθελες να βάλεις το νύχτα μέσα στα μάτια σου;

Καλησπέρα κι από μένα

Η δεκαετία του 60 είναι γεμάτη από δίσκους του Θεοδωράκη (κυρίως) που ο Λάκης Καρνέζης σχεδό πάντα ντουέτο με τον Κώστα Παπαδόπουλου ήταν τα βασικά μπουζούκια, αν όχι τα ΜΟΝΑ σε όλες τις ηχογραφήσεις. Πολιτεία (Α), Αρχιπέλαγος, Τραγούδι του Νεκρού Αδελφού, Χρυσοπράσινο Φύλλο κ.α. δεκάδες έργα, ο Καρνέζης ήταν πάντα εκεί, πρώτο ή ένα από τα δύο πρώτα (το άλλο του Παπαδόπουλου) μπουζούκια.

Από όλα τα έργα του Θεοδωράκη, αυτό που εγώ ξεχωρίζω, ως κορυφή της πενιάς του Καρνέζη και του Παπαδόπουλου είναι ο περίφημος “Κρητικός Χορός”

Όχι συγκεκριμένα, και αυτό μου αρέσει, αυτό βρήκα…αυτό έβαλα !

Παντως στην συνεντευξη του Παπαδοπουλου στην Κλικα, αναφερει πως κανανε πριμο-σεγοντο με τον Καρνεζη, παιζοντας ο ιδιος 1ο και ο Καρνεζης 2ο μπουζουκι…Παντως ειχα την ευκαιρια να δω απο κοντα τον Παπαδοπουλο για 1η φορα, να τον ακουσω…και να τα παιξω! Πρεπει να ηταν απιστευτο διδυμο!

Κάποιοι από μας τους πιο παλιούς, ζήσαμε το “δίδυμο” στα νιάτα μας, στις μεγάλες του δόξες, στις συναυλίες. Δεν ξέρω αν η λέξη “βιρτουόζος” αποδίδει σωστά το νόημα. Μάλλον είναι “λίγη”.

ένας ορχηστρικός δίσκος όπου ο Καρνέζης παίζει Θεοδωράκη

Καρνέζης Παπαδόπουλος πολύ μεγάλες αξίες ,δάσκαλοι και στο όργανο και σε όλα τους .Ηρώδειο ,φίσκα πίσω τους πενήντα όργανα όλοι απίκο ,κάνει ο Κυρ Κώστας και φτιάχνει το μικρόφωνο του Καρνέζη ,παίζουν και γελάνε ,ούτε μόστρες ούτε βεντετιλίκια τίποτα …ανατριχίλα .Με εκτίμηση.

//youtu.be/Vlx709GdjYo