Κυκλοφόρησε CD το "Τζιβαέρι"

Κατά καιρούς έχω (όπως και άλλοι φίλοι) αναφέρει τη γνώμη μου για τα σημερινά “ρεμπετάδικα”, η οποία ομολογουμένως δεν είναι η καλύτερη δυνατή, αφού τα μαγαζιά αυτά έχουν παρεκλίνει πολύ και το ρεπερτόριό τους και το όλο στήσιμό τους από τη λέξη “ρεμπέτικο” που φέρουν στον τίτλο τους…

Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα αυτά δεδομένα, θεωρώ ότι αν υπάρχει σήμερα στην Αθήνα κάποιος χώρος όπου τουλάχιστον το ρεπερτόριο δικαιολογεί ΠΛΗΡΩΣ τον τίτλο “ρεμπετάδικο” αυτός ο χώρος είναι το “Τζιβαέρι”.
Το μεταγενέστερο τραγούδι όπου κανείς μπορεί να ακούσει εκεί είναι αυστηρά μέχρι το 1955, ακόμα και στο “πρώτο” πρόγραμμα.
Επίσης τυχαίνει να υπάρχει έντονη η προσπάθεια για την κατά το δυνατό πιστότερη αναπαραγωγή της Α’ εκτέλεσης του κάθε τραγουδιού.
Αξιοσημείωτη είναι επίσης η απουσία του μαγνήτη από τα μπουζούκια, με αποτέλεσμα τον πιο “φυσικό” ήχο.
Για την ικανότητα των μουσικών που παίζουν εκεί δεν θέλω να αναφερθώ, γιατί μπορεί ήδη να έχει θεωρηθεί ότι κάνω διαφήμιση.

Μετά από αυτή τη μεγάλη εισαγωγή απλά πληροφορώ τους φίλους ότι το “Τζιβαέρι” κυκλοφόρησε cd με 18 από τα τραγούδια που θα μπορούσαν να θεωρηθούν αντιπροσωπευτικά του ρεπερτορίου του μαγαζιού.
Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι πρόκειται για ένα από τα καλύτερα cds με επανεκτελέσεις που έχω ακούσει ποτέ…

Θαναση,
πρωτον δεν το βρηκα στα δισκαδικα εδω ουτε και προκειται να το βρω νασαι σιγουρος …
δευτερον ο Αη Βασιλης με ξεχασε φετος …
:016:

σου στελνω τη διευθυνση μου …
:088:

Θαναση μπορεις να δωσεις περισσοτερες πληροφοριες για το CD (εταιρια, συντελεστες κοκ). Μια γρηγορη ερευνα που εκανα στο internet δεν μου εδειξε τιποτα. Το ιδιο και για το CD του Δημητρη Μυστακιδη. Εχει κανεις μια ιδεα αν και πως γινεται να τα παραγγειλουμε;

Θανάση σε ευχαριστώγια τα καλά σου λόγια. Το παλεύαμε από το Μάιο αυτό το cd και τελικά τα καταφέραμε. Παρόλο τις τεχνικές δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε (studio κτλ) το αποτέλεσμα είναι αρκετά ικανοπιητικό. Ο τίτλος του cd είναι “Με γλέντια με γραμμόφωνα με χίλια δυο μεράκια…”. Την παραγωγή έχει κάνει η εταιρία PROTASIS MUSIC και πιστεύω ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει και στα δισκοπωλεία (ετσι μας είπαν από την εταιρία). Προς το παρόν υπάρχουν καμμιά δεκαριά κομμάτια στο μαγαζί από τα εκατό που πήραμε από την εταιρία.
Όσο για το τραγούδι θανάση δε σε ξέχασα το χω δώσει σε ένα φίλο για καθάρισμα και μόλις το πάρω, θα σε ειδοποιήσω με mail.

Παιδια, οποιος ενδιαφερεται να αγορασει το CD και δεν μπορει να το βρει στα δισκαδικα η κωλυεται λογω υψηλης βιας, μπορει να το παραγγειλει απευθειας απο την PROTASIS MUSIC στο info@protasismusic.gr

Η τιμη με τα εξοδα αποστολης για Ευρωπη ειναι ακριβως 20 ευρω και ο τροπος πληρωμης PayPal η εμβασμα. Η υπευθυνη κα. Καπετσωνη ειναι πολυ εξυπηρετικη.

Μανος

Akoussa to CD.

Suxaritiria gia ti doulia sas.

Mixalis

Xθές μου το χαρίσανε μετά από’‘σύσταση αυστηρή’’!σήμερα το ακούω από το πρωί…παιδιά να είστε όλοι καλά είναι υπέροχο!η επιλογή των τραγουδιών,ο τρόπος εκτέλεσης…γεμίσατε με μεράκι μέρες και νύχτες μας…και στο επόμενο εύχομαι όποτε επιθυμήσετε…από εμένα ένα ευχαριστώ από καρδιάς…μακάρι να σας απολαύσω μια μέρα και ζωντανα.καλό απόγευμα

τρομερό το “μαζί σου ξεμυαλίστηκα”, μου το έβαλε ένα φιλαράκι και έπαθα νταμπλά, έφαγα κόλλημα. Εύγε :110:
Το υπόλοιπο Cd δεν το έχω ακούσει ακόμα, θα το πάρω όμως. Το είδα πριν λίγες μέρες στο Μετρόπολις Παν/μίου για όσους το ψάχνουν.

Αυτή τη στιγμή ακούω αφιέρωμα για το cd στην εκπομπής “υπάρχει λόγος σοβαρός” (902fm). Μέχρι στιγμής έχω ακούσει αρκετά από τα τραγούδια όπως “μαζί σου ξεμυαλίστηκα”, “μάγισσες φέρτε βότανα”, “στου Λινάρδου τη ταβέρνα”, “το παλιό το τρεχαντήρι”, “θα’ρθω μια γλυκειά βραδιά”, “σε μια μικρούλα” κλπ. Πολύ ωραίο το αποτέλεσμα. Βρίσκω πως προσεγγίζει πολύ το ύφος των πρώτων εκτελέσεων! Και όντως cd για γλέντι!

Ένα σημείο στο οποίο θέλω να σταθώ είναι πως ανεξαρτήτως κομματιού, το σχήμα παραμένει πάνω κάτω το ίδιο, και λιττό - με την καλή έννοια, όπως ακριβώς θα τα ακούγαμε στο μαγαζί.

Ελένη (τί φωνή!) και Τζιβαέρι, εύγε.

Το ‘‘τζιβαέρι’’ λειτουργεί το καλοκαίρι;

Καταρχάς ευχαριστώ φίλε Πάνο για τα καλά σου λόγια. Νομίζω ότι καταφέραμε να αποδώσουμε το χρώμα και τη διάθεση των κομματιών, στα μέτρα βέβαια του εφικτού. Το “Τζιβαέρι” κλείνει για το καλοκαίρι και ανοίγει πάλι το Σεπτέμβριο. Εννοείται πως περιμένουμε όλους τους φίλους του φόρουμ για ρεμπέτικες πενιές. Έως τότε καλό καλοκαίρι σε όλους!!!

μπορειτε να μου κανετε μια τεραστια εξυπηρετηση?

αν το αγορασει καποιοσ μπορει να το παρει 2 φορεσ και να μου το στειλει με αντικαταβολη???

γιατι αποκλειεται να το βρω στη Χιο???

Μπορείς να το παραγγείλεις από την εταιρία με αντικαταβολή στελνοντας μήνυμα στο info@protasismusic.gr ή πάρε τηλέφωνο απευθείας στην PROTASISMUSIC στο 2103634272

ευχαριστω .

παιδια να ειστε καλα,καταπληκτικη δουλεια
Πηρα το cd και ηρθα και με παρεα απο το μαγαζι,εξισου καλα.
Περασαμε σουπερ,Ελενη εκτος απο πολυ καλη φωνη,παιζεις και πολυ σωστα μπαγλαμα!επαθα πλακα
Παντα τετοια!

πολύ ωραία παρουσία το ‘‘τζιβαέρι’‘στο ΄΄έχει γούστο’’.Ελένη μου έχετε υπέροχη ομάδα…είστε απόλαυση!ελπίζω να σας δώ και από κοντά…για την ώρα απολαμβάνω το cd…καλές βραδιές!και όταν υπάρχει η δυνατότητα…να σας βλέπουμε και στο γυαλί!μας ξυπνάτε τα όμορφα…(χανόμαστε στη καθημερινότητα…),εμφανίζεστε ξαφνικά και ώπ!για πότε παίζει το cd…και γλυκαίνει η μέρα!γειά χαρά!

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια. Χρόνια πολλά και καλές γιορτές σε όλους, με την ευχή ο καινούριος χρόνος να φέρει κοντά στο ρεμπέτικο τραγούδι ακόμα περισσότερους νέους ανθρώπους.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Καταρχας να δωσω τα συγχαρητηρια μου σε ολα τα παιδια του ΤΖΙΒΑΕΡΙ,και ιδιαιτερα στην Ελενη και Καλες Γιορτες. Εχω παρι το CD σας και ειναι καταπλικτικο,Θα ρθω τον Μαρτιο στην Αθηνα και θελω την Διευθυνση του Μαγαζιου που τραγουδαται για να ρθω να σας ακουσω (απολαυσω) απο κοντα. Μιχαλης απο Κυπρο.

φίλε μου το μαγαζί ειναι στη Φορμίωνος 131 στην Καισαριανή:088:

Ευχαριστώ παιδιά.:088: