Κλεινει το "ταξιμι"

Το Ταξίμι, ένα από τα παλαιότερα και καλύτερα μαγαζιά με ρεμπέτικη μουσική κλείνει. Στη σελίδα του στο facebook γράφτηκε ‘‘αυτό το Παρ-Σαββ θα είναι το τελευταίο πριν κλείσουν οι πόρτες μας για πάντα’’.

Εχει φιλοξενησει τα πιο βαρια ονοματα και τους πιο μεγαλους δεξιοτεχνες…Απ’ την αλλη μερια απευθυνοταν και στις πιο βαριες τσεπες κι αυτες σπανιζουν σημερα. Καμια εκπληξη λοιπον

Φίλε Λέτζεντ,
φυσικά κανείς δεν είναι υπέρ των ακριβών τιμών για τους πελάτες και δεν θα υποστηρίξουμε έναν μαγαζάτορα που αισχροκερδεί.
Αν όμως η ορχήστρα σε ένα μαγαζί απαρτίζεται από 6 ή 7 ή 8 μουσικούς, αντιλαμβάνεσαι ότι οι τιμές δεν μπορεί να είναι μεζεδοπωλείου. Στο ΤΑΞΙΜΙ όσες φορές πήγα δεν μου φάνηκε υπερβολικά ακριβό για αυτό που προσέφερε, αφού πρόκειται για νυχτερινό κέντρο… Εμένα με στεναχωρεί να κλείνει ένα ιστορικό ρεμπετάδικο…

συμφωνώ και εγώ τα 2-3 τελευταία χρόνια όσες φορές πήγα νομίζω ότι ήταν για αυτό που προσφερε αρκετά ικανοποιητικές οι τιμές του.Και μένα με στεναχωρεί επίσης που κλείνει ένα ιστορικό κέντρο που μπορούσε να φιλοξενήσει τέτοιες ορχήστρες και με αρκετά καλό ήχο.Δυστηχώς οι ταβέρνες είναι καλές αλλά δεν μπορείς να ευχαριστηθείς πάντα και να ακούσεις αυτό που θές.

Δεν ειπα οτι διαφωνω η οτι οι τιμες ηταν παραλογες για την πολυ υψηλη ποιοτητα που προσφεροταν. Το ταξιμι ηταν ειδος πολυτελειας στο ρεμπετικο…Πηγαινες και εδινες κατι παραπανω και ακουγες τους καλυτερους. Φυσικα καθολου κατακριτεο. Απλα η αντικειμενικη αληθεια ειναι πως ο κοσμος δεν αντεχει να πληρωνει αλλο γι’ αυτο. Οπως συμβαινει γενικα στα ειδη πολυτελειας σε καιρους κρισης παρακμαζουν (τι οικονομολογοι ειμαστε να ’ ουμε)

πρωτοπήγα το ΄82…πρώτη τετραετία του πασοκ…ακόμα αγόρια κορίτσια με μακριά μαλλιά και τζιν καμπάνα…είχε καλή ζωή σαν στέκι!

Ατμοσφαιρικός χώρος, κομμάτι της καλής μουσικής νυχτερινής Αθήνας και είναι κρίμα.
Μακάρι να αλλάξουν τα πράγματα και να ξαναζωντανέψει η καλή νυχτερινή διασκέδαση.

Αν είναι αλήθεια σίγουρα λυπόμαστε γιατί ήταν ένα κομμάτι της ζωής μας.Πρέπει όμως να γεννηθεί κάτι νέο.Ισως κάτι σάν μουσική σκηνή για να απολαμβάνουμε τους πολύ καλούς μουσικούς μας. Μέ φτηνό εισητήριο καλύτερα μόνο με ποτό όπου η ορχήστρα θα μας παρουσιάζει ένα πρόγραμμα προετοιμασμένο και διαρκώς ανανεωμένο χωρίς παραγγελιές σουξέ και παρελκόμενα μέ προυπόθεση λίγο ησυχία από τούς θαμώνες-ακροατές.Θα μου πείτε πολλά ζητάω τη σημερινή εποχή που λίγοι ακούνε πλέον μουσική.Που ξέρετε όμως μπορεί κάτι να αλλάξει.Ακόμη αν υπάρχει πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας η σπίθα θά μπορούσε να ανάψει σε προάστια και γειτονιές ακόμα με τη μορφή συλλόγων.Σε εποχή κρίσης εδώ και τώρα λοιπόν φίλοι του ρεμπέτικου καί τής καλής Ελληνικής μουσικής θέλουμε ιδέες.

Oxι ρε παιδια…πραγματικα απογοητευθηκα…πηγαινα συνεχεια ολο το χειμωνα…κριμα…ενα απο τα πιο ατμοσφαιρικα μαγαζια της Αθηνας,με τους σπουδαιους μουσικους να εχουν περασει απο το παλκο του (ειδικα φετος ηταν κορυφαιο το σχημα) και κυριως με ποιοτητα ηχου και διακοσμηση απο τα παλια…οσο για τις τιμες για τα δεδομενα του χωρου και του υφους…μια χαρα ηταν…και δεν ειμαι και πλουσιος…κριμα και παλι κριμα…απο τους πιο ψαγμενους και ιστορικους χωρους…
:083:

[b]Αντιγράφω από το προφίλ του Νίκου Τατασόπουλου στο Facebook

[/b]“ΦΙΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΑΞΙΜΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ! ΕΝΑΡΞΗ 28/9 ΜΕ .Ν ΤΑΤΑΣΟΠΟΥΛΟ, ΑΝΘ. ΜΙΧΟΥ, ΔΗΜ. ΜΗΤΑΤΑΡΑΚΗ, Β. ΣΚΟΥΤΑ, Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ 5/10 ΜΑΖΙ ΜΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΝΤΑΡΗΣ ! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΧΑΜΙΛΕΣ ΤΙΜΕΣ 85 ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΟ ΑΠΛΟ 100 ΤΟ ΣΠΕΣΙΑΛ , ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ 22 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΟΤΟ 10 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 12 ΤΟ ΣΠΕΣΙΑΛ”

Θα ήταν κρίμα να έκλεινε όπως και να έχει, αλλά άμα κλείσει με 10 ευρώ το πότο το απλό, και 12 το σπέσιαλ δεν θα παραξενευτώ. Όσοι έχουμε την λόξα θα πάμε και μια και δυο, κάποιος που απλά συνοδεύει όχι δεν θα πάει και είναι λογικό.
Οι τιμές βαράνε. Και ότι θα ακούσουμε μουσική βαρβάτη δεν είναι δικαιολογία. Πρέπει κάπως να φτάσει κοντά μας αυτή μουσική, να είναι προσιτή.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω θεωρώντας τις τιμές όχι χαμηλές μεν αλλά
φυσιολογικές για τα στανταρ που θα προσφέρει το μαγαζί
Αν υπολογίσεις τρια τουλάχιστον όργανα που πρέπει να πληρωθούν
γκαρσονια , καβες και λοιπα νομίζω πως έχεις άδικο
Σκεψου ότι πηγαίνεις σε ένα απλο μπαρ - κλαμπ με dj και το ποτο εχει
7-10 ευρώ αναλόγως την μέρα και την περιοχή …

Ειναι πολλα τα μαγαζια, που εχουν αναλογους μουσικους, και πολλες φορες τα ιδια ονοματα που παιζουν στο συγκεκριμενο μαγαζι, και οι τιμες τους, εχουν προσαρμοστει απολυτα στα σημερινα δεδομενα.
Σιγουρα ειναι τσιμπημενα τα 10 ευρω για το ποτο, και πλεον δεν μπορεις να μην εχεις το νου σου στο μπουγιουρντι, ωστε να χαλαρωσεις:102: και να απολαυσεις.
Απο την αλλη ομως οι τιμες ειναι κυριολεκτικα ΤΖΑΜΠΑ, αν σκεφτεις οτι στα λεγομενα “μπουζουκια” η “πιστες”, ακους τον καθε αταλαντο, και το καθε τσολι και πληρωνεις τα ιδια λεφτα ισως και περισσοτερα…
Εγω παντως βρηκα μια ταβερνα, και οποτε ανεβαινω Αθηνα, πηγαινω ακουω τον μπουζουκαρο που παιζει (γνωστοτατο ονομα σε ολους μας) και τους υπολοιπους αξιολογους μουσικους, και πληρωνω τα ιδια λεφτα με την ταβερνιτσα της γωνιας.

Άνοιξε ένα θέμα γι’αυτή τη ταβέρνα ρε Στράτο (εκτός αν υπάρχει ήδη), και πες μας ποιοι παίζουν κλπ.

παντως παιδια τελευταια μερα που πηγα μεσα στον Ιουλιο τα πραματα εδειχναν εντελως υποτονικα. εμεις εδω στο φορουμ ξερουμε και σιγουρα θα ξαναπαμε στο Ταξιμι. ο πολυς κοσμος δυστυχως θα δωσει το 10ευρω του αλλου (αν εχει), αν δεν εχει μαλιστα θα μεινει στο σπιτι του. ειναι ολοφανερο πλεον αυτο.

ΥΓ-οτι αξιζουν ολοι τους οι Μουσικοι πολυ παραπανω, ειναι ενα γεγονος περα απο καθε αμφισβητηση.

ΦΙΛΙΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΑΞΙΜΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ! ΕΝΑΡΞΗ 28/9 ΜΕ .Ν ΤΑΤΑΣΟΠΟΥΛΟ, ΑΝΘ. ΜΙΧΟΥ, ΔΗΜ. ΜΗΤΑΤΑΡΑΚΗ, Β. ΣΚΟΥΤΑ, Γ. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ 5/10 ΜΑΖΙ ΜΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΞΗΝΤΑΡΗΣ ! ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕ ΝΕΕΣ ΧΑΜΙΛΕΣ ΤΙΜΕΣ 85 ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΤΟ ΑΠΛΟ 100 ΤΟ ΣΠΕΣΙΑΛ , ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΚΡΑΣΙ ΑΠΟ 22 ΕΥΡΩ ΤΟ ΠΟΤΟ 10 ΕΥΡΩ ΚΑΙ 12 ΤΟ ΣΠΕΣΙΑΛ

αυτα εγραψε στο facebook την τεταρτη…

ή, με άλλα λόγια