Στην οδο Ιουστινιανου 3 στη Σαλονικη βρισκεται το καφωδειο “ΕΛΛΗΝΙΚΟ”
ενας χωρος παραδοσιακα στολισμενος , οπου γινονται μεσα του διαφορες
πολιτιστικες εκδηλωσεις , εκθεσεις ζωγραφικης , μουσικες βραδιες κ.λ.π.
Καθε Παρασκευη φιλοξενει την Καρδιτσιωτισσα στην καταγωγη Φωτεινη Βελεσιωτη
η οποια διαθετει φωνη “δωρικη” και ερμηνευει εχοντας τον Λάρη στο πλευρο της
να παιζει μπουζουκι , ρεμπετικα και αλλα νεοτερα ποιοτικα τραγουδια !!!
Ο Θεός την προικισε με φωνη που μοιαζει στη φωνη της Σωτηριας Μπελλου
και οταν ερμηνευει τραγουδια που ακουστηκαν απο αυτη , εαν κλεισεις τα ματια
νομιζεις πως ακους την Σωτηρια …
Πιστευω , εαν την ακουσετε , θα σας μαγεψει με την φωνη της
και σε τραγουδια χωρις καν να χρησιμοποιει μικροφωνο !!!
σημ. θα ηταν παραλειψη να μην αναφερω , πως καποιες Τεταρτες την φιλοξενει η “Πριγκηπεσσα” …
Πραγματι,η φωνη της μοιαζει αρκετα μ’αυτη της μεγαλης Μπελλου!Ειχα ακουσει και γω τα καλυτερα για καποιο μαγαζι με το ονομα ‘‘Καφωδειο’’
και σκοπευα να το επισκεφτω συντομα…Μιλαμε για τον ιδιο χωρο η μηπως προκειται για απλη συνονυμια?Το συγκεκριμενο μαγαζι μου το συστησαν σαν ρεμπεταδικο
και σημερα βλεπω οτι ειναι κατι πολυ περισσοτερο απ’αυτο…
Παρη , εαν νοσταλγεις τον ομολογουμενως εξαιρετο κ.Λαζαρο Χαριτιδη (παιζει και Χατζηχρηστο φουλ)
ελα μια βολτα στη Σαλονικη και μαλιστα απο Πεμπτη , ωστε να γνωρισεις κι αλλα στεκια ρεμπετικα !!!
(τωρα θα μου πεις τι λεω , αλλα δεν γινεται διαφορετικα) … βλεπω πως τον γνωριζεις καλα …
Και μονο η νοσταλγια σου αυτη , ειναι θετικο ερεθισμα για να επισκευτεις την πολη μου !!!
Με αφορμη τα παραπανω,θα ηθελα να αναφερθω επιπλεον σε ρεμπετικους χωρους και φιλους,
που εμφανιστηκαν εστω και για μια σαιζον-τω καιρω εκεινω-στην θεσσαλονικη:
Μπαλκονακι στην Τριανδρια,Ομορφη Νυχτα στην Παπαφη,Μπουλουκι στην Παπαφη,Πανδουρα στον Ευκλειδη,Τηνελλα στην Κονιτσης,Ποντικι στην Ξηροκρηνη,Λιμανιωτης στο λιμανι,Τομπουρλικα στην Καλαποθακη.