Καλώς σας βρήκα

Καλημέρα φίλοι μου και καλώς σας βρήκα,

χαίρομαι να συναντώ και να συμμετέχω σε τέτοιες προσπάθειες… παλαιότερα φιλούσαμε κατουρημένες ποδιές για να εξασφαλίσουμε μια κασέτα, ένα γυρισματάκι… τώρα βλέπω κυκλοφορούν αβέρτα τα βίντεο στο διαδίκτυο.

Σημαντικοί άνθρωποι του χώρου, οργανοπαίχτες, οργανοποιοί, δίνουν απλόχερα τις γνώσεις τους… χαίρομαι αφάνταστα γι’ αυτό.

Μετά από 15 χρόνια που σταμάτησα να παίζω επαγγελματικά και με αφορμή τις προτροπές φίλων έβγαλα το όργανο πριν 15 περίπου ημέρες και μετά από 8 ολόκληρα χρόνια πλήρους απραξίας του μπουζουκιού μέσα στην θήκη του.

Ελπίζω να μη το στείλω ξανά πίσω στη λήθη.

Καλως ήρθες άσωτε, εδώ θα βρεις πολλές πληροφορίες και πολλούς φίλους με κοινά ενδιαφέροντα. Καλές συζητήσεις ! Και μην ξαναβάλεις το μπουζούκι στη θήκη για κανένα λόγο !

Καλώς ήλθες.Ποτέ πια στη λήθη.

Καλησπέρα,

ναι λέω να μη το ξαναβάλω ποτέ στη λήθη αλλά αυτό εξαρτάται από το πως θα είμαι σ’ ένα εξάμηνο…

Το αυτί και το ύφος το έχω ακόμη καθότι τα τραγούδια βγαίνουν με μεγάλη ευκολία, τα δάχτυλα και η πένα όμως, παρότι δείχνουν αρχικά να ανταποκρίνονται, θέλουν πολύ δουλειά ακόμη… ελπίζω να έχουν λυθεί πλήρως τα χέρια σε ένα εξάμηνο.

Βέβαια δεν σκοπεύω να ξαναγυρίσω στα μπουζούκια αλλά να παίζω μόνο για τους φίλους στην παρέα.

Ίσως να ασχοληθώ και ερασιτεχνικά με την οργανοποιία… διάβασα μερικά άρθρα εδώ και μου κίνησαν το ενδιαφέρον…

Καλώς ήρθες φίλτατε και με τέτοια εμπειρία θα δώσεις τα φώτα και σε μας τους μικρούς.

Ανδρέα το μπουζούκι δεν είναι θέμα εμπειρίας…

είναι πάνω απ’ όλα θέμα καρδιάς… (όταν πήρα στα 12 το πρώτο μου μπουζούκι, κοιμόμουν αγκαλιά μαζί του για μια εβδομάδα).

Οι τεχνικές εξάσκησης και τα υπόλοιπα (εκτός από το αυτί) μαθαίνονται εύκολα. Αν και τώρα που το σκέφτομαι… με την σύγχρονη τεχνολογία, ακόμη και το αυτί αντικαθίσταται από προγράμματα υποβοήθησης… π.χ. προγράμματα που μειώνουν τον ρυθμό ενός κομματιού για να καταλάβεις τις γρήγορες νότες.

Παλαιότερα μας έβγαινε η πίστη πάνω από το κασσετοφωνάκι για να βγάλουμε π.χ. ένα σόλο του Παλαιολόγου, του Κωστόπουλου κλπ… τώρα και οι ηχογραφήσεις είναι καλύτερες, και πολλοί κορυφαίοι οργανοπαίχτες δείχνουν…

Μα πάνω απ’ όλα, το μπουζούκι είναι προέκταση του κορμιού σου.
Είναι η προέκταση των φωνητικών χορδών μας… μέσω αυτού βγάζουμε τα συναισθήματα μας, λέμε αυτά που η ψυχή μας δεν μπορεί να εκφράσει με την ομιλία… τότε και η πιο απλή νότα αποκτάει χροιά, αποκτάει ύφος και ουσία.

Αλλά με τις ελάχιστες δυνατότητες μου, σε 2-3 μήνες που πιστεύω θα έχουν λυθεί αρκετά τα χέρια θα ανεβάσω κανένα ταξιμάκι, οπτικές ασκήσεις κλπ.
Και τώρα θα μπορούσα να ανεβάσω αλλά με μόνο 17 ημέρες δεν θα είναι και τόσο καλό το αποτέλεσμα.

Εξάλλου, σίγουρα εδώ μέσα θα υπάρχουν χιλιάδες φορές καλύτεροι…

Φίλε Άσωτε, μπορείς και τώρα να ανεβάσεις κάτι, αν έχεις τη διάθεση (στο μπλογκ σου, παρακαλώ). Δεν είμαστε εδώ επιτροπή αξιολόγησης της επαγγελματικής επάρκειας των φίλων μας. Το μόνο που μετράει είναι η καλή διάθεση.

Νίκο έχω ανεβάσει ένα μικρό δειγματάκι σε ΝΤΟ ΟΥΣΑΚ…

http://www.rembetiko.gr/forums/member.php?23533-asotos_bouzouksis

παρακαλώ κατανόηση ε!!! είναι μόλις με 17 μέρες παιξίματος έπειτα από σχεδόν 15 χρόνια…

Πολύ ωραία φίλε μου!!! Σκέψου δηλαδή, τι έχουμε να ακούσουμε και στο μέλλον!

(βέβαια εγώ, περισσότερο “παραδοσιακός” παρά “ρεμπέτης” ή “λαϊκός”, θα έβλεπα ωραιότερη μία μακαμίστικη προσέγγιση (μακάμ κιουρντί) αντί για ανάλυση κλίμακας, αλλά αυτά είναι προσωπικά γούστα)

Νικόλα θα γίνει και αυτό…

Νίκο ανέβασα ένα ακόμη ταξιμάκι εδώ http://www.rembetiko.gr/forums/member.php?23533-asotos_bouzouksis&vmid=3363#vmessage3363

Δεν ξέρω γιατί αλλά ενώ στη σελίδα μου το βίντεο το παίρνει κανονικά στο Blog δεν το εμφανίζει… οπότε θα τα ανεβάζω στη σελίδα…

Μπράβο Χρήστο, όλο και καλύτερα!