Να πω και εγώ τη γνώμη μου. Στο “Ψιλό γαζί” στιχουργός είναι ο Χιώτης και συνθέτης ο Σέμσης.
Τραγούδι με τίτλο “Τα νιάτα” δεν γνωρίζω. Μήπως πρόκειται για το “Δώστε μου τα νιάτα μου” του Βαγγέλη Περπινιάδη;
“Κανακάρισσα”, “Κάνω υπομονή”, “Τα νειάτα (Είναι τα νειάτα μια φορά)”: και τα τρία στο όνομα της Γεωργακοπούλου (στίχοι - μουσική). Σίγουρα είναι “δώρα” ή προϊόντα “δοσοληψίας” από διάφορους δημιουργούς, κυρίως από τον Τσιτσάνη, που της παραχώρησε τα δικαιώματά του σε περισσότερα από 15-20 τραγούδια του.
Το “Ψιλό Γαζί” είναι συνδημιουργία του Χιώτη (σύνθεση, εκτέλεση) και του Σέμση (στιχουργική).
Μάλιστα μαζί με τον “Πασατέμπο”, με τους ίδιους τραγουδιστές (Γεωργακοπούλου - Χιώτης), είναι οι
πρώτες μεταπολεμικές ηχογραφήσεις της His Μaster’s Voice.
Το “Ηλιοβασίλεμα σωστό” του Λαύκα, σωστά ειπώθηκε από τον Ιπποκράτη ότι οι στίχοι είναι του Μάνεση.
Ασφαλώς, όπου παίζει και μπουζούκι ο ίδιος ο Τσιτσάνης, όπως και για το “Σταυροδρόμι”, κ.α.
Στον “Πασατέμπο” (1939 & 1946) στιχουργός είναι όχι ο Χρήστος Γιαννακόπουλος αλλά ο αδελφός του ο Γιώργος.
Ο Γιώργος Γιαννακόπουλος, παρεπιπτόντως, έγραψε τους στίχους σε μερικές πολύ μεγάλες επιτυχίες, μερικές απ’ τις οποίες είναι:
Είσαι μικρός για μένα (του Σουγιούλ) (1954;)
Η ταμπακιέρα (του Ριτσιάρδη) (1950)
Θα σου φύγω με καιρό (του Μητσάκη) (1946)
Ο τραμπαρίφας (του Σουγιούλ) (1951)
Τρελλό κορίτσι (Πάλι στις τρεις ήρθες και ψες να κοιμηθείς) (του Χιώτη) (1946 - 47)
Καταραμένη να 'σαι (του Πετσά) (1956)
Να 'χα τα νειάτα σου (του Πολυμέρη) (1948;)
Φτωχή αρχόντισσα (του Χάρμα), (1950), κ.α.
Σ.Π.
system
(system)
Ανακινήθηκε αυτόματα από το σύστημα
8
chrispanag
(Χρήστος Παναγιωτακόπουλος)
Έκλεισε στις
9