Κάποια πληροφορία σχετικά με τον συνθέτη Αλ. Φακίνο;

Γεια σας
σημερα ακουγα το παρακατω τραγουδι και πολυ αγαπημενο

Γ.ΚΑΒΟΥΡΑΣ-Ο ΖΩΝΤΑΝΟΣ Ο ΧΩΡΙΣΜΟΣ

https://www.youtube.com/watch?v=g9nsSQTFh5Y

και καπου ειχα διαβασει οτι ειναι του Στ.Κερομυτη.Βεβαια το υφος και φυσικα ο μεγιστος Καβουρας με πηγαινε στον Κωστα Σκαρβελη ως προς την συνθεση.Στα σχολια του παραπανω βιντεο υποστηριζεται οτι δημιουργος της μουσικης ειναι καποιος Αλεκος Φακινος.Αν ισχυει αυτο υπαρχουν βιο-δισκογραφικα στοιχεια αυτου ανθρωπου ?αν μπορει να με βοηθησει καποιος.

Ευχαριστω να στε καλα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνει ο Μανιάτης, ως σύνθεση του Αλ. Φακίνου (με στιχουργό το Γ. Πετροπουλέα) εμφανίζεται το συγκεκριμένο τραγούδι.

Στο όνομα του Φακίνου είναι και το “Αραπίνα από το Μπεϊρούτ”, ένα χρόνο νωρίτερα από το προηγούμενο, το 1938, με το Ρούκουνα.

Βιογραφικά στοιχεία εγώ τουλάχιστον δεν έχω βρει.
Πιθανότατα η καταγωγή του να είναι από τον Κόρωνο Νάξου.

Η ετικέτα του δίσκου

Τραγούδι με τον ίδιο τίτλο έχει και ο Γιώργος Μητσάκης με τον Στέλιο Καζαντζίδη και την Άννα Μπέλλα του 1954.

2 «Μου αρέσει»

Καλησπέρα,
Φώτη ευχαριστούμε για την ετικέτα.
Μου κάνει εντύπωση που το Αλ.Φακίνος αναγράφεται και κάτω κάτω με κεφαλαία…
Το έχετε ξαναδεί με άλλους δημιουργούς;
Μήπως εννοεί ότι συμμετέχει και στην ηχογράφηση;

Στο κάτω μέρος της ετικέτας (ή και σε άλλο σημείο, ανάλογα την εταιρεία) γραφόταν συνήθως αυτός που εκπροσωπεί τα δικαιώματα του δημιουργού. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ο δημιουργός δεν έχει αναθέσει σε κάποιον τρίτο την εκπροσώπησή του και απλά εισπράττει ο ίδιος όσα του αναλογούν. Γι’ αυτό σε άλλους δίσκους θα δεις σε αντίστοιχο σημείο της ετικέτας “Π. ΤΟΥΝΤΑΣ” ή “Β. ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ”. Όπου βλέπεις ονοματεπώνυμο σημαίνει ότι ο εκάστοτε δημιουργός δεν είχε συνάψει συμφωνία με κάποιο οργανισμό διαχείρισης και αυτοεκπροσωπείτο. Στην αντίθετη περίπτωση θα δεις τα αρχικά κάποιου οργανισμού…

3 «Μου αρέσει»