Εκπαιδευτικά βιντεάκια (καλά και κακά)

Καλημέρα σε όλους
Δεν υπάρχει λόγος για εντάσεις τέτοιου τύπου. Όποιος εκτίθεται δημόσια είναι έτοιμος για οποιαδήποτε κριτική, δίκαιη ή άδικη καλή η κακή.
Τώρα για το συγκεκριμένο θέμα του Κατσαρού. Στο ερώτημα εάν τον θεωρώ καλό κιθαρίστα έχω απαντήσει εδώ και πολύ καιρό. Όχι δεν τον θεωρώ. Όπως και τον Δούσα.
Αν μ αρέσουν τα τραγούδια του; Φυσικά. Κάποια όμως, όχι όλα.

Τώρα στο ερώτημα γιατί άλλαξα κάποια πράγματα στις επανεκτελέσεις που έκανα. Τα άλλαξα γιατί ήθελα το ζεμπέκικο να έχει 9/8 και όχι 7 ούτε 10. Τα μπάσα επίσης τα άλλαξα γιατί ήθελα πχ όταν παίζω ρε μινόρε να ακούγονται οι ρε και λα σαν μπάσα και όχι μι για παράδειγμα.
Τώρα στο αν με έχει φάει κάποιος στην μάπα επειδή με παίζουν τα κανάλια συνέχεια(!) το θεωρώ λίγο υπερβολή.
Στο εαν γνωρίζω και αναγνωρίζω την αξία άλλων κιθαριστών δεν θα απαντήσω εγώ. Ρώτα τους ίδιους.
Σε κάθε περίπτωση βέβαια νομίζω ότι μόνο οι τηγανητές πατάτες αρέσουν σε όλους.

Για το θέμα της “τσιμπιτής” κιθάρας επίσης έχω πεί ότι είναι ένα τελείως ανεξερεύνητο πεδίο της λαϊκής κιθαριστικής τέχνης. Ο Κατσαρός έχω την αίσθηση ότι έπαιξε έτσι από ανάγκη. Εμείς τώρα 100 χρόνια μετά παίζουμε έτσι από επιλογή. Πράγμα που μας δίνει τον χρόνο να μελετήσουμε περισσότερο αυτή την τεχνική και να την βελτιώσουμε. Την αίσθηση της πρώτης εκτέλεσης ούτως η άλλως δεν μπορούμε να την αγγίξουμε. Την τεχνική όμως μπορούμε να την βελτιώσουμε και να παρουσιάσουμε πράγματα με καινούργια αισθητική. Αυτή στο κάτω κάτω είναι η δουλειά μας.

18 «Μου αρέσει»