Δελτίο Τύπου του Μουσικού Καφενείου

[i]"ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ - ΤΕΤΑΡΤΗ 1 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 21:30 - ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

O Kώστας Παπαδόπουλος και “τα μπουζούκια του”, όλοι μαθητές του τμήματος παραδοσιακής μουσικής του Κεντρικού Ωδείου, θα εμφανιστούν στο χώρο του Μουσικού Καφενείου (Πατησιών και Τήνου 12, στάση Κεφαλληνίας, τηλ. 210 8217844) την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 21:30 και θα ερμηνεύσουν μαζί παλιές και νέες επιτυχίες που θα μας συγκινήσουν. Είσοδος Ελεύθερη.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος με την συνεχή παρουσία του τα τελευταία πενήντα χρόνια, αναδείχτηκε και καταξιώθηκε ως ένας από τους μεγαλύτερους σολίστες μπουζουκιού όλων των εποχών.

Συνεργάστηκε με τους σημαντικότερους λαϊκούς δημιουργούς, όπως Μ. Βαμβακάρη, Β. Τσιτσάνη, Γ. Παπαϊωάννου, Δ. Γκόγκο (Μπαγιαντέρας), Απ. Καλδάρα, Ακ. Πάνου, κ.α., ηχογραφώντας τα πιο ιστορικά τραγούδια τους.
Επίσης, έπαιξε σε λαϊκά κέντρα και ηχογράφησε μαζί με τους: Στ. Καζαντζίδη, Γρ. Μπιθικώτση, Στρ. Διονυσίου, καθώς και με πολλούς άλλους τραγουδιστές και τραγουδίστριες.

Από το 1961 συνεργάζεται με τον Μίκη Θεοδωράκη στις πρωτόγνωρες για την εποχή τους λαϊκές συναυλίες του. Στενός συνεργάτης του συνθέτη επί δεκαετίες, εμφανίστηκε μαζί του σε πλήθος συναυλιών παγκοσμίως. Επένδυσε με την μοναδική του τέχνη συνθέσεις όπως: Επιφάνεια, Το τραγούδι του νεκρού Αδελφού, Ζορμπάς , Ρωμιοσύνη, Άξιον Εστί, Μαουτχάουζεν.

Χαρακτηριστική επίσης είναι η συμμετοχή του και στις μουσικές εμπνεύσεις των Μ. Χατζιδάκι, Στ. Ξαρχάκου, Γ. Μαρκόπουλου, Δ. Μούτση, Γ. Σπανού, Λ. Κηλαηδόνη.

Με τον Λάκη Καρνέζη υπήρξαν ένα αντικειμενικά, αξεπέραστο ντουέτο μπουζουκιών, ηχογραφώντας μουσικό υλικό το οποίο αποτελεί σημείο αναφοράς για τις δεξιοτεχνικές δυνατότητες του οργάνου.

Ο Κώστας Παπαδόπουλος διδάσκει τρίχορδο μπουζούκι στο Κεντρικό Ωδείο, μεταδίδοντας στις νεότερες γενιές την παράδοση και την τέχνη, του λαϊκού μας οργάνου."[/i]