Για το Μ. Χιώτη

Σήμερα το βράδυ στις 22:00 στον “902 Αριστερά στα Fm” παίζω ένα δίωρο με ρεμπέτικα τραγούδια του Μ. Χιώτη. Οσοι δεν έχετε πολυψάξει το έργο του Χιώτη, θ’ ακούσετε …παράξενα πράγματα.

Μήπως αυτή η εκπομπή θα επαναληφθεί κάποια άλλη στιγμή;

κανενα audio stream δεν παιζει για τους μη ευρισκομένους εις τας Αθηνας…;

Αρη, εδώ που μένω πιάνω ελάχιστους σταθμούς από Αθήνα, ακόμη και με την εξωτερική κεραία που έβαλα!:mad:
Μήπως μπορείς να μου πείς αν υπάρχει καμία συχνότητα που κάνει αναμετάδοση τον 902 στην περιοχή μου?

Αρη εμείς κατά επαρχία μεριά έχουμε μεγάλο πρόβλημα με τον 902.
Έχει μόνο η Λακωνία πρόβλημα; (Μην γελάτε ρε !!!) η είναι προβληματική η λήψη;
Να ενημερώσει κάποιος αν γίνεται ιντερνετική αναμετάδοση του προγράμματος μήπως και καταφέρουμε τίποτα…

παιδιά το σήμα του 902 είναι “αδύναμο” και στην Αθήνα. Ειδικά μέσα σε λεωφορείο ή στο τρένο με walkman…
πρέπει κάτι να γίνει, εδώ εκπέμπει ο βλαξμαν, εεε, blackman, μέσω ίντερνετ…

Ο πομπός του 902 είναι ένας απ’ τους ισχυρότερους στο Λεκανοπέδιο. Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε “πάνω μας” παράσιτα από άλλους σταθμούς. Κυρίως από αυτόν που βρίσκεται από αριστερά μας. Οχι τυχαία βέβαια.
Οσον αφορά την επαρχία, όπου υπάρχει η δυνατότητα, υπάρχουν αναμεταδότες. Στη Λακωνία π.χ. πώς να βάλεις αναμεταδότη του 902; Σε δυο μέρες οι …αντιφρονούντες θα στον έχουν ξηλώσει…
Θα ζητήσω να μου δώσουν έναν κατάλογο με τις συχνότητες ανά την Ελλάδα.
Η δε σίγουρη λύση για όλη την Ευρώπη είναι ο δορυφόρος. Σιγά όμως μη στήσεις το πιάτο για ν’ ακούς 902. Οσο κι αν θέλουμε να παινέψουμε τα γένια μας, να μη υπερβάλλουμε κιόλας.

Κάτω τα χέρια από τον πομπό του 902! Είναι μέγκλα πράγμα (αγγλικός, Eddystone) και τον είχα πουλήσει εγώ.

Μέγκλα μπορεί να είναι, πάντως στη Γλυφάδα γίοκ, κι έτσι δεν ακούμε τον φίλο μας και τις εκπομπές του:016:

Αυτήν τη νέα ανακάλυψη το internet, το ξέρετε; Webcasting μήπως;

Τι αναμεταδότες και κουραφέξαλα; Εδώ και οι …γιαγιάδες πλέον σερφάρουν.

Εμ… αυτό λέω και γω ως “παθόν”.

Ελα, δε θέλω μ…κίες. Στο Ιντερνετ μπορείς να ακούσεις π.χ. “Sport FM”. Μια χαρά ακούγεται. Αλλά μουσική στο Ιντερνετ; Σαν ν’ ακούς “καθαρισμένο” τραγούδι από τον Κουνάδη. Το cool edit σε όλο του το μεγαλείο. Και για να τελειώνει το θέμα, το είχαμε κάνει πειραματικά. Μόλις σου “φορτωθούν” 5.000 χρήστες από Αμερική κι άλλοι τόσοι από Αυστραλία… πάπαλα η δουλειά. Κάθεται και σε κοιτάει ο Μίντιαπλέιερ σαν μ…κας.
Οσο για τη Γλυφάδα, αυτό είναι γνωστό. Οσοι έχουν την κεραία τους στον Υμηττό, έχουν αδύνατο σήμα (σχεδόν καθόλου) κατά Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Γλυφάδα μεριά. Είναι άλλα σημεία της Αθήνας που χάνεις για παράδειγμα το Σκάι (μάλλον ο πιο δυνατός) ενώ ο 902 ακούγεται.
Και βέβαια παίζουν πάντα ρόλο και ραδιάκια. Αυτό που έχω στο σπίτι κάνει παράσιτα και στο Χαϊδάρι. Του αυτοκινήτου όμως πιάνει καμπάνα μέχρι το τούνελ της Τρίπολης.
Οσο για την τεχνολογία… Ζορζ κάνεις λάθος. Αυτή τη στιγμή η καλύτερη λύση παραμένει ο δορυφόρος.

Η απάντηση σ’ αυτό είναι η λέξη bandwidth. Αν βγαίνεις με dial-up και ο server σου κατασκευάστηκε πριν τη μεταπολίτευση είναι λογικό να έχεις τέτοια προβλήματα. Εν έτει 2007, αυτά δε σε απασχολούν καθόλου. Σχετικά με την ποιότητα της μουσικής, βάζεις τον χρήστη να την επιλέξει (high/low), ανάλογα με τη σύνδεσή του. Τα πιο εξελιγμένα λογισμικά ανιχνεύουν την ταχύτητά του και επιλέγουν αυτόματα.
Σε λίγα χρόνια, όταν θα έχουν εξαπλωθεί και εφαρμοστεί οι τεχνολογίες τύπου WiMAX, ραδιόφωνα, αναμεταδότες και παράσιτα θα αποτελέσουν παρελθόν. Ακόμη και κάθε αυτοκίνητο θα έχει τη δική του ΙΡ και θα λαμβάνει τα πάντα live μέσω internet, από χάρτες για τα GPS, μέχρι upgrades για τον εγκέφαλό του και φυσικά και ραδιόφωνο.

Αυτή τη στιγμή η καλύτερη λύση (όπου καλύτερη = σχέση ποιότητας / κόστους) είναι το internet. Ο δορυφόρος είναι πανάκριβος. Η υποδομή για να στηθεί από το μηδέν ιντερνετικό ραδιόφωνο με αξιώσεις δε θα κοστίσει πάνω από 60 χιλιάρικα (ποσό αστείο για μια τέτοια Α.Ε. όπως αυτή του Περισσού :))…

(Πολύ χοντρικά) πως αναλύεται αυτό το 60άρι ρε Κώστα;
Να μαθαίνουμε κι εμείς τι παίζει.