Αφιέρωμα στην Κοκκινιά στους 90,4 Fm (14/1)

H μουσική παράδοση της προσφυγομάνας Κοκκινιάς, οι καλλιτέχνες, τα πάλκα, τα τραγούδια της, την Τρίτη στις 7 το απόγευμα, στην εκπομπή του Κώστα Μπαλαχούτη «Πειραιάς της καρδιάς μας» στο Κανάλι Ένα του Πειραιά στους 90,4 Fm.

O συγγραφέας, παραγωγός, στιχουργός και διευθυντής του ogdoo.gr παρουσιάζει μια εκπομπή παντρεύει αρμονικά την έρευνα με την ψυχαγωγία. Πρόκειται για ένα «σεργιάνι» -όπως υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο ίδιος- στον ιδιαίτερο και μαγικό κόσμο του Πειραιά από τα «χρόνια τα παλιά» μέχρι και τις μέρες μας μέσα από τραγούδια, θύμησες μαρτυρίες, καταγραφές, αρχεία, «μεγάλες» και «μικρές» ιστορίες. Συχνά πυκνά το περισκόπιο του «Πειραιά της καρδιάς μας» επεκτείνεται και εκτός των ορίων αγκαλιάζοντας ευρύτερες περιοχές του «πλανήτη» της μουσικής και όχι μόνο.

Καλεσμένος στην εκπομπή στο σεργιάνισμα της Κοκκινιάς θα είναι ο Κοκκινιώτης ραδιοφωνικός παραγωγός και «γνώστης» του λαϊκού τραγουδιού Αντώνης Βεντούρης: Απʼ τη μπύρα του «Τζελαλίδη» και τα Γερμανικά της Κοκκινιάς με τον «Γάλλο» και τον «Αστέρα», στην Παναγή Τσαλδάρη στα ιστορικά αντικριστά κέντρα του «Περιβόλα» και του «Κεφάλα» όπου φιλοξενήθηκε όλο το ανφάν γκατέ του λαϊκού τραγουδιού… και άλλα πολλά και ιδιαίτερα. Άλλωστε οι εκπομπές του Κώστα Μπαλαχούτη διακρίνονται για την αμεσότητα, γνώση, έγκυρη, ευρηματική και έγκριτη ματιά τους, γιʼ αυτό στο πρόσφατο παρελθόν τόσο στο Κόκκινο 105,5 όσο και στο Derti 98,6 είχαν κάνει τη «διαφορά» στην κατηγορία τους.

Την εκπομπή μπορείτε να ακούσετε και μέσω του διαδικτύου στη διεύθυνση kanaliena.gr ενώ αναμεταδίδεται σε επανάληψη και την Κυριακή στις 10 το βράδυ.

πηγή: ogdoo.gr