Αν περνάς κι αν δεν περνάς - Τι όργανο ακούγεται

Γεια σε όλη την παρέα του φόρουμ , θα ήθελα να ρωτήσω , μήπως ξέρετε τι όργανο είναι αυτό που μπαίνει στο 0:15 και μετά , με έναν ήχο που ακούγεται σα σφύριγμα.Το έχετε ακούσει σε αλλα κομμάτια ; Ευχαριστώ

Είναι το κανονάκι. κάνει αυτό το εφέ “σφύριγμα” σέρνοντας τα δάκτυλα γρήγορα πάνω στις πρίμες χορδές του οργάνου σα γκλισάντο. Γίνεται συχνά.

2 «Μου αρέσει»

Να σαι καλα , δεν υπήρχε περίπτωση να το σκεφτομουν ποτέ :stuck_out_tongue:

1 «Μου αρέσει»

Νομίζω όχι ακριβώς στις πρίμες χορδές, αλλά στο σημείο της χορδής (πολλών χορδών μαζί δηλαδή) ανάμεσα στο κλειδί και στον καβαλάρη, στο πολύ μικρό κομματάκι που έχει τόσο ψηλό τόνο ώστε μελωδικά δεν είναι χρήσιμο.

Ωραίο κομμάτι, This_name, μπράβο που μας το θύμισες. Σπάνια περίπτωση όπου μια τόσο δεξιοτεχνική ομάδα κάνει πέρα την πολλή τέχνη για να βγάλει μιά τόσο «γλεντζέ» ηχογράφηση.

Και βέβαια, επειδή μου πατάει έναν κάλο που έχω βγάλει τελευταία, είναι διασκευή σε τραγούδι ενός γνωστού οργανικού ζεϊμπέκικου, που στα ελληνικά δεν έχει ιδιαίτερο τίτλο (ραστ ζεϊμπέκικο ή ραστ απτάλικο ή απλώς ζεϊμπέκικο ή απτάλικο) ενώ στα τούρκικα, που παίζεται λίγο αλλιώς, το λένε Kordon.

1 «Μου αρέσει»