- Εκτελέσεις του “ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΕΛΑ” (των Γ. Παπαϊωάννου - Χ. Βασιλειάδη) που έχω:
-
Με τους Παπαϊωάννου - Στελλάκη (1946) (1η εκτ.), από το LP "Γ. Παπαϊωάννου, Οι Μεγάλοι του Ρεμπέτικου Νο.4, MARGO 8152 / 1976.
-
Με τον Τ. Μπίνη, από το LP “Παλιά Παράπονα Νο.2”, MARGO 8021 / 1974.
Σημείωσεις:
α) Εδώ ο Μπίνης τραγουδάει μόνος του.
β) δεν ξέρω αν είναι επανεγγραφή από δίσκο 45 ή 78 στροφών.
γ) Από τα κιτάπια μου έχω την πληροφόρηση πως η 2η εκτέλεση του τραγουδιού είναι με τον Τ. Μπίνη (χωρίς να αναφέρεται αν τον συνοδεύει κι άλλη φωνή) και ο 78άρης δίσκος (χωρίς άλλα στοιχεία) κυκλοφόρησε στις 14/2/1948.
δ) Εσύ (Ιωάννα), στα δικά σου κιτάπια, αναφέρεις πως τον Μπίνη τον συνοδεύει η Στ. Χασκίλ (1948 / 1949). -
Με τους Τ. Μπίνη - Οδ. Μοσχονά (1983), από το CD “Τηλεοπτικό αφιέρωμα: Γιάννης Παπαϊωάννου - Τα τραγούδια του”.
Το ντουέτο το συνοδεύει ορχήστρα με δύο μπουζούκια (Γιάννης Μωραϊτης και Στέλιος Μακρυδάκης), κιθάρα (Γιάννης Βενέκας), μπαγλαμά (Τάκης Καλλέργης) και πιάνο (η Ευαγγελία Μαργαρώνη, που έχει και την επιμέλεια της ορχήστρας).
Σ.Π.