Τελικά ο χάρος αυτόν τον Νοέμβρη έχει βάλει στο μάτι και χτυπάει τα καλίτερα μπουζούκια μας . Σήμερα έφυγε πρόορα από κοντά μας ένας από τους καλίτερους δεξιοτέχνες του μπουζουκίού που έχει βγάλει η θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Γεωργοπουλος [γνωστός ως Δημητράκης επειδή είχε βγεί στο πάλκο μικρός με κοντά παντελονάκια] .Είχα τη χαρά να συνεργαστώ μαζί του …Υπήρξε ίσως ο μοναδικός μπουζουξής που εκτός των άλλων γέμιζε μαγαζί τη δεκαετία 1980 με 90 [ΔΙΟΓΕΝΗΣ ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ] ΄χωρίς να έχει προσωπική δισκογραφία . Συνήθιζε να βγαίνει μπροστά με το μπουζούκι και νά βγάζει τους τραγουδιστές μαζί όλους και να παρουσιάζει ποτ πουρί με αφιέρώματα σε μεγάλους λαικούς συνθέτες και τραγουδιστές . Θα ήθελα να παρακαλέσω όποιος φίλος μπορεί γιατί εγώ δεν τα καταφέρνω με τα τεχνικά να βάλει κάποια βίντεο που παίζει μπουζούκι είτε από την εκδίκηση της γυφτιάς η άλλο .
μακαρι να ειχα κατι θα το ανεβαζα με χιλια μου δινεται ομως η ευκαιρια να εκφρασω αυτο που εχω απο τον δημητρη δε θα φυγει ποτε απ την ζωη μου γιατι ειναι διαπιστωση χρονων πολλων απο το `80 οταν πρωτοδουλεψαμε στον Διογενη με την Λιτσα Διαμαντη και τον Λευτερη Ζερβα - βιολι καθαρος σολιστας με την ταχυτητα του καλος τραγουδιστης αλλα πανω απο ολα καλος ανθρωπος καλο ταξιδι φιλε δημητρη
Κρίμα κρίμα , καλός άνθρωπος και μουσικός, γλεντήσαμε μαζί του πολλές φορές …
Καλό σου ταξίδι κι από μένα Δημητράκη …
< … Ένας από τους μεγαλύτερους δεξιοτέχνες του μπουζουκιού, συνθέτης, ερμηνευτής και στιχουργός, Ο γνωστός ως “Δημητράκης”, ήταν ίσως ο καλύτερος βιρτουόζος του μπουζουκιού της δεκαετίας του 80. Έγινε γνωστός στη Θεσσαλονίκη, έπαιξε μπουζούκι στο … δίσκο “ΧΑΡΑΤΣΙ” του Νίκου Παπάζογλου και σε πολλές γνωστές δισκογραφικές δουλειές. Έγραψε τη μουσική στο πρώτο τραγούδι του πρώτου δίσκου του Βασίλη Καρρά (ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕΣ ΩΡΕΣ). Γεννήθηκε το 1951 στην Πτολεμαϊδα και ξεκίνησε την καριέρα του εκεί, σε ηλικία 12 ετών.
Απεβίωσε στα 59 του χρόνια στις 21 /10 /2010 στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, από οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου… >