Έφυγε η Τζένη Βάνου! (10/2/1939 – 5/2/2014)

Υπογράφει ο Κώστας Μπαλαχούτης

Μία από τις μεγαλύτερες ερμηνεύτριες όλων των εποχών στο ελληνικό -και όχι μόνο- τραγούδι έφυγε από κοντά μας. Τη γνώριζα… μέσα από συνεντεύξεις που μου είχε παραχωρήσει αλλά και τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές όπου είχαμε «συνυπάρξει». Άνθρωπος γλυκός, ταπεινός, ευγενικός, ερωτικός, ειλικρινής, έντιμος, γενναιόδωρος, ευαίσθητος.

Παρά τις μεγάλες δόξες που γνώρισε απʼ τα τέλη του ΄50 και σε όλη τη δεκαετία του ΄60 ως νέα ιέρεια του ελαφρού αλλά και στις κατοπινές ως μεγάλη κυρία του ελαφρολαϊκού δεν ξέρω αν «οι ειδήμονες» έχουν καταλάβει τι ανεπανάληπτη τραγουδίστρια είχαμε την ευλογία να ακούσουμε και να απολαύσουμε επί σκηνής. Βέβαια ο κόσμος τη λάτρεψε και την αποθέωσε… κι αυτό έχει η σημασία.

Άλλωστε στην καταγεγραμμένη «ιστορία» του ελληνικού τραγουδιού συμβαίνει το εξής παράδοξο: όσοι αγαπήθηκαν και τραγουδήθηκαν περισσότερο «κατέχουν» όλο και λιγότερες παραγράφους και αναφορές… Αν η Τζένη Βάνου είχε γεννηθεί αλλού… Αυτοί που φεύγουν, χάνονται όταν πάψουν οι μένοντες να τους θυμούνται. Η Τζένη Βάνου –όπως και κάποιοι άλλοι αγιασμένοι- όσο υπάρχουν άνθρωποι δεν θα σβήσει ποτέ![RIGHT][SUB]
πηγή: ogdoo.gr

φοβερη τραγουδιστρια…τετοιο βιμπρατο δεν θα ξαναβγει…

Άλλη μια μεγάλη τραγουδίστρια μας αφήνει. Κρίμα, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει. Καιρό με τον καιρό μένουν όλο και λιγότεροι. Φτάνει πια.
Πολλά συλλυπητήρια στους οικείους της

Πραγματικά μια ξεχωριστή φωνή με τρομακτικές ερμηνείες στο ενεργητικό της…
Ιδιαίτερη εντύπωση μου έκανε απο παλιά η μακροχρόνια απουσία της απο τη δισκογραφία ενώ απο όσο θυμάμαι τα τελευταία χρόνια διατηρούσε κατάστημα ψιλικών την Καλλιθέα.

Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς της.

ΥΓ: η Τζένη Βάνου ήταν απόδειξη του ότι μπορούν να γραφτούν ζειμπέκικα για γυναίκες ερμηνεύτριες…

Το ξαναγραφω …την εβλεπα το καλοκαιρι εκει εξω απο γνωστο μαγαζι να πινει τον καφε της. Καθε φορα ελεγα…την επομενη θα παρκαρω και θα κατεβω να της φιλησω ευγενικα το χερι.Το ηθελα πολυ. Και δεν το εκανα ποτε!!!
θα τη θυμομαστε ολοι που αγαπησαμε τη φωνη της

<< Πέρασε ήλιε διωξ’τις παγωνιές στίς πονεμένες φτωχογειτονιές >>.Τζένη Βάνου οι φίλοι του ελληνικού τραγουδιού δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ