"Έφυγε" η Μάγια Μελάγια

Βγήκε στο τραγούδι μετά τη λήξη του Δεύτερου Παγκοσμίου (με το single Μεσ’ Του Βαλς Τις Στροφές b/w Πώς Με Μεθάς, 1946) και μεσουράνησε στη δεκαετία του 1950 και στις αρχές της δεκαετίας του 1960, γενόμενη όχι μόνο η βασίλισσα του αρχοντορεμπέτικου στυλ με τη χαρακτηριστική μπάσα φωνή της, μα και ένα μεγάλο σύμβολο του σεξ για την εποχή της: για πολλούς, μάλιστα, ήταν η απόλυτη γυναικάρα των 1950s, κάτι που την έφερε και στον κινηματογράφο της εποχής το 1956, με τη μορφή της να αποτυπώνεται σε ταινίες σαν τις 3 Τρελλοί Ντετέκτιβς (1957),Ραντεβού Με Τον Έρωτα (1957) και [i]Η Φτώχεια Θέλει Καλοπέραση/i

Η Μελπομένη Τσιριγώτη, όπως ήταν το κανονικό της όνομα, πέθανε νωρίτερα σήμερα σε ηλικία 86 χρονών. Αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας ήδη από το 2013, όταν διάφορα δημοσιεύματα την ήθελαν να αναγκάζεται να φιλοξενηθεί στο Σπίτι του Ηθοποιού.

Αν και το εγχώριο καλλιτεχνικό σινάφι την έχασε στις αρχές των 1960s, όταν μετά τον χωρισμό της από τον Γιώργο Μουζάκη έφυγε από την Ελλάδα, η Μάγια Μελάγια έκανε μια δεύτερη καριέρα στα μαγαζιά της ελληνικής παροικίας των Η.Π.Α. και παντρεύτηκε εκεί. Αποφάσισε να γυρίσει στην πατρίδα της χρόνια μετά, όταν πια έμεινε χήρα και είχε μια περιπέτεια υγείας, και εγκαταστάθηκε αθόρυβα σε ένα διαμέρισμα στην Αγίου Μελετίου.

Τα τελευταία χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για την πάλαι ποτέ θρυλική ντίβα, καθώς το 2009 έχασε την καρδιακή της φίλη Σπεράντζα Βρανά και το 2011 τη μοναδική της αδερφή, Στέλλα.

Πηγή: http://www.avopolis.gr/

Ας αναπαυθεί με ειρήνη…

Το τι όνομα είχε κάνει, στη δεκαετία ΄50, φαίνεται και από αυτό το πραγματικό περιστατικό: Παράσταση αρχαίου δράματος στην Επίδαυρο, πρόσφατες ακόμα οι τελικές εργασίες αποκατάστασής του αρχαίου θεάτρου, ο δρόμος ακόμα χωμάτινος και καταβρεγμένος με ειδικό υγρό κρατικής εισαγωγής για περιορισμό της σκόνης. Συνωστισμός στη μικρή είσοδο των θεατών, με τους χωροφύλακες να ελέγχουν τα εισιτήρια για να αποφύγουν το “μπουκάρισμα” τζαμπατζήδων που είχε παραγίνει πιά. Μέσα στον κόσμο και η Παξινού, σπρώχνουσα και αγωνιούσα για να προλάβει να ετοιμαστεί έγκαιρα στο καμαρίνι της. Φτάνει μέχρι τον κλοιό των βλοσυρών χωροφυλάκων όπου της ανακοινώνεται ότι κανείς δεν μπαίνει χωρίς εισητήριο. -”Μα, είμαι η Κατίνα Παξινού!!!”, λέει απορημένη. Και ο χωροφύλακας: - “Μωρέ, δεν πά’ να ΄σαι κι η Μάγια Μελάγια, δεν περνάς, είπαμε!”

1 «Μου αρέσει»