Νομίζω πως όσοι έχουμε δει την ταινία"πιος Θανάσης;" του βέγγου θυμόμαστε ένα σόλο μπουζουκιού του ζαμπέτα που έπαιζε κάτα την διάρκια της ταινίας στα μπουζούκια. Πως λένε αυτό το σόλο;
Το δεύτερο είναι,το πρώτο δεν είναι από αυτή την ταινία. Σε ευχαριστώ Σπύρο.
Φένετε πώς δεν παίζει αλλά είναι ηχογράφηση από πριν και παριστάνει πως παίζει.
ναι ολα στις ταινίες ειναι playback (προηχογραφημένα).
ειναι μια φαντασία (για γέμισμα).
δεν νομίζω να υπαρχει σε κάποιο LP.
θα δούμε…
Για πιο λόγο το κάνανε αυτό; παίζαν όντος ή το παριστάναν;
https://youtu.be/lEboqb2cN5Q?si=WUjDR5Nimt9ruzFd και εδώ και παντού!
επειδή στα κινηματογραφικά γυρίσματα, ειναι χρονοβόρο και ακριβό, το στήσιμο για ορχήστρα, για αυτό η ηχογράφηση γινόταν σε studio απο πριν.
πιο σίγουρο και καλύτερη ποιότητα ήχου.
Εγώ είμαι σχεδόν σίγουρος ότι καμμία επί τούτου ηχογράφηση δεν γινόταν. Απλούαστατα, έβαζαν σ’ ένα πικαπ το δίσκο να παίζει και ξεκίναγαν το “γύρισμα”.
Κι όμως, υπάρχουνε κάποια αρκετά παραδείγματα που διαψεύδουν αυτό.
Ηχογραφήσεις που ακούγονται σε ταινίες δεν κυκλοφόρησαν ποτέ σε δίσκο την εποχή τους, γράφτηκαν άλλες εκτελέσεις για τις 78 κ 45 στροφές…
Αυτό όμως έτυχε, δεν πέτυχε. Αυτό που βρίσκω ενδιαφέρον είναι το ότι οι μουσικοί γενικά συνήθως παίζουν ότι παίζουν αυτό που όντως παίζουν, αντί απλά να χαζοκουνάνε τα χέρια, ίσως για να μην παρουσιάζουν ένα ασόβαρο θέαμα προς θεατές-συναδέλφους.
Ναι,και άπο πια ταινία είναι. Πρέπει να έχει πολύ γέλιο.
Είναι από τη ταινία “Είναι ένας… τρελλός τρελλός Βέγγος” του 1965 σε παραγωγή του ΘΒ προφανώς
Το σόλο είναι το «Παιχνίδια στην ακρογιάλια»
Από πια ταινία είναι; νόμιζα πως είναι άπο το"τι 30 τι 40 τι 40" του κωσταντάρα, αλλά είδα χθες την ταινία, και δεν είδα κανένα ζαμπέτα μέσα…
Είναι από την ταινία “Εφοπλιστής με το ζόρι” του 1971 με τον Αλέκο Τζανετάκο.
Δεν παίζει ο Λάμπρος Κωνσταντάρας.
https://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Εφοπλιστής_με_το_ζόρι
Αυτος ο δισκος ειναι λατρεια, το μπουζουκι αγαπη μου νο2. Το καλυτερο δισκακι με ορχηστρικα του Ζαμπετα. Το εψαχνα καιρο εδω στο βορειο χωριο και οταν κατεβηκα προσφατα αθηνα, ετρεξα εξαρχεια στα δισκαδικα και τον σηκωσα για ενα δεκαρικο… Αλλη φαση στο βινυλλιο προφανως. Μεγαλος πενιατωρ. Δεν ειναι απο τους αγαπημενους μου συνθετες γενικα, αλλα σαν παικτης ειναι κορυφη
Σε ευχαριστώ λουκά!..