Soundcloud presentation about early recordings in Ottoman empire, info about early Greek-Turkish songs

Σας στέλνω ένα σύνδεσμο για μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα διάλεξη για τις πρώτες ηχογραφήσεις που έγιναν στην ύστερη Οθωμανική περίοδο. Ο ομιλητής είναι Τούρκος που μιλάει στα αγγλικά, αλλά εγώ τουλάχιστο δεν είχα κανένα σοβαρό πρόβλημα να τον παρακολουθήσω:

Θα ήθελα να παραθέσω μερικούς σύνδεσμους για κοινά τουρκοελληνικά τραγούδια, που μου έχει βρει ο φίλος Joe Graziosi:

Σχετικά με το τραγούδι Το κάστρο της Αστυπαλαιάς:

Two early versions of Turkish of “Το κάστρο της Αστυπαλαιάς” recorded in the USA by the Smyrna born Armenian Garbis Bakirgian, known as Kanuni Garbis and by the Romaniate Jewish singer from Yanina, Epriros Amalia Baka who recorded several Turkish songs recorded as Amilia Hanim:

Very early Turkish recording include those by the singers Hafiz Ahmet Bey ca 1910 and ca 1923 by Yasar Bey where it is identified as a Neva Usak Kanto:

Εδώ είναι είναι μία προγενέστερη τούρκικη έγγραφή του Ραστ Κάντο/ Αν εσύ δε με πιστεύεις με τον τραγουδιστή Hafız Ahmet Bey:

Εύα

3 «Μου αρέσει»