Modern Times

Μπράβο στα παιδιά, αλλά αν τους πάρουν χαμπάρι βλέπω να μαζεύουν πολλά χρόνια…Θέλει προσοχή με τους …ιέρακες του νετ!

Στην καλη μουσικη δεν υπαρχουν περιορισμοι και συνορα. Εξαλλου, πρεπει να υπαρχει πλουραλισμος…:089:

Συμφωνώ αλλά κάτι ΑΕΠΙδες και λοιποί “σταυροφόροι” δεν έχουν την ίδια άποψη δυσετυχώσε…

Η απαντηση μου πηγαινε στην Ελενη, αλλα ετσι ειναι…:240:
Ειναι θεμα χρονου να φανε “καμπανα”…

Ιωάννα (μας), κατέβασε από εδώ το Limewire και εγκατέστησέ το. Aυτό που θα κατεβάσεις είναι .rar. Αν δεν έχει το winrar για να το ανοίξεις, κατέβασέ το από εδώ.

Μετά, στο Search γράψε Muddy Waters, περίμενε λίγο και μετά στα results διπλοκλικάρισε όλα όσα έχουν μέγεθος κάπου 3ΜΒ και είναι .mp3 και μετά πήγαινε για ύπνο.

Την άλλη μέρα για πρωινό θα φας Muddy Waters με τη σέσουλα.

(Καλά, εντάξει! Δεν είναι τόσο απλό, αλλά το τηλέφωνό μου το έχεις άμα κολλήσεις.)

Γεια χαρά σας.
Ελένη σ΄ευχαριστουμε διπλά που τα ανεβασες, να΄σαι καλά…

Αυτο με τις απαγορεύσεις και την παρεμπόδιση της ελεύθιερης κυκλοφοριας της γνωσης, ΔΕΝ το πολυκαταλαβαίνω!. Η γνωση σημερα πρεπει να μοιράζεται σε όλους, εξάλλου, ο,τι κυκλοφορει διαδικτυακά, δεν γίνεται να μην κυκλοφορησει σε αντιγραφα…
Αρα, θα προτεινα και οποιος αλλος ζητά υλικο, οπως παρτιτουρες, ειδικά ρεμπετικων, να τον διευκολύνουμε. Να προσφερουμε αν μπορουμε χωρις διακρίσεις!.

Κατ’ αρχήν για να βάλουμε κάποια πράγματα (πάλι) στη θέση τους. Αυτά δεν τα ανέβασε η Ελένη, μας έδωσε μόνο κάποια links.

Η γνώση πρέπει να μοιράζεται σε όλους, αλλά εδώ δε μιλάμε περί γνώσης. Μιλάμε για τη δουλειά κάποιων καλλιτεχνών που, καλώς ή κακώς δε θα το συζητήσουμε εδώ, προστατεύεται από το Νόμο περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας.

Το φόρουμ αυτό λειτουργεί για πάνω από 10 χρόνια χωρίς κανένα “παρατράγουδο”, ακριβώς επεδή έχει εξελιχθεί σε κόμβο μετάδοσης της γνώσης και όχι σε κόμβο ανταλλαγής “αγαθών” που υπόκεινται σε αυτόν το Νόμο. Υπάρχουν χιλιάδες άλλοι τρόποι που μπορείς να κατεβάσεις ότι γουστάρεις - κακά τα ψέμματα, όλοι λίγο-πολύ ξέρουμε πως και από που.

Θα ήταν κρίμα να δούμε το φόρουμ να τελειώνει άδοξα επειδή μας την έδωσε ξαφνικά να το παίξουμε οι “επαναστάτες” του internet. Χωρίς να θέλω να υπονοήσω κάτι για ‘σένα ή για οποιονδήποτε άλλον, όταν “σκάσει” η καμπάνα όλοι σφυρίζουν αδιάφορα και κάνουν τον Κινέζο, το έχω ξαναδεί το παραμύθι και αλλού, η “ιδεολογία” και η “επανάσταση” πάνε περίπατο και μένουν λίγοι να βγάλουν το φίδι απ’ την τρύπα.

Δεν ανταλλάσουμε μουσική, παρτιτούρες ή οποιοδήποτε άλλο υλικό μέσω αυτού του φόρουμ.

Γνωση ή αγαθο ειναι και η τηλεοραση ;;

Τη στιγμη που καποιες ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ Ελληνικων νοικοκυριων, τα ακουμπανε στη μονοπωλιακη εταιρεια δορυφορικης αναμεταδοσης ελληνικων ιδιωτικων καναλιων ;;

http://www.see.tv/

Το ανακαλυψα μολις και ειναι να χαζευεις πραγματικα πως θα ειναι το μελλον της γνωσης, της πληροφορησης και της δημιουργιας ως αγαθο προς εμπορια και προσπορισμο ή ως τρεϊλερ της λαιβ εμφανισης …

Λοιπόν,
φωτια να μας καψει, αν θελουμε να πάθει κατι αυτό το φορουμ!
Αλλά, πριν απ΄το δικό μου μηνυμα, είδα τον ΚΚ να στελνει -οχι φανερα βεβαια- μήνυμα για αποδοση τραγουδιου, ενώ σε καποιους αλλους, το αρνουμαστε, εστω και κατ΄ιδίαν.
Μου εχει τυχει να ζητα καποιος απο εδώ μεσα κατι, και αν είμαι συνδεμένος και το παρω χαμπάρι, να το στείλω με e-mail χωρίς δευτερη σκέψη!
Αυτά και δεν θα ξαναπώ τίποτε σχετικό.

Πραγματικά, δεν μπορώ να καταλάβω τη σύνδεση που κάνεις με την τηλεόραση…

Γιάννη μην το παίρνεις προσωπικά, κανείς δε σε κατηγόρησε, ήμουν σαφέστατος σε αυτά που έγραψα. Η ένστασή μου δεν είναι στο να στείλεις με email κάποιο αρχείο που θα σου ζητηθεί, ούτε να ζητήσεις εσύ κάποιο αρχείο. Ακόμη κι εσύ ο ίδιος δεν είπες κάτι τέτοιο πριν. Μίλησες για διευκόλυνση όλων όσων μπαίνουν εδώ και ζητάν κάτι, που σημαίνει “μπάτε σκύλοι κατεβάστε” και είναι τελείως λάθος.
Επίσης, να διευκρινίσω ότι εκφράζω προσωπικές μου απόψεις, οι οποίες μπορεί να βρίσκουν αντίθετους τους υπόλοιπους. Απλά, επισημαίνω κάποιους κινδύνους, τους οποίους δεν υπάρχει λόγος να τους προκαλέσουμε.

Τώρα, θες να ξαναπείς κάτι σχετικό, δε θες να ξαναπείς κάτι σχετικό… δικό σου θέμα.

Και βέβαια δεν είναι μόνο το θέμα της “πρόκλησης κινδύνων” για το Φόρουμ (που βάζει ορθότατα ο Γουέμπ-μάστορας) και το “υπαρξιακό” ζήτημα του Φόρουμ (είμαστε φόρουμ συζήτησης κι επομένως ανταλλαγής γνώσεων, κι όχι ανταλλαγής υλικών αγαθών) που μπήκε πιο πάνω.
Είναι και το ηθικό-οικονομικό ζήτημα. Δηλαδή, για παράδειγμα, ψάχνει ένας φίλος το δίσκο του Τάδε (να μη λέω ονόματα που θα ταίριαζαν απόλυτα) μη εμπορικού μουσικού, τον οποίο δε βρήκε στα δυο-τρία μεγάλα δισκοπωλεία όπου μπήκε. Ο δίσκος αυτός δεν πουλιέται στα γνωστά δισκάδικα, αλλά σε κάποια μικρά και πιο “ψαγμένα” (συχνό φαινόμενο, ιδιαίτερα στο χώρο με τον οποίο εμείς ασχολούμαστε) και γι’ αυτό δε βρίσκεται εύκολα. Για τον ίδιο λόγο οι πωλήσεις του δίσκου είναι φυσικά μικρές. Αυτό το λίγο μεροκάματο που ίσως βγει, δε θα ‘μαι εγώ που θα του το λιγοστέψω κι άλλο, μοιράζοντας κόπιες.
Απ’ την άλλη, αν προκύψει κάτι καλό στη δισκογραφία (για τα δικά μας πάντα γούστα), πιθανότατα θα 'ναι καμιά μικρή παραγωγή κι όχι προϊόν των …μεγαθήριων. Ποιος θα το ενισχύσει;

Μια διευκρινιση μονο,
Εννοειται με ολη την καλή διάθεση και το ενδιαφέρον για το φορουμ. Εντυπωση μας είχε κανει παλιοτερα που ζήτησε φιλος παρτιτουρες ρεμπετικων τραγουδιών και ελαβε αγρια και αποστομωτική απαντηση απο τον ΚΚ
… και τωρα με εκπληξη ειδα να προσφερει με όλη του τη διάθεση τραγουδια - ασχετα - με το ρεμπετικο… Στη μια περιπτωση οι παρτιτούρες ήταν αναγκαιες για εξασκηση και βιοπορισμό… στην άλλη και χωρις τα τραγουδάκια που ανέβασε θα επιβίωνε η φιλη που τα ζητησε!.
Αυτο ηταν το παραπονο, κατα τα αλλα συμφωνω απολυτα. Βλεπεις ειμαι και εγω εμπειρικός περισσοτερο στη μουσική, “του αυτιού”, που λεμε και δεν μπορω να βοηθήσω από αποσταση οποιον ζητα βοηθεια!.
Σας λεω την αποψη μου στα ισα, χωρις παρεξηγηση, ετσι;

Ρε συ Γιάννη το έχουμε εξαντλήσει το θέμα, δεν έχει νόημα η παραπάνω κουβέντα - και με το συμπάθειο, άλλα η τόση εμμονή σου σε αυτό είναι άνετα παρεξηγήσιμη, παρά την καλή σου διάθεση. Κι αν θες, οι δυο περιπτώσεις που αναφέρεις δεν είναι το ίδιο, δε μπορείς να τις συγκρίνεις.

Άρη έμαθα από τον Βαβουλέ πως αυτός στον οποίον αναφέρεσαι κάνει και δεύτερη δουλειά (εκτός μουσικής), και κουφάθηκα τελείως! Είμαι 100% μαζί σου.

Όντως το θέμα έχει συζητηθεί ΠΟΛΥ αναλυτικά στο παρελθόν και οι απόψεις των διαχειριστών του φόρουμ ειπώθηκαν από τον Άρη και το webμάστoρα…

Σχετικά με τον ΚΚ, Γιάννη, εάν προσέξεις λίγο θα δεις πως δεν δίνει mp3s ή αρχεία ήχου. Παραπέμπει την Ιωάννα στο software (limewire) και τα Links για να τα κατεβάσει, κάτι το οποίο έχει διαφορά, όσο παράξενο και αν σου φαίνεται.

Επειδή είσαι και σχετικά νέος εδώ να υπενθυμίσω ότι η αρχή αυτού του φόρουμ είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ (βλ. στα FAQ “Συμπεριφορά & δεοντολογία χρηστών”). Δεν θα γίνει όχημα μεταφοράς και αναταλλαγής mp3, αρέσει δεν αρέσει σε κάποιους. Υπάρχουν άλλα sites γι’αυτή τη δουλειά.

Σε επίπεδο προσωπικού mail, επειδή το αναφέρεις, ο καθένας κάνει ότι γουστάρει φυσικά, δεν κατάλαβα τη σύγκριση…

Τέλος να θυμίσω την περίπτωση του kithara.gr το οποίο για να διατηρήσει τη βάση δεδομένων του έγινε kithara.vu (extension κρατιδίου Vanuatu) ώστε να αποφύγει τις νομικές επιπτώσεις από την ΑΕΠΙ. Παρεμπιπτόντως μπες, δες τη βάση και διάβασε και την ιστορία του να ενημερωθείς.

Παρεξήγηση ουδεμία, καλό είναι να υπενθυμίζονται αυτά…

Γεια και χαρά

Δεν υπάρχει θέμα παρεξήγησης Γιάννη. Ξέρω ότι μιλάς με καλή διάθεση και για αυτό το λόγο δεν τίθεται θέμα. Το ζήτημα της ανταλλαγής είναι μεγάλο και χρήζει προσοχής. Το φόρουμ μας δεν έχει τέτοιο χαρακτήρα. Είναι φόρουμ ανταλλαγής απόψεων. Αλλά υπάρχουν πολλές παράμετροι που συζητούνται. Ας πούμε, δεν μπορώ να δεχτώ ότι ένα CD κοστίζει 20-30 ευρώ αλλά κατανοώ ότι πρέπει να υπάρχουν δικαιώματα τα οποία όμως πρέπει να πηγαίνουν στους οπωσδήποτε στους δημιουργούς (όπως λέει και ο Άρης, το μεροκάματο του άξιου μουσικού δεν θα το κόψω εγώ). Για το δικό μας το θέμα τώρα:
1) Δεν ανταλλάσουμε τραγούδια μέσω του φόρουμ. :083: Το φόρουμ δε διαθέτει χώρο για ανέβασμα και κατέβασμα τραγουδιών. Μπορείτε να βρείτε τραγούδια για να κατεβάσετε στο site: http://rebetiko.sealabs.net/home.php
2) Το ίδιο συμβαίνει και με τις παρτιτούρες :083:.
3) Φυσικά κανέναν δεν εμποδίζει να παρέχει τους συνδέσμους (που βρίσκονται έξω από το φόρουμ) που κάποιος μπορεί να κατεβάσει τραγούδια. Το φόρουμ δεν μπορεί να είναι υπεύθυνο για κάτι τέτοιο διότι δεν μπορεί να ελέγχει κάθε φορά αν ο σύνδεσμος είναι σύνδεσμος για πώληση ή για δωρεάν κατέβασμα τραγουδιών. Παρόλα αυτά είναι κρίσιμο να μην γίνεται κατάχρηση αυτής της δυνατότητας.

4) Επίσης κανέναν δε δεσμεύει να στέλνει προσωπικά μηνύματα ή email που να ζητά κάποια τραγούδια από συγκεκριμένους χρήστες (και δεν υπάρχει δέσμευση διότι δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να παρέμβει σε μία τέτοια λειτουργία).

Γουεμπ-Μαστωρ την αναφορα ή συγκριση στην tv κανω αφενος γιατι συμπτωματικα το ανακαλυψα χθες και γιατι μας δινει εν ετει 2006 μια εικονα του πως πιθανον να ειναι τα πραγματα σε 3-4 χρονια και ακομα παραπανω.
Γιατι ας πουμε να βαλω συνδρομητικη και να δινω στη Netmed -πως λεγεται αυτη και τι ειναι ; Ολλανδικη- και να βαζω στην τσεπη του Ταγματαρχη -δεν πα’να ναι και Στραταρχης, δεν εχω προσωπικα με τον ανθρωπο …- που καποτε ηταν υπαλληλακος στον τοπικο ραδιοσταθμο στα μεσαια, της ΕΡΤ στα Χανια, καμμια 10ρια χιλιαδες ευρω μηνιατικο και να μην ξεχαρμανιαζω -οχι στο πονηρο παρακαλω…- απο τα 1.200 καναλια μιας ψηφιακης τηλεορασης μεσω μιας καλης ιντερνετικης συνδεσης ;;!!

Μετα για το θεμα της cdοπειρατειας κλπ ή της ευρειας διαδοσης και ανταλλαγης μουσικων παραγωγων και παραλληλα πνευματικων δημιουργιων ας παραθεσω ετσι σαν αρχη τα παρακατω :

  1. Πριν 20 μερες ειδα τον Γ.Νταλ. και ακατανομαστο επιλεγόμενο σε μεσημεριανη εκπομπη της ΕΤ 3 (Μπλιατκας :wink: με σπορ φουτερακι -ή μακω δεν καταλαβα…- και ενα υφος καπως περιλυπο -μπορει ναταν και ξενυχτης- να μιλαει για την κατρακυλα των εταιρειων δισκων και το προβλημα που εχουν με τις πεσμενες πωλησεις. Μεσα στον πονο του που ηταν εμφανης απο τις εκφρασεις και τους συσπασμους του προσωπου του, ειπε το στατιστικο που ολοι περιμεναμε !! Εχει πεσει στο 25 % η κινηση των εταιρειων στην Ελλαδα τον τελευταιο χρονο σε σχεση με τις πωλησεις πριν 5 χρονια και που ηταν σταθερες για χρονια, οπου η αγορα ανθιζε !!
  2. Στην Αγγλια περσυ εγιναν οι δικες εναντιον καποιων πιτσιρικαδων για ανταλλαγη ή και πωληση -θα σας γελασω- υλικου δισκογραφιας και οι δικηγοροι τους ηρθαν σε διαπραγματευσεις οπου αξιολογηθηκαν τα χαμενα εσοδα και τα βρηκανε σε καποιο ποσο αποζημιωσης !!
  3. Σε ολα τα αγραφα cd και dvd οπως παλιοτερα στις κασετες υπαρχει ενα ποσοστο που παει στις ΑΕΠΙ καθε χωρας ή τελος παντων μοιραζεται καπως…
  4. Τοσα sites σε ολο τον κοσμο οπου γινεται μοιρασμα δωρεαν μπ3, τοσοι υπολογιστες, τοσα αντιγραφικa software, τοσες χιλιαδες ή εκατομυρια αγραφα cd που σημαινει κινηση σε καποιες κατηγοριες προιοντων (υπολογιστες, αναλωσιμα, αλουμινιο, πλαστικο, χαρτι κλπ) δεν πειραζουν τους επαϊοντες και θα πειραξουν δυο-τρεις χρηστες συγκεκριμενοι που ετυχε να πιασουμε ; Ή τους κυνηγας ολους αγριως ή τους αφηνεις ελευθερους …
  5. Στο εξωτερικο τα εμπορικα cd π.χ. Μαντονα,Μπ.Σπιαρς, U2 κλπ πουλιουνται χαμηλοτερα εφ οσον ξερουν εκ των προτερων οτι θα πουλησουν πολυ και γινεται μια μειωση οποτε και πουλανε οντως πολυ. Αντιθετα τα μη εμπορικα και δη τα ποιοτικα, τσιμπανε προς τα πανω αλλα οχι πανω απο 18 αντε σε ελαχιστες περιπτωσεις και κανα διπλο γυρω στα 25 $ δηλαδη 20 ευρω.
    Στην Ελλαδα το αντιθετο. Σου λεει αφου θα πουλησει η Αλεξιου και ο Πλουταρχος κοπανα το, τους π…, να τους τα παρουμε !! Και σου βαζει π.χ. το καινουριο της Αλεξιου 20-25 ευρω και το “Μεταφορες εκδρομες ο Μητσος” που ειναι θρυλικο Lp σε ψηφιακη μεταφορα της π… ς*, 12 ευρω προσφορα σε κανα σκονισμενο ραφι !!!
    Και στο φιναλε εχει αναγκη η Αλεξιου απο φραγκα στο cd ; Αφου μια εμφανιση της συναυλιακη της αποφερει κανα 30αρι χιλ. ευρω !! Ο δε Πλουταρχος παιρνει καθε βραδυ απ’οτι λενε 9 χιλιαρικα !! Ειναι θεμα εταιρειας λοιπον και υπολογισμου μπακαλο-κουτο-πονηρο-εξυπνακιστικου, α λα greek-way με γνωμονα το ευκαιριακο υπερκερδος …
  6. Ο πελατης ομως παντα εχει δικιο και περιμενει στη γωνια αν δε φτηνησει ο δισκος να βρει οποιοδηποτε τροπο να το εχει φτηνα !! Εκει που καποτε ο μεσος μικροαστος (το 80-85 % της αγορας) αγοραζε 5-10 cd το χρονο, τωρα αποκταει 100-200 giga byte το μηνα !!! Ετσι ειναι, θα γυρισει κι ο τροχος …

συνεχιζεται …

Αυτο δεν σημαινει βεβαια οτι το δικο μας σαϊτ και φορουμ λειτουργει ετσι !! Διευκρινιστηκε αυτο απο τους καθ’υλην αρμοδιους !! Απλα μια καταγραφη της πραγματικοτητας κανω, για να δουμε πως στην πορεια θα εξελιχθουν τα πραγματα !!

  • πλακας

Σημ. Ο Νταλ. εντοπισε το προβλημα (εννοουσε εδω στην Ελλαδα) στην ανταλλαγη υλικου μεσω αντιγραφης απο φιλους, γνωστους κλπ παρα στους εγχρωμους πωλητές και στα σαϊτ που προσφερουν free download !! Πριν κανα χρονο, εξ ισου περιλυπη, η Αλεξιου ειχε αναφερθει στους εγχρωμους …

Μου επιτρέπετε, πιστεύω, μια παρέμβαση.
Παραθέτω μια διεύθυνση, όπου, εκτός από πολλούς στίχους τραγουδιών, υπάρχουν και κάποιες παρτιτούρες, απαραίτητες, σε κάποιους από εμάς:
http://www.andreas.gr/skripto/

Χάος το θέμα με τα τραγούδια.

Σε τελική ανάλυση πολλά τραγούδια, λίγος χρόνος… Τί να πρωτοακούσει κανείς;

Κι εμένα μου “κέρασε” ο Σώτος πριν κανά δυό χρόνια ένα σκληρό δίσκο 10 Gbyte τραγούδια, και ακόμα δεν έχω ακούσει ούτε τα μισά.

Παρόλαυτα ο “παπούς” Bob, αποδεικνύει περίτρανα γιατί το παλιό κρασί είναι γλύκα. Το καλύτερο άλμπουμ του:109:

Τελευταία ερώτηση: Μπορούμε να ζητάμε τραγούδια μέσω του φόρουμ ή καλύτερα με pm ή email;:082:

Με pm ή με email κανένας δεν θα σε εμποδίσει. Κατά τα άλλα, όχι δεν πρέπει να ζητάμε. Μπορείς να απευθύνεσαι στους φίλους και γνωστούς σου ή στο sealabs για την εύρεση κάποιου τραγουδιού.

Γιώργος

Για τον Μπομπ Ντύλαν:
Τώρα και μεταφρασμένοι στα ελληνικά οι στίχοι όλων των ποιημάτων από το 1962 έως το 2001, με ρίμα και ρυθμό, του «τροβαδούρου του αιώνα» σε βιβλίο από τις εκδόσεις Ιανός, μετάφραση Γ. Ι. Μπαμπασάκη.
Πληροφορίες εδώ:

http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_civ_96447_25/02/2007_216876