Παρτιτούρες και λοιπά περί πνευματικής ιδιοκτησίας (2006-2008)

Προς όλους τους φίλους που ζητάνε παρτιτούρες κ.λπ.

Παρτιτούρες, mp3 και όσα αγαθά προστατεύονται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ούτε διατίθενται ούτε επιτρέπεται να αναζητούνται μέσω του forum.

Οχι διότι είμαστε υστερικοί με τη νομιμότητα.
Αλλά διότι το forum έχει ηλικία 10 ετών και δεν έχει φάει ακόμα ούτε ένα εξώδικο.
Και λέμε να συνεχίσουμε έτσι.
:slight_smile:

Αγαπητέ admin…Έχω καποιες παρτιτούρες από κομμάτια τις οποίες τις έχει γράψει ο καθηγητής μου… Αυτές επιτρέπονται να διακινηθούν ή προστατέυονται και αυτές από νόμο περί δικαιωμάτων…???

Παρτιτούρες, mp3 και όσα αγαθά προστατεύονται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας, ούτε διατίθενται ούτε επιτρέπεται να αναζητούνται μέσω του forum.
το να κάνουν συζήτηση και αναζήτησης μέσο του forum δεν νομίζω να είναι απαγορευμένο και αν οι member ανταλλάσσουν μέσον e-mail orizmeana πράγματα και δεν ενοχλούν το forum που το “προbλιμα”??

Καλά, εσύ γιατί “φόρτωσες”;
Μέσω του email σου μπορείς να στείλεις και να λάβεις ό,τι θες.

μήπως δεν katalawa καλά κάτι που έγραψες για αναζήτησηs

((ούτε διατίθενται ούτε επιτρέπεται να αναζητούνται μέσω του forum.))

Κοίταξε apollon1. Οταν μπαίνει κάποιος στο Φόρουμ και γράφει:
“Μήπως έχει κανείς τη “Συννεφιασμένη Κυριακή” να μου τη στείλει;”…
Ε, είναι κομματάκι ενοχλητικό. Ομως όταν ψάχνουμε κάτι που δύσκολα βρίσκεται, π.χ. μια σπάνια ηχογράφηση ή η παρτιτούρα ενός τραγουδιού, είδες ποτέ να βγει κάποιος και να μας κράξει;
Μη ζητάς να επιβληθούν κανόνες σε όλα, που θα πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα σε κάθε περίπτωση. Με όσο μυαλό έχουμε, μπορούμε να κρίνουμε την κάθε περίπτωση και αναλόγως να πράξουμε.
Για τα δε πνευματικά δικαιώματα και το πού υπάρχει δίκιο και που άδικο, έχουν γίνει εδώ μέσα δεκάδες συζητήσεις και οι απόψεις μας έχουν καταγραφεί. Οσο καταγραμμένη είναι και η γνώμη μας για την ΑΕΠΙ και τους άλλους νταβαντζίδικους οργανισμούς.

ΥΓ. Να μη θυμηθώ και την ερώτηση που κατατέθηκε πριν από καιρό:
“Μήπως έχει κανείς την αφίσα της Ζίνα;” (όχι της Πέγκυ, αλλά της πρωταγωνίστριας της ομώνυμης σειράς!)

ok
το σήμα ελήφθην
τα εύκολος εννοούμενα “παραλιπτοντε”

Καλά, καλά. Εμένα δε μου βγάζεις απ’ το μυαλό ότι ήταν προβοκάτσια από μέλος που κάνει την πάπια τόσα χρόνια.

Ε… τώρα “καρφώνεις” άτομο! Σαν να λέμε:
“Ονόματα δε λέμε, το πρώτο γράμμα …Ζορζ”.
Αλλά δεν ήταν. Αν δεν κάνω λάθος ο αδμίνορας είχε κοιτάξει το ιπί της…

Θα ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζει κανεις συγκεκριμένα κάποιο βιβλίο με παρτιτούρες, το οποίο μεταξύ άλλων να έχει και την παρτιτούρα του “χθες το βράδυ στο σοκοτάδι”.
Σε διαφορετική περίπτωση ίσως κάποιο βιβλιοπωλείο που να είναι ενημερωμένο Αθήνα η Πειραιά;

Και κάτι ακόμη, έχω βρει σε κάποια παρτιτούρα το σύμβολο d κ το συμβολο b με + πάνω του, δηλαδή ειναι σαν μπι με σταυρό. Τι αλλοίωση παθαίνει στις δυο περιπτώσεις ενα ρε, για παραδειγμα;

ΧΑΡΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ

Σας τόχα πει από καιρό! Ο δρόμος προς την κατάργηση της Πνευματική Ιδιοκτησίας έτσι όπως την ξέραμε, είναι… μονόδρομος. Γι αυτό και φώναζα πως οι δημιουργοί (και όχι οι επιχειρηματίες των copyright) πρέπει να ψάξουν να βρουν έναν τρόπο, να μην πεθάνουν της πείνας. Γιά την ιντερνετική κοινότητα (και γιά την αληθινή δημοκρατία) όμως, είναι Χαράς Ευαγγέλια.
EU Court ruling brings free legal downloading one step closer

Published: Wednesday 30 January 2008

Free downloading of music or films from the Internet, though still illegal, has received significant support from the European Court of Justice (ECJ), which ruled yesterday that Internet providers cannot be obliged to release customers’ personal data during civil legal claims raised by copyright owners.

The rulingfollowed legal action begun by Promusicae, a Spanish musical and audiovisual producers’ organisation, which demanded that Telefonica, the Spanish Telecoms group and Internet provider, disclose the personal data of its Internet customers. Clients were accused of illegally downloading audiovisual files through the Kazaa programme, thus violating copyright rules.

Παρτιτούρες Αν ψάχνεις για παρτιτούρες, εδώ είναι ο χώρος σου…

zoiskon : Καλησπέρα θα ήθελα το ζειμπέκικο της ευδοκίας σε παρτιτούρα.Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κανεις?

Από webmaster: Καλώς ήλθες στο Φόρουμ, το οποίο όμως δεν είναι χώρος ανταλλαγής οποιουδήποτε είδους αρχείων.

Μια αναζήτηση στο web μπορεί να σε βοηθήσει σε αυτό που ψάχνεις

Αντε να βγαλεις ακρη…:256:

Σε τί ακριβώς αναφέρεσαι; Πού δε βγάζεις άκρη και τί δεν έχεις καταλάβει; Πολύ ευχαρίστως να σε βοηθήσω.

δυσκολευομαι λιγο να κατανοησω την εννοια …αμα ψαχνεις παρτιτουρες εδω ειναι ο χωρος σου …δηλαδη το φορουμ εννοει οτι ψαχνουμε για να ψαχνουμε? δηλαδη ναι μεν ψαχνουμε αλλα αμα την βρουμε δεν την δινουμε διοτι απαγορευεται μπλα…μπλα…μπλα .Εννοει μηπως …ψαξτε αλλα οχι για αγορασμενες παρτες καθοτι αυτες εχουν πνευματικα δικαιωματα…μπορειτε να ψαξετε ομως για παρτες που εχουν γραψει τα μελη του φορουμ . Τι ενοει το φορουμ …αμα ψαχνεις παρτες εδω ειναι ο χωρος σου? Ευχαριστω για την βοηθεια της κατανοησης

Νομίζω παιδιά, πως ύστερα από την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου στην Ευρώπη (προηγούμενο μήνυμά μου) η αυστηρότητα των Webmasters είναι υπερβολική. Στο κάτω-κάτω ομάδα έρευνας είμαστε, και στην Παιδεία δεν μπορείς ν’ απαγορεύσεις τη χρήση της… Τζοκόντας! Κι από την άλλη, έτοιμοι είμαστε, αν μας κάνει τίποτα η όποια ΑΕΠΙ, κατεβαίνουμε και στους δρόμους άμα λάχει… Η καλύτερή μας, δεν είναι;

Μία η ντουντούκα και τέσσερις εμείς!:019::019::019:

(για όποιον κατάλαβε…)

Μάλιστα… Όλα αυτά τα ακούω βερεσέ. Οι όποιες “προειδοποιήσεις” των διαφόρων Αρχών γίνονται σε προσωπικό επίπεδο και όχι σε επίπεδο Φόρουμ και, επειδή το έχω ξαναδεί το παραμύθι, όταν συμβεί αυτό όλοι κοιτούν απ’ την άλλη σφυρίζοντας αδιάφορα και τρέχει ένας να βγάλει το φίδι απ’ την τρύπα, ο admin δηλαδή. Εσύ, Κώστα Φέρρη, θα ήθελες να κυκλοφορούν links στο Φόρουμ που παραπέμπουν σε downloads με τις ρεμπέτικες συλλογές που έχεις επιμεληθεί κατά καιρούς; Δε νομίζω…

Ξέρουμε όλοι να ζητάμε τη “στήριξη” των μελών του Φόρουμ σε όποια τέτοια προσπάθεια -και καλώς κάνουμε- αλλά όταν οι Διαχειριστές προσπαθούν να τηρήσουν κάποιους τυπικούς κανόνες για να μη έρθει κανένα εξώδικο, τότε γίνονται αυστηροί. Και για να το διευκρινίσω: το κακό με το θέμα της “καμπάνας” δεν είναι τόσο η ίδια η “καμπάνα”, όσο το ότι θα στιγματιστεί και θα κλείσει το Φόρουμ, έστω και για λίγο. Το θέλουμε; Δεν το θέλουμε.

Το να απαγορευτεται η διακινηση mp3 το καταλαβαινω. το να απαγορευεται η διακινηση ταινιων,και φωτογραφιων,κι αυτο το καταλαβαινω…
Αλλα το να απογορευονται…οι <<οδηγιες>> για το πως θα παιξει καποιος ενα κομματι σε ενα οργανο,αυτο δεν το καταλαβαινω με τιποτα.Το οτι καποιοι εμπορευονται παρτιτουρες καλλιτεχνων που εχουν πεθανει εδω και πολλα χρονια,αυτο δεν επρεπε να το απαγορευουν.Δηλαδη το να δωσω 20 ΕΥΡΩ να παρω ενα βιβλιο με 15 παρτιτουρες τραγουδιων,αυτο τι ειναι?
Εχουν βγει πνευματικα δικαιωματα και για…ταμπλατουρες [FONT=Arial]βρε παιδια??
:241:

[/FONT]

Καταλαβαίνω απολύτως τη στάση σου, Γιώργη, και συμφωνώ.

Αν και θάθελα, κάποια μέρα, αν αυτό είναι εφικτό, το Φόρουμ αυτό να γίνει πιό αγωνιστικό, ακόμα και να κατέβει στους δρόμους γιά τα δίκαιά μας.

Όσο γιά μένα, δεν υπάρχει καλλιτέχνης που να τον έχουν ξεσκίσει περισσότερο στο διαδίκτυο! Ταινίες, Δίσκοι, Στίχοι, Παρτιτούρες, MP3, MP4 και δε συμμαζεύεται. Είμαι πολύ χαρούμενος γι αυτό, και δεν πρόκειται να κυνηγήσω κανέναν! Άλλωστε, ποτέ δεν έβγαλα λεφτά (πείτε με μακάκα) μου τάτρωγαν πάντα οι επιχειρηματίες! Ό,τι πήρα, στη ζωή μου, στο χέρι! Ποσοστά είπατε; Χέ-ε ψηλά κι αγνάνευε!

Επι πλέον, ξέρομε όλοι πολύ καλά, πως τα “δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας” έτσι όπως τα ξέρομε σήμερα, θα καταργηθούν.

Πάντως γιά να μην είμαστε βασιλικότεροι του βασιλέως, υπενθυμίζω ότι:

  1. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ (Εταιρίες) δεν έχει κανένας, γιά έργα που δισκογραφήθηκαν πριν από 50 χρόνια. Δηλαδή όσα τραγούδια δισκογραφήθηκαν πριν το 1958, είναι ελεύθερα από Ιδιοκτησία.

  2. ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ (συνθέτες-στιχουργοί-κληρονόμοι) δεν έχει κανένας γιά δημιουργό που έχει αποβιώσει πριν από 70 χρόνια. Δηλαδή γιά όσους πέθαναν πριν το 1938.

  3. ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ γιά ανώνυμα και παραδοσιακά τραγούδια, έστω κι αν αυτά δισκογραφήθηκαν στ’ όνομα κάποιου άλλου (π.χ. “Από κάτω απ’ το ραδίκι”, “Ήσουνα ξυπόλητη” κ.λ.)

Αυτά, και φυσικά χωρίς κανένα… αυστηρό ύφος, αλλά με πλήρη κατανόηση. Ίσαμε… να ωριμάσουν οι συνθήκες, που θάλεγε κι ο Άρης.

Μπερδεύτηκες… O admin και ο webmaster του Ρεμπέτικου Φόρουμ είναι διαφορετικά πρόσωπα. :slight_smile:

Δε διαφωνώ σε τίποτα. Όλα αυτά μπορεί να ισχύουν, αλλά και μόνο η διαδικασία και η ταλαιπωρία που θα υποστούμε δεν αξίζουν τον κόπο… Το Φόρουμ συντηρείται από μεράκι και “ψήγματα” ελεύθερου χρόνου όλων των εμπλεκομένων και κανείς δε θα ήθελε να τον αναλώσει προσπαθώντας να αποδείξει τα αυτονόητα σε οποιαδήποτε Αρχή. Είναι κακοτοπιά και την αποφεύγουμε εκτός αν θέλουμε να προκαλέσουμε, με τις όποιες συνέπειες και ευθύνες.