DVD

Με ρωτάνε, δεν ξέρω να απαντήσω, και μεταφέρω την ερώτηση εδώ μπας και ξέρετε εσείς τα γατόνια:

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΑ AVI+SRT ΣΕ DVD ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΜΙΑ ΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ConvertXtoDVD ???
ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΗΚΑ (ΑΛΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΒΑΡΥΕΜΑΙ) ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΑΩ ΚΑΛΩΔΙΟ HD ΜΕΧΡΙ ΤΟ TV SET.
ΜΗΠΩΣ ΤΟ VIDEOCD ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΡΗΓΟΡΟ ΣΤΟ COMPILATION?? (ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ…)
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ DEN ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ!!!

:245::112::091:

O πιο γρήγορος τρόπος είναι να αγοράσει ένα DVD player που παίζει όλα τα video formats (avi, divx, mpeg κλπ). Υπάρχουν και κάποια που έχουν USB είσοδο και παίζουν τα video απ’ ευθείας από φορητό σκληρό ή USB flash και έτσι δε χρειάζεται να καίει και δισκάκια.

Κυκλοφορεί ένα τέτοιο player από τη Philips.
Τιμή (Κωτσόβολος): ?59.

Ελα ντε. Περίπου έτσι του απάντησα κι εγώ: Ενα φτηνιάρικο “media pc”, βάλ’ το δίπλα στην TV και καθάρισες από ολα τα format, subtitles, mp3 κ.λπ.

Βέβαια αυτός ρωτάει γιατί να μην μπορεί να φτιάξει ένα δισκάκι με απλό copy+paste του *.avi στο γνωστό foder structure των videocd. Του εξηγάμε όλοι ότι αυτό θέλει encoding. Τώρα το γύρισε και λέει ότι αν είναι έτσι, τότε έχει συμβεί μια παγκόσμια παρεξήγηση που όλοι ανεβάζουν στεγνά *.avi αντί για videocd *.iso, ότι θα έχει τελικά το ίδιο μέγεθος των 700ΜΒ κ.λπ.

Αυτό ήταν και δική μου απορία (για αυτό μετέφερα εδώ την ερώτηση). Nομίζω όμως ότι δεν στέκει σαν πρόβλημα γιατί το avi είναι format που το κάνεις ότι θες, ενώ ένα iso μόνο να το κάψεις σε ένα cd μπορείς. Καλά το λέω;
:245:

Το ISO δεν είναι video format, είναι Image οποιουδήποτε είδους data (software, διάφορα αρχεία, μουσική, video, οτιδήποτε) προς κάψιμο σε DVD και το δημιουργείς σαν ενός τύπου συμπιεσμένου “πακέτου” έτσι ώστε με το κάψιμο να είναι αναγνώσιμο από την εκάστοτε συσκευή αναπαραγωγής.

Ο φίλος σου αναφέρεται σε video αρχεία vob, που είναι αυτά που διαβάζουν τα DVD players. Το αντίστοιχό τους σε PC format είναι τα mpeg2. Για να μετατρέψεις τα vob σε avi, mpeg, divx και αντίστροφα, χρειάζεσαι έναν encoder/decoder με τα σωστά video codecs. Λόγω του τεράστιου όγκου της πληροφορίας που περιέχουν τα αρχεία video, το encoding μοιάζει να γίνεται σε ζωντανό χρόνο, ενώ δεν είναι έτσι. Οι παλιότεροι θα θυμούνται μια δεκαετία πριν, πόση ώρα χρειαζόταν για να μετατρέψεις ένα CD σε mp3 (θυμάμαι ότι μου έπαιρνε περίπου 25 λεπτά το κομμάτι για να μετατραπεί σε 128άρι mp3). Κάτι αντίστοιχο ισχύει και τώρα με τα video. Η διαφορά είναι ότι παρόλη την επεξεργαστική ισχύ των νέων processors (η Intel βγάζει σύντομα στην αγορά τον πρώτο εξαπύρηνο), τα video εξελίσσονται παράλληλα - βλέπε BluRay. Έτσι, αν σε 1 χρόνο από σήμερα χρειάζεσαι 10 λεπτά για τη μετατροπή ενός avi σε απλό DVD, δε θα ισχύει το ίδιο για τα BluRay video, που περιέχουν ακόμη μεγαλύτερο όγκο πληροφορίας, οπότε θα βρίσκεσαι στον ίδιο παρονομαστή.

Πάντως, με ένα δυνατό PC ο λόγος του χρόνου αναπαραγωγής προς το χρόνο encoding είναι περίπου 1/1,5 - δηλαδή για μιας ώρας ταινία χρειάζεσαι μιάμιση ώρα encoding.

Σε όλα σωστός ο δάσκαλος εκτός από…

…διότι το ConvertX2DVD πάνω σε έναν 2 χ dual/core AMD Opteron και 2GB μνήμη, σε normal settings το encoding 90 λεπτών avi μαζί με το κάψιμο του dvd το κάνει σε λιγότερο από 15 λεπτά (με το ζμπάθειο).
:107:

Dennyyyy δεν με προσέχεις και στενοχωριέμαι… Για δοκίμασε το ανάποδο, δηλαδή αντί για decoding να κάνεις encoding.

:112:
(γκχ γκχ)
Αχά, OK.
Λοιπόν ταινία 108 λεπτών χρειάστηκε 67 λεπτά για να το κάμει avi των 690ΜΒ με DivX codec.
Τώρα θα μου αρχίσεις τα ναι μεν αλλα πόσο bitrate και fps κλπ κλπ
αν σου πω ότι πρώτη φορά έφτιαξα avi…