1 ΜΑΡΤΙΟΥ "Η ΗΧΩ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΗΠΕΙΡΟΥΣ" ΚΑΙ ERT OPEN

Να σας ενημερωσω οτι Αυριο Δευτερα 16/2 στους 106.7 ή διαδικτυακα www.ertopen.com(ΕΡΑ Αθηνας)
4-6μμ
Θα ειμαστε στην εκπομπη του Πανταζη Τσαρα να μιλησουμε για την επερχομενη συναυλια που εχουμε στις “1002 νυχτες” την 1η Μαρτιου με μουσικες του κοσμου!
Θα παιξουμε και καποια κομματια με οργανα ομως που θα χρησιμοποιηθουν ειδικα για το ραδιοφωνο.

Σας στελνω και δελτιο τυπου για την 1η Μαρτιου καθως και αφισα!

Μακαρι να μπορεσετε να ερθετε:)


Labrini Gioti-George Tsimbouksis ensemble & Antonis Pantazis
παρουσιαζουν
Η ΗΧΩ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ 3 ΗΠΕΙΡΟΥΣ
« The Mosaic Of World Music “
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑ,ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΚΑΙ

ΑΤΑΛΑΝΙΑ,ΙΡΛΑΝΔΙΑ, ISLE OF MAN, ΣΚΩΤΙΑ, ΛΑΠΩΝΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΚΑΙ ΑΠΑΛΑΧΙΑ ΟΡΗ

H Labri Giotto, εθνομουσικολόγος με ειδικότητα στην Ιρλανδική μουσική, την Κέλτικη παράδοση γενικότερα, αλλά και τη μουσική από το Αφγανιστάν εκπαιδεύτηκε δίπλα σε μεγάλους ερμηνευτές όπως Iarla O Lionaird (Afro Celt Sound System), Micheal O Suilleabhain, Noirin Ni Riain, Ross Daly, Bobby Mc Ferrin, Mamak Khadem, John Bailey και Veronica Doubleday.
O Γιώργος Τσιμπουξής μελετάει το μπουζούκι από την ηλικία των 20 έχοντας ακούσματα παραδοσιακής και αστικής λαϊκής μουσικής από την ηλικία της εφηβείας. Έχοντας μαθητεύσει δίπλα στον Σπύρο Γκούμα, δεξιοτέχνη του μπουζουκιού, μελέτησε τους τρόπους και τις μουσικές παραδόσεις της Ανατολικής Μεσογείου με γνώμονα την Ελληνική παράδοση.

Πριν 4 χρονια αποφάσισαν να συνδέσουν τον ήχο του μπουζουκιού και του πιάνου, καθώς και των ακουσμάτων που έχουν σαν μουσικοί. Από τη μια, η Ιρλανδία - Σκωτία με την Κέλτικη παράδοση, από την άλλη το Αφγανιστάν και η Ελλάδα με την Ανατολική παράδοση. Μέσα από μουσικά ταξίδια και μελέτη ανακάλυψαν ότι και άλλες χώρες συνδέονται ανθρωπολογικά και μουσικά με τις παραπάνω, όπως η μεσαιωνική μουσική από την Καταλανία και την Ιταλία που μοιάζει με παραδοσιακή ελληνική μουσική, η μουσική από την χώρα των Λαπώνων που μοιάζει με παραδοσιακή Ηπειρώτικη μουσική, αλλά και η Ιρλανδική λόγω των πεντατονικών κλιμάκων.

Η συναυλία αυτή είναι μια καινοτομία των δύο μουσικών, που όμοιά της λόγω ρεπερτορίου, και συνδυασμού οργάνων δεν έχουμε ξανακούσει τουλάχιστον στην Ελληνική μουσική σκηνή. Τα κομμάτια είναι ενορχηστρώσεις των δύο μουσικών, με επιρροές από Jordi Savall, Mari Boine Persen κ.α,

Λαμπρινή Γιώτη: πιάνο, midi, φωνή
Γιώργος Τσιμπουξής: τρίχορδο μπουζούκι, κιθάρα, Πορτογαλική μαντόλα
Αντώνης Πανταζής:Αμερικάνικο μαντολίνο/andufe (guest )

΄Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος 5 ευρώ