Χουλιάρας - Αλεξανδρής "με Λαϊκή Κιθάρα"

Χαιρετώ όλον τον κόσμο.
Αυτή είναι μόλις η δεύτερη μου δημοσίευση (η πρώτη έγινε πολλά χρόνια πριν), και γίνεται με αφορμή την ενημέρωση για το παρακάτω:

Την ερχόμενη Παρασκευή (με πιθανότητα επανάληψης κάθε Παρασκευή, αν πάει καλά) δυο εμβληματικές φυσιογνωμίες της πόλης θα βρεθούν σε ένα πρόγραμμα με βάση την Λαϊκή κιθάρα - βασικό τους όργανο.

Το πρόγραμμα δεν έχει καθοριστεί ακριβώς και θα εξαρτηθεί από την ροή. Οι βασικοί άξονες περιλαμβάνουν δύο μέρη, ένα αποκλειστικά με κιθάρες με ό,τι αυτό συνεπάγεται στα ακούσματα - και ένα πιο “πλούσιο” σχήμα όπου θα μπυν κι άλλα όργανα (μπουζούκι* - μπαγλαμάς ίσως και ούτι) ανάλογα με την ροή και τις διαθέσεις των μουσικών.

Οι “Ιδέες” είναι Cafe Bar στο κέντρο της πόλης (Διαγώνιος - 2310233217).
Σερβίρει ποτά και κρύα πιάτα.

Ελπίζουμε να σας δούμε.

(*) θα παίξω μπουζούκι τις δύο πρώτες Παρασκευές - εφόσον προκύψει δεύτερη - ελπίζω το εγχείρημα να έχει συνέχεια, ούτως ή άλλως από Δευτέρα αυτή η “αναγγελία” θα συνοδευτεί από “αγγελία” εύρεσης αντικαταστάτη.

Καλή επιτυχία, μακάρι να κρατήσει για πολύ!
Μακάρι να έρθουν/έρθετε και στην Αθήνα!

ακούγεται πολύ ενδιαφέρον, και σαν ιδέα και σαν συντελεστές! εύχομαι να έχει την αντίστοιχη στήριξη και διάρκεια.

προέκυψε και δεύτερη Παρασκευή (αύριο 1/2) και από βδομάδα “μετακομίζουμε” σε μεσημεριανή ζώνη - Σάββατο πλέον - με τσίπουρα κτλ.
Το σχήμα δείχνει να δένει καλά και ενδεχομένως να εμφανιστεί και σε άλλους χώρους. Χαίρομαι πάρα πολύ και πιστεύω ειλικρινά ότι με την σύμπραξη των δύο αυτών μοναδικών κιθαριστών - κιθαρωδών “πλουταίνουν” αισθητά τα ακούσματα στην πόλη.

//youtu.be/G9AeTQiAQT8

λοιπόν πρέπει να γράψω δυο λόγια ακόμα, μιας και η εξέλιξη δικαιολογεί την κατηγορία "στέκια’.
Απ΄ό,τι φαίνεται το μαγαζί όντως εξελίσσεται σε στέκι, αφού ήδη έπαιξαν μαζί με τους βασικούς συντελεστές ο Νίκος Στρουθόπουλος με την κόρη του στην κιθάρα, και επίσης ο Μανώλης Χουλιάρας με την Άννα Δαρδαμάνη (φλασμπακ στην “Ομορφη νύχτα” :)), ενώ συμμετέχει πια και το πιάνο - που στεκότανε παραπονεμένο - από τον Μιχάλη Ουζούνη.

Η συνέχεια προβλέπεται τόσο σε Παρασκευές βράδια όσο και σε Σάββατα μεσημέρια με τσίπουρα.
Το παραπάνω κανάλι στο YouTube θα ενημερώνεται από το μαγαζί.
Ενημερώσεις επίσης στην νεόδμητη σελίδα (πάλι του μαγαζιού) στο facebook για όποιον ενδιαφέρεται : http://www.facebook.com/events/170693039744451/.

Τέλος ίσως βρείτε ενδιαφέρουσα μια έκθεση εικαστικού περιεχομένου που θα κάνουμε ο Αλεξανδρής κι εγώ στον ίδιο χώρο με κατασκευές (“μικροκαλλιτεχνίες” τις λέει ένας φίλος - όχι όργανα).

αυτό το Σάββατο 9 Μαρτίου - μεσημέρι 15:00 μ.μ. - στις “Ιδέες” παίζουν οι :

Γιάννης Αλεξανδρής (κιθάρα)
Φώτης Ιωαννίδης (μπουζούκι)
Μιχάλης Ουζούνης (πιάνο)