Τιμή σε όργανο του Σπουρδαλάκη

Φαντάζομαι οτι αρκετός κόσμος ειναι στην δική σου φάση που μαζεύουν χρήματα και φλερτάρουν με την αγορά ενος πολυ ακριβού οργάνου, οπότε λογικά παρακολουθουνε τα δρώμενα όπως εσυ.
Πιστεύεις οτι ενα όργανο του Σπουρδαλακη/Βαρλα/Κατσιφη/Παΐσιου (δεν νομίζω να φτάνουν το 4χιλιαρο πολλοί ακόμα) θα το αγοράσει κάποιος εύκολα μεταχειρισμένο στα 3k ?
Συνήθως αυτός που δινει 3k για όργανο θα φλερτάρει με τα 4k πιο εύκολα απο αυτον που αγοραζει 500 ευρω μπουζούκι και κοιτάζει ενα των 1000.
Στην θέση σου θα τον είχα πάρει την ίδια στιγμή τηλέφωνο τον μάστορα να τον ρωτήσω.
Δεν ξέρω αν τον έχεις επισκεφθεί απο κοντά, αλλα ειναι πολυ φιλικός στο να συζητήσει ακόμα και ενα τέτοιο θέμα. :wink:

1 «Μου αρέσει»

Εγώ θα σε συμβούλευα να πας από το μάστορα να ρωτήσεις και να δεις τα όργανα από κοντά.Σίγουρα θα σου λύσει τις απορίες και για το συγκεκριμένο.Πολλά μπορεί να έχουνε γίνει και μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

5 «Μου αρέσει»

Ακριβώς αυτό έγινε, έτυχε να μιλήσω με τον Χρήστο εκείνη την μέρα και του ανέφερα μιας κι σπάνια βλέπω στο Facebook ακριβά όργανα του Χρήστου προς πώληση.
Τελικά ο ιδιοκτήτης του οργάνου το αντάλλαξε στο Χρήστο με κάποιο άλλο που τον βόλεψε καλύτερα

Μανώλη, δηλαδή το όργανο που δεν μπορεσε να πουλησει ο ιδιώτης στα 2 χιλιάρικα το έδωσε στον Χρήστο ο οποίος το πούλησε στα 4.300 χωρίς να αναφέρει οτι είναι 2ο χέρι ?

Δεν το είπα τυχαία. Πριν από 4-5 μήνες αντάλλαξα ένα δικό μου τρίχορδο 2 ετών, το οποίο ο Χρήστος μου το πήρε πίσω στην τιμή που το αγόρασα και μου έφταιξε ένα καλύτερο, ένα φανταστικό οργανο. Το όργανο το πούλησε σαν καινούργιο γιατί προφανώς καινούργιο ήταν ακόμα. Τα όργανα του μέσα στο σκάφος στο αυτοκόλλητο της επωνυμίας του, φέρουν και την ακριβή ημερομηνία κατασκευής. Επίσης στην σελίδα του, σε κάθε όργανο γράφει αυτήν την ημερομηνία. “Δεύτερο χέρι” πιστεύω ότι γράφει στην σελίδα του στα πιο παλιά του όργανα που έχουν σημάδια φθοράς. Αυτά κατ’ εμέ. Απ’ την εμπειρία μου από δύο όργανά του θα σου πω ότι είμαι υπερευχαριστημένος και πως ο ήχος του σε ενθουσιάζει!

1 «Μου αρέσει»

Βέβαια το ότι σου έκανε ένα φανταστικό όργανο (ή όργανα) δεν επισκιάζει την ανήθικη πλευρά του να πουλάει έστω και αψεγάδιαστα μεταχειρισμένα όργανα για καινούργια. Αν φυσικά έγιναν τα πράγματα όπως τα λέτε. Άλλο το ένα άλλο το άλλο. Δηλαδή το αναφέρει ως “δεύτερο χέρι” μόνο στα όργανα που έχουν εμφανή σημάδια φθοράς και δεν μπορεί να το κρύψει? Θα μπορούσε τίμια και ηθικά να το αναφέρει στον πελάτη ότι είναι “αψεγάδιαστο” μεταχειρισμένο. Δεν γίνεται να φεύγει ένας αγοραστής χαρούμενος και ανυποψίαστος από έναν κατασκευαστή με την εντύπωση ότι αγόρασε ένα καινούργιο όργανο από αυτόν, ενώ ο άλλος να τον έχει “εξαπατήσει”. Το ξαναλέω. ΑΝ τα γεγονότα που αναφέρετε είναι αληθή.

2 «Μου αρέσει»

Δεν πιστεύω πως βλέποντας την ημερομηνία κατασκευής του οργάνου Χ καιρό πριν, να ρωτήσεις το Χρήστο τι παίζει με αυτό και να σου πει πως είναι καινούργιο πρώτο χέρι, αν δεν είναι! Αυτό είναι προσωπική εκτίμηση.

Δηλαδή λες ότι "γράφει στην σελίδα του στα πιο παλιά του όργανα που έχουν σημάδια φθοράς " τα αναφέρει ως “δεύτερο χέρι” επειδή ΔΕΝ θα καταλάβαινε κανείς ότι είναι μεταχειρισμένα,
ενώ σε αυτά που είναι “σαν καινούργια” δεν το αναφέρει ως “δεύτερο χέρι”, επειδή αυτό εννοείται από την ημερομηνία κατασκευής?

2 «Μου αρέσει»

Γιατί δεν τον παίρνεις ένα τηλέφωνο να στα πει ο ίδιος και να αποσαφηνιστεί το πράγμα;

Παιδιά ας μην ψάχνουμε να βρούμε δράκους εκεί που δεν υπάρχουν.Θα ζητήσω από τον Χρήστο εάν έχει χρόνο να μπει και να απαντήσει ο ίδιος.
Δεν θα μπω στην διαδικασία να συζητήσω για το ήθος του Χρήστου γιατί για μένα είναι αυτονόητο.

3 «Μου αρέσει»

Για κάποιον (όπως και ο γραφών) δεν γνωρίζει προσωπικά τον κύριο Σπουρδαλάκη, τα παρακάτω κείμενα δεν τον κολακεύουν. Και θα το γράψω για τρίτη φορά: “AN τα γεγονότα που αναφέρετε είναι αληθή”.

Κατά τα άλλα κανένας δεν νομίζω να έχει τη διάθεση για αρνητική κριτική.

Εγώ προσωπικά σχολίασα βάσει των παρακάτω. Τίποτα περισσότερο.

Δεν νομίζω ότι μία άποψη επί συγκεκριμένων γεγονότων είναι αναζήτηση δράκων.

Καλό είναι πάντως να αποσαφηνιστεί το όλο ζήτημα ώστε το παρόν νήμα να μην κηλιδώνει το όνομα του οργανοποιού.

1 «Μου αρέσει»

Ρε παιδιά, με συγχωρείτε αλλά δε νομίζω ότι κηλιδώνεται κανένα όνομα όταν ένας πελάτης, που δε γνωρίζει έναν μάστορα, αναρωτιέται «βρε μπας και μου τη φέρουν;»

Είναι μια αυτονόητη προφύλαξη. Δεν είπε «ΘΑ μου τη φέρουν», ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμία βεβαιότητα, και άλλωστε δε θα ξεκίναγε καν το νήμα αν ο σκοπός του δεν ήταν να ρωτήσει για όσα δεν ξέρει.

3 «Μου αρέσει»

Καλό θα ήταν να διευκρινίσει ο πωλητής του οργάνου , ή ο κ.Σπουρδαλάκης τι συνέβει για να μην υπάρχουν υποψίες ή παρερμηνείες.
Πάντως κ στο παρελθόν έχει παρατηρηθεί πως όταν κάποιος πουλάει όργανο του Σπουρδαλάκη, ο ίδιος ο οργανοποιός επιδιώκει να αγοράσει εκείνος το όργανο. Ίσως το κάνει για να μην χάσουν την αξία τους τα όργανα του.

1 «Μου αρέσει»

Περικλή δυστυχώς οταν υπάρχει αναφορά πιο πάνω απο πελάτη του οτι μεταχειρισμένο όργανο το πούλησε στα ίδια λεφτά για καινούργιο σε επόμενο πελάτη, φυσικά και βγαίνει φάουλ ο μάστορας με την οποία δυσφήμιση τον ακολουθήσει.

Εγώ ακόμη δυσκολεύομαι να το πιστέψω οτι συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Ίσως ο Σώζων και ο Μανώλης κατάλαβαν κάτι λάθος η θυμούνται λάθος τιμές.

Όπως και να έχει μια επικοινωνία με τον Χρήστο απο τον οποίο ενδιαφερόμενο θα το λύσει.
Δεν ξερω αν πλεον ο Χρήστος διαβάζει ακόμη το φόρουμ.
Οταν τον γνώρισα τις προαλες ο άνθρωπος μου είπε οτι δεν μπαίνει πια.

1 «Μου αρέσει»

Σε κάθε περίπτωση (δρα δε δρα έτσι) τη ΜΟΝΗ απάντηση που μπορεί να δώσει ο οργανοποιός, είναι αυτό που ανέφερες πιο πάνω : “Είναι αδερφάκι του και σε μπέρδεψε”.

Το οποίο βέβαια μπορεί και να είναι αλήθεια.

Εγώ λέω και το άλλο. Γιατί δεν σταμπάρει με κάποιον τρόπο εσωτερικά με μοναδικό αριθμό τα όργανα με τόσο μεγάλη αξία?

Ίσως θα υπήρχε περισσότερη διαφάνεια και δεν θα άφηνε και κανένα ερωτηματικό ακόμη και για την επιδίωξη του να αγοράζει οποιοδήποτε μεταχειρισμένο όργανό του όπως λέτε. Να ξέρει και ο κάθε αγοραστής τι παίρνει.

2 «Μου αρέσει»

Εγώ πάλι για κάτι άλλο “πάγωσα”: υπάρχουν μπουζούκια που πωλούνται 4.000-5.000 ευρώ στους δυστοπικούς καιρούς μας; Και, παράλληλα, υπάρχουν ερασιτέχνες μπουζουκτσήδες που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν τέτοια ποσά;

Με συμπαθάτε για την έκπληξη, αλλά κάπως μου ήρθε :upside_down_face:

1 «Μου αρέσει»

Δυστυχώς όμως μπορεί και όχι. Είδες πως αντιστραφηκαν οι ρόλοι μας μέσα σε μια μέρα?

Άνθιμε αν δεν κάνω λάθος το εχω ξαναγράψει αλλα ας το αναφέρω ξανά.
Οταν ρωτάω τους οργανοποιούς ποίοι αγοραζουν τα ακριβότερα όργανα παντα η απαντηση ειναι "οι ερασιτέχνες, απο τους επαγγελματίες δεν περιμένουμε να ζήσουμε ".

2 «Μου αρέσει»

Εγώ πιστεύω κανείς δεν ξέρει τί έχει γίνει.Μόνο αυτός που το αγόρασε και ο οργανοποιός.Γιαυτό καλύτερα να μην κάνουμε υποθέσεις.Ένας άνθρωπος που δίνει 4.500 ευρώ νομίζω είπατε ότι κόστιζε,είμαι σίγουρος ότι γνώριζε για
την εγγύηση και το δικαίωμα ανταλλαγής.Τα γράφει και στην ιστοσελίδα του ο άνθρωπος.Οπότε αν δεν του έκανε το μπουζούκι Μανώλη θα πήγαινε να πάρει άλλο.Εδώ όμως ειπώθηκε ότι το έβαλε αγγελία για 2000 ευρώ.Οπότε κάτι δεν κολλάει σε όλα αυτά με αυτό που γράφεις.
Εντωμεταξύ μπορεί να μιλάμε και για διαφορετικά όργανα καθώς φωτογραφίες δεν έχουμε οπότε να είναι εξαρχής λάθος το θέμα και το πάμε μόνοι μας αλλού για αλλού.Είναι κρίμα για τον οργανοποιό.

Το να μην θέλει ανταλλαγή δεν το θεωρώ αδύνατο. αν για κάποιο λόγο έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει όργανο του συγκεκριμένου κατασκευαστή πια παρά θέλει ένα τμήμα των χρημάτων του πίσω. Από το να έχει ανάγκη τα χρήματα μέχρι να αποφάσισε ότι θέλει όργανο άλλου οργανοποιού ή καθόλου όργανο όλα είναι πιθανά νομίζω.

1 «Μου αρέσει»

Χαίρομαι που γράφονται δημοσίως κάποια πράγματα. Το φόρουμ είναι και για κριτική, όχι μόνο για διαφήμιση. Και μάλιστα από τους άμεσα ενδιαφερόμενους, με προσωπική εμπειρία.
Έχω γράψει κι εγώ κατά καιρούς την γνώμη μου σε σχέση με τις ανταλλαγές, καθώς και με κάποια θέματα που είχαν παρουσιαστεί σε όργανα (χωρίς να έχω προσωπική εμπλοκή ή επαγγελματικό συμφέρον).
Παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση, δεν θα επαναληφθώ εφόσον δεν έχω κάτι να πω από προσωπική εμπειρία για το συγκεκριμένο όργανο. Για τα υπόλοιπα υπάρχουν τα αντίστοιχα θέματα στο φόρουμ.

3 «Μου αρέσει»