Τακτική συνάντηση - Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Έμειναν μόνο 9 ώρες για να ψηφίσετε την ημέρα της επόμενης μάζωξης! :smiley:

Ήδη έχουν ψηφίσει 30 άτομα, αριθμός ρεκόρ! Αν δεν έχετε έρθει ποτέ σε μάζωξη, μπορείτε να πάρετε μια ιδέα για το τι συμβαίνει στις μαζώξεις από εδώ:

1. Από την μάζωξη του προηγούμενου Σεπτέμβρη

2. Από την μάζωξη του προηγούμενου Ιουνίου

3. Από την μάζωξη του προηγούμενου Φλεβάρη

Και γενικά μπορείτε να δείτε και παλαιότερες μαζώξεις μας από το 2019 μέχρι και το 2000 (!) ψάχνοντας στην κατηγορία "μαζώξεις".

Προφανώς, αν δεν προλάβετε να ψηφίσετε, μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή για την ημέρα της μάζωξης :wink:

3 Likes

Η ψηφοφορία έκλεισε και έχουμε αποτέλεσμα! :smiley:

:loudspeaker: Η επόμενη μάζωξη του Ρεμπέτικου Φόρουμ θα γίνει την Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020.

:round_pushpin: Χώρος/Μαγαζί

Σύντομα θα αποφασίσουμε και το μαγαζί που θα γίνει η μάζωξη. Δεχόμαστε προτάσεις για τον χώρο/μαγαζί. Οι μόνοι περιοριστικοί παράγοντες είναι:

 • να μην παίζει κάποιο σχήμα στο μαγαζί εκείνη την ημέρα
 • να έχει αρκετό χώρο το μαγαζί για να χωρέσουμε όλοι. (Δεδομένου της συμμετοχής στην ψηφοφορία, περιμένουμε μεγάλο αριθμό συμμετοχών).

UPDATE: Το μαγαζί της μάζωξης θα είναι το “Κουτούκι” (πρώην Καλοζύμη) Υψηλάντου 5, στο Χαλάνδρι. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

:memo: Δηλώσεις συμμετοχής

Μπορείτε να αρχίσετε να στέλνετε δηλώσεις συμμετοχής με προσωπικό μήνυμα σε εμένα (@chrispanag).

Επειδή μάλλον θα είμαστε πολλοί, καλό είναι να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα περίπου τον αριθμό των ατόμων που θα συμμετάσχουμε στην μάζωξη.

Η τελική προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής θα ανακοινωθεί μόλις ανακοινωθεί και το μαγαζί που θα γίνει η μάζωξη.

UPDATE: Η προθεσμία για τις δηλώσεις συμμετοχής είναι η 1/1/2020 (πρωτοχρονιά).

:question: Τι γίνεται στην μάζωξη;

Αν δεν έχεις έρθει ξανά σε κάποια μάζωξη του φόρουμ, μπορείς να πάρεις μια ιδέα για το τι γίνεται στις μαζώξεις μας διαβάζοντας το παραπάνω μήνυμα.

UPDATE: Στην μάζωξη αυτή θα κόψουμε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του φόρουμ μας, η οποία θα είναι προσφορά του μέλους μας, Μάριου Μούντριχα.


Θα το πω άλλη μία φορά… έχω ενθουσιαστεί με την ήδη πολύ μεγάλη συμμετοχή στις ψηφοφορίες και είμαι σίγουρος ότι θα είναι μια από τις καλύτερες μαζώξεις των τελευταίων χρόνων. Ανυπομονώ! :smiley:

1 Like

Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα το μαγαζί, σωστά;

Κλίνουμε προς το μαζί που πρότεινε ο @AfterGR εδώ: Πρόταση κέντρου για μαζώξεις.

Έχει ήδη γίνει μια πρώτη επικοινωνία με τον ιδιοκτήτη και το μαγαζί είναι διαθέσιμο για την ημέρα της μάζωξης. Οπότε αν δεν υπάρχει κάποια άλλη πρόταση, αύριο λέω να οριστικοποιηθεί :slight_smile:

Χρήστο μέχρι πότε είναι να δηλώσουμε συμμετοχή; ευχαριστώ

Καλησπέρα σε όλους!

Το μαγαζί που θα γίνει η μάζωξη είναι το “Κουτούκι” (πρώην Καλοζύμη) Υψηλάντου 5, στο Χαλάνδρι.

:memo: Δηλώσεις συμμετοχής με προσωπικό μήνυμα σε εμένα (@chrispanag) μέχρι και την Πρωτοχρονιά (Τετάρτη 1/1/2020)
:clock9: Εκείνη την ημέρα (3/1) θα ξεκινήσουμε να μαζευόμαστε στο μαγαζί γύρω στις 21:00.

:exclamation: Σημαντικό!
Επειδή υπολογίζουμε να είμαστε πολλά άτομα, καλό θα ήταν να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή (μέχρι την Πρωτοχρονιά) ώστε να κλείσουμε τις απαιτούμενες θέσεις στο μαγαζί, για να σιγουρευτούμε ότι θα χωρέσουμε όλοι. Αν έρθουν και φίλοι μαζί σας, πείτε μας περίπου πόσα άτομα θα έχετε στην παρέα σας :slight_smile:

4 Likes

Η σελίδα του μαγαζιού της μάζωξης, “Το Κουτούκι” (Πρώην Καλοζύμη), στο Facebook:

https://www.facebook.com/Το-Κουτούκι-205490596291763

image

1 Like

Καλησπέρα σε όλους!

Μέχρι στιγμής για την μάζωξή μας, έχουμε 46 συμμετοχές! :smiley:

Θυμίζω σε όλους, ότι για να εξασφαλίσετε την συμμετοχή σας (και πρακτικά θέση να κάτσετε στο μαγαζί) πρέπει να δηλώσετε συμμετοχή μέχρι και την Πρωτοχρονιά (Τετάρτη 1η Γενάρη). Οπότε έχετε μόνο 2 μέρες και κάτι ακόμη :wink:

Στην μάζωξη, θα κόψουμε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα του φόρουμ, η οποία, θα είναι ευγενική προσφορά του μέλους του φόρουμ, Μάριου Μούντριχα (@marios_mountrixas). Τον ευχαριστούμε εκ των προτέρων!

3 Likes

ευχαριστούμε πολύ τον μάριο!
καλή αντάμωση!

1 Like

Μάριε ευχαριστούμε! Για το φλουρί τι έχουμε κανονίσει? Το λέω γιατί είδα μια Παναγή κιθάρα και μου πέφτει λίγο ακριβή. Για κανονίστε. :smile: :smile: :smile:

3 Likes

Κάτι έχει κανονιστεί, αλλά δεν είναι ανακοινώσιμο ακόμη… :joy:

3 Likes

Θα δυσκολευτω να τη βάλω μέσα στην βασιλόπιτα, θες κάτι σε ukulele που χωράει;

4 Likes

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους!

Θυμίζω ότι όσοι δεν έχετε δηλώσει συμμετοχή έχετε μερικές ώρες ακόμη να δηλώσετε :wink:

Με το καλό να ανταμώσουμε στην μάζωξη…

1 Like

Καλησπέρα σε όλους και πάλι!

Έχουμε συνολικά 72 συμμετοχές, από 26 διαφορετικά μέλη της παρέας μας!

Θυμίζω μερικές λεπτομέρειες για την αυριανή μάζωξη:

:round_pushpin: Το μαγαζί λέγεται “Το Κουτούκι” (Πρώην Καλοζύμη) και βρίσκεται στην διεύθυνση Υψηλάντου 5, Χαλάνδρι (χάρτης, σελίδα στο Facebook)

:clock9: Θα ξεκινήσουμε να μαζευόμαστε στις 21:00. Καλό είναι να μαζευτούμε από νωρίς, έτσι ώστε να παραγγείλουμε και νωρίς, για να ξεκινήσουμε να παίζουμε όσο το δυνατόν νωρίτερα (αφού κόψουμε και την βασιλόπιτα).

:memo: Για έκτακτες συμμετοχές, παρακαλώ πολύ να μου στείλετε ένα μήνυμα νωρίτερα, για να σας ενημερώσω για τυχόν διαθεσιμότητα γιατί έχουμε υπολογίσει συγκεκριμένες θέσεις στο μαγαζί αλλά και στο μέγεθος της βασιλόπιτας (:sweat_smile:). Επίσης, όσοι μου έχετε στείλει κάποιες συμμετοχές που δεν είναι 100% σίγουρες, θα μας διευκολύνετε πολύ αν μου τις επιβεβαιώσετε σήμερα, ώστε να ξέρουμε ακριβώς τον αριθμό τον ατόμων.

Μερικές ακόμη οδηγίες για αύριο:

 • Έχουμε κλείσει ένα μεγάλο μέρος του μαγαζιού, και εκτός από κάποιες συγκεκριμένες (μεγάλες) παρέες που θα έχουν δικό τους ξεχωριστό τραπέζι, ο καθένας θα κάθεται όπου θελήσει. Όταν έρθει η ώρα να παίξουμε, θα αναδιαταχθούμε όπως μας βολεύει :slight_smile:
 • Αν και το μαγαζί είναι προετοιμασμένο για εμάς, επειδή θα είμαστε πολλά άτομα που πιθανόν να έρθουμε και όλοι μαζί ξαφνικά, ας δείξουμε μια κατανόηση με τυχόν καθυστερήσεις στις παραγγελίες μας (ειδικά στα της ώρας) γιατί είναι λογικό να υπερφορτωθεί η κουζίνα.
 • Μην ξεχάσετε τα όργανά σας! :wink: Ειδικά όσοι έρχεστε πρώτη φορά σε μάζωξη, μην διστάσετε να φέρετε την κιθάρα σας, το μπουζούκι σας κτλ. Στατιστικά, όσοι ήρθαν σε μάζωξη “αν-οργάνοτοι”, το μετάνιωσαν αργότερα!

Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία/απορία/προβληματισμό, μην διστάσετε να μου στείλετε προσωπικό μήνυμα εδώ στο φόρουμ (@chrispanag). Ακόμα και την ώρα της μάζωξης, θα κοιτάω τα μηνύματά μου ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Με το καλό να ανταμώσουμε στην μάζωξη! :smiley:

7 Likes

Σας ζηλεύω. Καλή επιτυχία στη μάζωξη. Ελπίζω να περάσετε όμορφα και περιμένουμε ηχητικά ντοκουμέντα. Ελπίζω επίσης κάποια στιγμή να γίνει παρόμοια μάζωξη και στη Θεσσαλονίκη.

1 Like

Αν μαζευτείτε μερικά άτομα που ενδιαφέρονται, μπορείτε να οργανώσετε μια μάζωξη και στη Θεσσαλονίκη! Αν οργανωθεί μέσω της σελίδας εδώ, θεωρείται και επίσημη μάζωξη του φόρουμ :wink:

Διάθεση να υπάρχει και όλα γίνονται! :grin:

Σήμερα στην μάζωξη, οι 3 τυχεροί (ναι 3!) της πίτας του φόρουμ μας θα λάβουν ένα από τα παρακάτω δώρα - αφορμήσεις συζητήσεων γύρω από την μουσική που αγαπάμε, το ρεμπέτικο.

Τα δώρα είναι τα εξής:

 • Το βιβλίο “Ξανανθίζουν τά ρόδα” του μέλους του φόρουμ μας, Πίκινου (@pikinos)
  Για το βιβλίο αυτό έχουμε συζητήσει εδώ.
 • Τον ομώνυμο δίσκο του συγκροτήματος Rebetien
  Για τον δίσκο των Rebetien, υπάρχει ανοιχτό θέμα εδώ
 • **Τον δίσκο “Ψυθιρίζοντας το Ρεμπέτικο” του Ευγένιου Βούλγαρη και του Δημήτρη Μυστακίδη (@dimitris_mystakidis) **
  Για τον δίσκο αυτόν, έχουμε συζητήσει εδώ.

Θα ανακοινώσουμε τους τυχερούς της πίτας και εδώ, μετά την μάζωξη :slight_smile:

Σας περιμένουμε όλους στις 21:00!

6 Likes

η πλάκα είναι ότι το πιθανότερο είναι να τα έχουνε ήδη! έπρεπε να βάζατε κανένα σιντί του τέρη χρυσού που είναι και επίκαιρος.

2 Likes

Αν τα έχει κάποιος διπλά, θα κάνουμε ανταλλαγές ;ρ

1 Like

Χθες λοιπόν, μαζευτήκαμε στο μαγαζί “Το Κουτούκι” (Πρώην Καλοζύμη) στο Χαλάνδρι ( χάρτης, σελίδα στο Facebook). Το μαγαζί βρισκόταν χωμένο σε μια εσωτερική αυλή μεταξύ πολυκατοικιών. Ο χώρος μέσα ήταν ευχάριστη έκπληξη, καθώς ήταν ευρύχωρος και η διακόσμηση παρ’ ότι λιτή, θύμιζε παλιό μαγαζί, με τα βαρέλια στο βάθος.

Η χθεσινή μάζωξη ήταν μία από τις μαζικότερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια καθώς είμασταν γύρω στα 70 άτομα στο μαγαζί, πολλοί με μπουζουκο-κιθαρο-μπαγλαμάδες.

Αφού παραγγείλαμε και ξεκινήσαμε να τρώμε, ήρθε η ώρα για την κοπή της πίτας του φόρουμ μας.

Εδώ θέλω να σημειώσω (ξανά), ότι η βασιλόπιτα που κόπηκε και μοιράστηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους, ήταν ευγενική προσφορά του μέλους του φόρουμ μας, Μάριου Μούντριχα (@marios_mountrixas), που έχει ζαχαροπλαστείο/φούρνο. Τον ευχαριστούμε πολύ και πάλι!

Αν σας άρεσε η βασιλόπιτα, μπορείτε να βρείτε αντίστοιχη στο ζαχαροπλαστείο του Μάριου! (Αρτοποιεία “Μούντριχας”: website, σελίδα στο Facebook)

Πριν την κοπή της πίτας, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος (@admin) είπε μερικά λόγια για την ιστορία του φόρουμ, πώς ξεκίνησε το 1996, αλλά και για την πρώτη μάζωξη του φόρουμ το 1999. Μάλιστα, σημείωσε ότι είναι μεγάλη χαρά για την παρέα του φόρουμ που στην μάζωξη παρευρίσκονταν δύο μέλη του φόρουμ, που βρίσκονταν και στην πρώτη μάζωξη το 1999, ο Γιώργος Μακρής (@makres) και η γυναίκα του η Φωτεινή Καράμπαμπα.

Στη συνέχεια πήρα εγώ τον λόγο, όπου μίλησα λίγο για το ποιοι είναι οι στόχοι του φόρουμ για το 2020, και πώς το φόρουμ μας ουσιαστικά συνεχίζει την διάδοση της γνώσης του ρεμπέτικου στόμα με στόμα, όπως παλιά, αλλά με τα εργαλεία της σύγχρονης εποχής μας.

Στη συνέχεια, ο @admin, έκοψε 2 κομμάτια της πίτας. Το πρώτο ήταν για τον φτωχό, τον πρόσφυγα, τον κατατρεγμένο και γενικότερα τον άνθρωπο που βιώνει δυσκολίες σήμερα. Σημείωσε δε, ότι ένας από τους λόγους που κόβουμε αυτό το κομμάτι, είναι γιατί το ρεμπέτικο γράφτηκε και εξέφρασε ακριβώς αυτές τις κοινωνικές ομάδες. Το δεύτερο κομμάτι, κόπηκε για την διαχειριστική ομάδα του φόρουμ.

Έπειτα, προχωρήσαμε στο κύριο (και ίσως σημαντικότερο) μέρος της μάζωξης, τα παιξίματα! Εδώ θα αφήσω τις φωτογραφίες και τα βίντεο να μιλήσουν από μόνες τους…


(με δεξί κλικ και άνοιγμα σε νέα καρτέλα, μπορείτε να τις δείτε μεγαλύτερες)

Οι βασιλόπιτες, είχαν από 3 φλουριά. Αυτοί που κέρδισαν τα φλουριά, κέρδισαν και από 1 δώρο ο καθένας, μπορείτε να δείτε τα δώρα εδώ.

Αυτό που με έκανε ιδιαίτερα χαρούμενο με την χθεσινή μάζωξη, ήταν ότι είδαμε πολλούς παλιούς φίλους αλλά και νέα μέλη του φόρουμ! Θα προσπαθήσω να αναφέρω πολλά από τα μέλη που ήρθαν χθες. (αν ξεχάσω κανέναν διορθώστε με!). Η @Titika_Arbilia, ο @nikos_politis, ο @Makisd, ο @efraimathanasiou, η @Giotto που έκανε εντύπωση με την nyckelharpa της, ο @Lambros.L, ο @marios_mountrixas, ο @Petran, ο @AfterGR που βοήθησε και στην εύρεση του μαγαζιού (σε ευχαριστούμε πολύ Γιώργο), ο @loukasfilm, ο @liga_rosa, o @georgenevermore και ο @doro που ήταν η πρώτη τους φόρα σε μάζωξη, ο @nikosk, ο @eirinaios, ο @koutroufi, ο @pavlos_niaouris, ο @juniorwells, ο @airman, o @Pericles και άλλοι πολλοί.

Το φόρουμ είναι τα μέλη του… και δεν υπάρχει ομορφότερο πράγμα από το να βλέπεις την παρέα μας να μεγαλώνει.

Σας ευχαριστώ όλους έναν έναν για την όμορφη βραδιά που περάσαμε χθες. Πάντα τέτοια να έχουμε και καλύτερα…

Λίγο αργότερα θα ανεβάσω και 1-2 βίντεο που έχω… :slight_smile:

Σημαντικό υστερόγραφο: Αν έχετε φωτογραφίες ή και βίντεο, κάντε τον κόπο να τα ανεβάσετε στο φόρουμ. Για τα βίντεο, θα χρειαστεί πρώτα να τα ανεβάσετε στο YouTube και μετά να αντιγράψετε τον σύνδεσμο στο φόρουμ.

Αναθεωρήσεις:
8/1: Προσθήκη φωτογραφίας από το μήνυμα της @Titika_Arbilia
9/1: Προσθήκη των βίντεο από τα εξής μηνύματα (1 του @chrispanag, 2 του @Lambros.L)

15 Likes