Τάσος Χαλκιάς - Ιτιά

Καλησπερα.θα ηθελα να ρωτησω αν γνωριζει καποιος,κατοχος του δισκου ισως,ποιος ειναι ο παιχταρας που παιζει κιθαρα και συνοδευει τοσο τελεια το εξωγηινο κλαρινο του τασου χαλκια.σ’ αυτο το τσαμικο που ισως να μπορουσαμε να το χαρακτηρισουμε και τζαζ

Επειδή έχω ακούσει πολύ Τάσο Χαλκιά και τον έχω σε εκτίμηση, τη συγκεκριμένη ηχογράφηση θα την έλεγα εντονότατα “εμπορική”, γεμάτη πιασιάρικα εφέ από το κλαρίνο. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να είναι και αλλοιώς, για το συγκεκριμένο τίτλο. Για τον κιθαρίστα δεν θα πώ πολλά, μόνο ότι ίσως θα ήταν καλύτερο να κράταγε μπάσο αντί για κιθάρα αφού, έτσι κι αλλοιώς, ένα “μπάσο κοντίνοο” παίζει, εντελώς έξω από την ελληνική παράδοση.

ευχαριστω για την απαντηση.συμφωνω για την εμπορικοτητα του τραγουδιου,αν και πιστευω οτι ολα ειναι μελετημενα.τα εφε του κλαρινου ειναι πραγματι πιασαρικα,που ομως πανε κατευθειαν στην καρδια,ειδικα στο ταξιμι.πιστευω πως το τραγουδι αυτο τοτε θα παιζοταν πολυ σε διαφορα πανηγυρια και γλεντια γι αυτο και ο συγκεκριμενος χαρακτηρας του…οσο για την κιθαρα δεν μπορω να φανταστω πως εβγαινε η συγκεκριμενη εκτελεση με αλλιωτικο παιξιμο,αλλα θεωρω πως ο κιθαριστας μάς εχει δωσει ενα ωραιο δωρο για πολλες ωρες μελετη.