Συναυλίες Παραδοσιακής Μουσικής στα Χανιά

Αλλιώς ΓΙΑΡ ΑΜΑΝ…


Χωρίς ίχνος υπερβολής η έναρξη της δραστηριότητας της μουσικής ομάδας ΓΙΑΡ ΑΜΑΝ ,έχει δώσει ξεχωριστό χρώμα στην πόλη φέτος.
Με πολύ όρεξη και πολύ μεράκι κάθε τετάρτη πολλοί άνθρωποι που είτε περιστασιακά είτε συστηματικά ασχολούνται με την παραδοσιακή μουσική, βρίσκονται στο “ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ”. Μαζί και αρκετός κόσμος που έρχεται να παρακολουθήσει το μάθημα που συνήθως καταλήγει σε αυτοσχέδιο γλέντι.
Κάθε Παρασκευή υπάρχει και μια συναυλία από μουσικά σχήματα που είτε προυπήρχαν είτε προέκυψαν κατά τη λειτουργία της ομάδας.
Αν και η ευθύνη του συντονισμού των μαθημάτων και των συναυλιών βαραίνει σε μεγάλο βαθμό τον Κυριάκο, όλοι συμμετέχουμε με τις ιδέες και τις προτάσεις ,αλλά και τις μουσικές μας.
Η τελευταία Παρασκευή ήταν αφιερωμένη στο ρεμπέτικο, με το ένα πόδι στους πρόσφυγες δημιουργούς και βασικό πυρήνα το “πειρεώτικο” στοιχείο.
Περάσαμε καταπληκτικά, τόσο οι τρεις που παίξαμε, όσο και ο κόσμος που παρακολούθησε.
Έχω την εντύπωση ότι όλοι όσοι συμμετέχουν στην ομάδα , αλλά και πλήθος κόσμου στα Χανιά ,ανυπομονεί να έρθει η Τετάρτη και η Παρασκευή…

Υ.Γ.Να σημειώσω εδώ για όσους δουν τη σελίδα στο facebook, ότι την αφίσα τη “δανειστήκαμε” από εμφάνιση άλλου σχήματος. Ελπίζω τα παιδιά (δεν τους γνωρίζω) αν πέσουν πάνω στην αφίσα να χαρούν όσο χαρήκακε κι εμείς με την πολύ ωραία δουλεία .Τους ευχαριστούμε…

μπράβο ρε παιδιά! θυμήθηκα τις υπέροχες τρίτες στην αγορά το καλοκαίρι…
χαιρετίσματα στον κυριάκο

Δύο βιντεάκια από την πρώτη δημόσια εμφάνιση της ομάδας.


Κάθε Πέμπτη μετά τις 7.00 φέτος, στο Κοινωνικό Στέκι-Στέκι μεταναστών στα Χανιά…
Περαστικοί ή μόνιμοι κάτοικοι , με όργανα ή χωρίς ,ευπρόσδεκτοι.